"Турските актьори 24/7" (31): от 27 април до 3 май 2015 г.

Здравейте, приятели! Първата неделя от новостартиралия месец май е, 3-ти, а това означава, че днес предстои да прочетете новото тридесет
и първо издание от най-харесваната рубрика на СЕРИАЛИ в България - "Турските актьори 24/7"! И тази седмица за пореден път предстои да Ви потопим в света на любимците Ви от телевизионните екрани за периода от 27 април до 3 май 2015 г. През изминалите седем дни актьорите и актрисите от турските мелодрами се забавляваха с половинките си, опровергаваха слухове, подготвяха се за новите си роли, подготвяха се за сватбите си, радваха се на хубавото време, сполетяваха ги беди, планираха ражданията си, бяха емоционални, плануваха почивките си, събираха се с половинките си, даваха решаващи идеи, настройваха се ваканционно и още много други, които четете в следващите абзаци! 

1) През изминалата седмица една от най-известните турски светски двойки Берен Саат и Кенан Доулу беше специален гост на едно от най-харесваните телевизионни предавания в южната ни съседка - "Смях, смях" (Guldur Guldur), излъчващо се всяка петъчна вечер по ShowTV. Актрисата от "Забраненият плод", "Щастливи заедно" и "Пепел от рози" и певецът, който доскоро бе част от провалилия се музикален формат на StarTV "Победителят" (Ve Kazanan) заедно с останалата част от екипа след излъчването на изданието с тяхно участие продължиха да се забавляват, но в известно турско заведение до късно вечерта. В компанията бе забелязана и чаровната Йозге Бурак Шакрак, позната на родните зрители от "Малки жени", която пък всяка седмица също разсмива зрителите на ShowTV в най-известното предаване на медията. 

2) Слуховете, че младите надежди на турското кино Серенай Саръкая, снимаща се в момента в последния втори сезон на хита на StarTV "Приливи и отливи" (Medcezir), и Керем Бурсин, участващ в провалилия си проект на KanalD "Въпрос на чест" (Seref Meselesi), имат връзка помежду си се оказаха неверни. Наскоро синеокият чаровник бе заснет от турските папараци да обядва със своята колежка и бивша екранна партньорка в приключилата младежка драма "В очакване на слънцето" (Gunesi Beklerken) Ханде Доандемир, която пък доскоро се снимаше в провала на ATV "Раджон - историята на моето семейство" (Racon Ailem Icin). Двамата показваха необикновена за приятелство близост един към друг, като по този начин окончателно отхвърлиха съмненията за връзка между Серенай и Керем, които отскоро са лица на мащабна рекламна кампания в южната ни съседка. 

3) След края на най-успешната турска историческа поредица "Великолепният век" (Muhtesem Yuzyil) през месец юни миналата година, Халит Ергенч, който изигра главната роля в нея - тази на султан Сюлейман, ще се завърне на екран тази есен повече от грандиозно в нова обещаваща мелодрама на KanalD. Тя ще бъде продуцирана от новия играч на турския пазар - арабската продуцентска компания "O3", която в момента създава и един от най-очакваните нови проекти за есента на 2015 г. - този с Мерием Узерли и Мурат Йълдъръм, който ще стартира през септември по StarTV и се очаква да счупи всички рейтинги по гледаемост. Оказва се, че именно Халит Ергенч и Мерием Узерли, които си партнираха във "Великолепният век", ще бъдат най-скъпоплатените актьори през следващия сезон, като червенокосата красавица още преди старта на продукцията си е получила 2 000 000 турски лири, а брадатият любимец на зрителките - 1 200 000, като вече е ясно и колко ще получава за заснемането на един епизод - 100 000 турски лири. Договорът му е за 13 серии, като при успех естествено той ще бъде удължен. 

4) След като миналата неделя приключи провалилият се проект на StarTV "Работа на Гьонюл" (Gonul Isleri), който бе с участието на Бену Йълдъръмлар, Селма Ергеч, Синем Кобал и Фърат Челик, съвсем скоро ще приключи и неговият основен конкурент, с който се бореха за рейтинги през есента на изминалата 2014 г. - "Въпрос на чест" (Seref Meselesi), излъчващ в момента кулминационните си епизоди всяка неделна вечер след 20.00 часа по KanalD. Младежката мелодрама с участието на младите надежди на турското кино Шукрю Йозйълдъз, Керем Бурсин, Шукран Овалъ и Ясемин Ален според официална и потвърдена от медията информация ще покаже финалния си 26 епизод в средата на току-що стартиралия месец май, т. е. на 17-ти (неделя), тъй като тази вечер ще се излъчи 24 серия. И въпреки че поредицата не постигна голям успех, то тя роди нова светска двойка, за която Ви информирахме и в предишните издания на "Турските актьори 24/7" - Шукрю Йозйълдъз и Шукран Овалъ, които си партнираха в нея. 

5) Подготовката по сватбата на една от най-известните турски светски двойки Хатидже Шендил и Бурак Саяшар продължава! След като наскоро чаровната актриса от "Дила" и "Черни планини", снимаща се в момента в хита на StarTV "Денят, в който е написана съдбата ми" (Kaderimin Yazildigi Gun), публикува в социалните мрежи на себе си, облечена в булчинска рокля, вече се подготвя и организацията на самото сватбено тържество, което се очаква да се превърне в събитие на годината заради пищността си. До момента са поканени около 100-150 светски личности, които са получили специални сватбени покани по случая, които са били в златист цвят, с красиви готически орнаменти, с надпис на датата на сватбата - 29 май, и с инициалите на младоженците - "Х" и "Б". Любопитното е, че Бурак Саяшар, когото познаваме чрез ролите му в "Малки жени" и "Черни планини", е предложил на своята любима брак на сантименталната дата на влюбените 14 февруари т. г. 

6) Пролетта отдавна дойде, времето се затопли, слънцето изгря както тук  в България, така и в съседна Турция. От това определено се възползва турската актриса Синем Йозтюрк, която читателите на СЕРИАЛИ в България отскоро познават като Мелис в медицинската мелодрама "Пътят на живота" (Hayat Yolunda), чиито епизоди преразказваме всеки петък в едноименната ни рубрика, като чаровницата отпътува заедно с приятеля си Маджит Битаргил и семейството си на няколкодневна почивка в курортния Кипър, където времето е още по-хубаво и топло. Турски папараци обаче дебнат и там, като те заснеха как Синем се излежава на шезлонг край басейн, чете книга и събира тен по все още пролетното слънце. Интересна новина около Йозтюрк е, че съвсем скоро българските зрители ще се запознаят с нея в новия сериал "Тихата улица" (Huzur Sokagi), за чието закупуване у нас съобщихме още миналото есен в блога. Повече информация очаквайте скоро! 

7) Беда сполетя възрастния турски актьор Четин Текиндор, познат у нас чрез ролите си в хитовете "Гордата Аси", "Истанбулска приказка" и "Момичето, което обичах" и снимащ се в момента в кулминационните епизоди на поредицата "Справедливостта на Кара" (Karadayi)! Наскоро домът на ветерана в турското кино е бил наводнен, тъй като докато не е бил в него водопроводна тръба незнайно как се е спукала, а водата е унищожила голяма част от мебелите и обзавеждането му, а това забелязал портиер на съседен имот, който се обадил на актьора и му съобщил. На помощ при изпомпването на водата са дошли бившата съпруга на Четин и актрисата от "Забраненият плод" и "Север-Юг" Зерин Текиндор заедно със своя нов любим Халук Билгинер, тъй като самият Текиндор се свързал с бившата си жена и ѝ съобщил за проблема си. 

8) Германската актриса Вилма Елес, която у нас познаваме чрез ролята ѝ в една от най-успешните турски семейни драми "Времето лети", ще роди съвсем скоро! През изминалата седмица, на награждаването на престижен телевизионен и кино конкурс, присъстваше самата тя заедно със своята половинка Керем Джоуш, с когото се омъжи в края на миналата 2014 г. Блондинката, за да скрие набъбналото си коремче, бе облечена в ефирна и отпусната розова рокля. Пред журналистите тя сподели, че е планирано раждане със секцио, което ще се осъществи или в края на юли, или в началото на август месец. Красавицата също така разкри, че в момента си похапва от всичко по малко и дори се похвали, че съпругът ѝ е много грижовен към нея и бебето им и изпълва всеки неин каприз. 

9) Наскоро турската актриса Небахат Чехре, позната у нас чрез ролите си в хитовете "Късчета живот", "Забраненият плод" и "Великолепният век" най-сетне след дълго няколкогодишно мълчание проговори за смъртта на своя съпруг Йълмаз Гюней. В трогателната си изповед пред журналистите ветеранката в турското кино сподели, че той я е научил, че животът всъщност е един екстремен оптимизъм. Небахат разкри още, че за нея Йълмаз е бил житейски учител, като тя винаги го е молела за съвети, когато е изпадала в трудни ситуации. Допълва, че любимата нейна роля на съпруга ѝ, е била тази на Фирдевс в "Забраненият плод" (Ask-i Memnu). Чехре заключи съкровеното си изявление с признанието, че изпитва най-голям страх от самотата, но пък въпреки че съпругът ѝ е бил починал, тя в момента се чувства самотна. 

10) Турският актьор Йозджан Дениз, познат на родните зрители чрез ролите си в хитовете "Млечният път", "Имението с лозите" и "Черната роза", е един от най-скъпоплатените в южната ни съседка. Наскоро той стана рекламно лице на известна марка напитки в Турция, рекламирайки как утолява жаждата си с нея в горещ летен ден. За тази си дейност Йозджан е получил хонорар от 2 000 000 турски лири, но естествено той ще продължи да рекламира марката и през целия летен сезон в усилена рекламна кампания. Любимецът на зрителките, снимащ се в момента в хита на StarTV "Денят, в който е написана съдбата ми" (Kaderimin Yazildigi Gun), обмисля през следващата 2016 г. да се посвети изцяло на дейността си като режисьор и певец, съответно и да продуцира няколко кино-проекта и да изнесе турне в родината си. Дали това означава, че ще се оттегли от мелодрамата, в която си партнира с Хатидже Шендил и която се излъчва всяка вторник вечер, предстои да разберем. 

11) Отношенията между турската актриса Нур Фетахоулу, която у нас сме гледали в хитовете "Забраненият плод" и "Великолепният век" и която отскоро читателите на СЕРИАЛИ в България познават и като Шафак от медицинската мелодрама "Пътят на живота" (Hayat Yolunda), чиито епизоди преразказваме всеки петък в едноименната ни рубрика, и нейния съпруг Левент Везироулу са повече от динамични. След като преди един-два месеца чаровницата и бизнесменът се разведоха, то сега двамата влюбени отново са се събрали да живеят в общия си апартамент с красива гледка към Босфора. Красивата Нур, която в момента се снима в историческата драма на TRT1 "Въглехидрати" (Filinta), не пропусна да сподели щастливия момент с феновете си в социалните мрежи и публикува свое selfie, на което с бившия ѝ мъж Левент отново са повече от щастливи заедно.

12) Кенан Имирзалъолу, който у нас познаваме чрез ролите му в хитовете "До последен дъх", "Диво сърце" и "Езел" и който в момента се снима в кулминационните епизоди на "Справедливостта на Кара" на ATV, и Синем Кобал, която в България сме гледали в тийн-драмата "Малки тайни" и която доскоро участваше в провала на StarTV "Работа на Гьонюл", ще се женят! Актьорите, които от началото на тази година имат връзка, са споделили с най-близките си хора наскоро, че обмислят да сключат брак в края на юли месец т. г. Това естествено обаче не е със сигурност потвърдено. Освен плановете си за сватба, чаровната блондинка и любимецът на зрителките обмислят да прекарат лятото в чужбина, когато да могат най-сетне на спокойствие да се отдадат един на друг, без да се притесняват, че папараците в родината им ще ги заснемат.

13) От тази седмица новият турски сериал тази пролет на StarTV "Дворец на врабчето" (Serce Sarayi), който стартира в началото на месец март и до момента се излъчваше всяка четвъртък вечер, вече ще се излъчва всяка неделна вечер след 20.00 часа по същата телевизия. Промяната в деня на излъчване на поредицата с участието на Сюнгюл Йоден, Мерт Фърат и Алиджан Юджесой се налага заради изключително ниските рейтинги, които постигаше в досегашния си ден на позициониране. Това решение е изключително стратегическо от страна на продуцентите на проекта и StarTV, тъй като миналата седмица приключи "Работа на Гьонюл", който също се излъчваше в неделя, а съвсем скоро предстои да бъде показан и финалът на "Въпрос на чест" на KanalD, а така конкуренцията в неделя става изключително малка и шансът "Дворец на врабчето" да постигне по-добри резултати е наистина голям. Според неофициална информация тази идея е дала самата Сюнгюл Йоден, изпълняваща главната роля в мелодрамата.

14) Съвсем скоро през предстоящия юни месец ще бъде показан големият финал на за съжаление провалилата се романтична мелодрама "Черни пари за любов" (Kara Para Ask), която в момента показва кулминационните си епизоди от последния си втори сезон всяка сряда вечер по ATV. Снимките на поредицата са във финалната си фаза и актрисата, изпълняваща главната роля в нея - Туба Бююкюстюн, която сме гледали в "Гордата Аси", "Под липите" и "Огнено сърце" и която миналата година спечели онлайн-състезанието ни "Любима турска звезда 2014", вече е във ваканционно настроение. Наскоро чаровницата с милиони фенове в арабския свят, занимаваща се активно и с благотворителност, бе забелязана да закусва заедно със семейството си - съпруга си Онур Сайлак и дъщеричките си Мая и Топрак в известен турски търговски център. Брюнетката била повече от щастлива и спокойна, тъй като смята след края на "Черни пари за любов" да се отдаде на дълга почивка заедно с най-близките си хора.

15) Следващата седмица в рубриките на СЕРИАЛИ в България очаквайте: в понеделник, 4 май, предстои да прочетете издание №57 от рубриката ни "Какво гледат в Турция?", в което Ви очакват изключително интересни рейтинги и обрати. В сряда, 6 май, идва ред на осмия за сезона и двадесет и седми подред брой от "Музиката от турските сериали", в който ще анализираме музикалните теми от хита "Момичето с червения шал". В четвъртък, 7 май, пък ще бъде публикувано интервю със седмата отпаднала участничка в онлайн-състезанието ни "Любима турска звезда 2015" - Аслъ Енвер. В петък, 8 май, предстои да прочетете осмото издание от новата ни пролетна рубрика "Пътят на живота", в което ще преразкажем седми епизод от едноименната турска медицинска мелодрама "Hayat Yolunda". В събота, 9 май, идва ред на осмия брой от също новата ни поредица тази пролет "Успехът на...", в който предстои да разгледаме успеха на хита "Пепепл от розси" по света. И в неделя, 10 май, идва ред на тридесет и второто издание от рубриката ни "Турските актьори 24/7"! 

1 коментар:

Анонимен каза...

Ще Ви помоля за линк от турския сайт откъдето сте взели официалната информация,че Прилив и отлив няма да има трети сезон.Благодаря.

Предоставено от Blogger.