Шевкет Чорух: "Каквото ми е писано, това ще се случи"

Здравейте, приятели! Днес е четвъртък, 12 февруари, а това означава, че днес за юбилеен четиридесети път предстои да Ви запознаем
с живота на Ваш любим турски актьор от сериалите. Както вече знаете, месец февруари в блога е посветен на любимите Ви персонажи в най-обичаната турска криминална драма "Опасни улици" и именно заради това през целия него ще публикуваме интервюта с тях. Първото такова бе с Чаала Кубат, изпълнила ролята на Елиф, а второто ще е с Шевкет Чорух, изиграл образа на Месут. Той е роден на 30 юни 1973 г. в Истанбул, Турция. В момента е на 42 години, зодия лъв. Израства в семейство на търговци и още от малък проявява интерес към актьорството. След като завършва основното си образование, той започва да следва четиригодишния курс по литература и христоматия в академията по актьорско майсторство в Анкара, където се запознава със съпругата си и актриса Гюнай Караджаоулу, позната у нас като Гюлназ в "Огнено сърце". Приятелството им постепенно прераства в любов и през 1997 г. двамата се женят, като плод на любовта им е вече порасналата им дъщеря Пелин Чорух. През 2006 г. обаче, след 9 години брак, двамата се развеждат, но продължават да поддържат добри отношения. Ролята, с която печели огромната си популярност, е тази на комисар Месут в най-успешната турска криминална драма "Опасни улици", в която играе от 2006 г. до днес. Освен с актьорство, Шевкет се занимава и със сценарий, като досега е написал над 300 пиеси и 150 сценарии за филми. Време е да започваме! 

Участвате в "Опасни улици" вече над 8 години, не смятате ли, че сериалът се изчерпа, не се ли изморихте? 
Напоследък доста често ми се задава този въпрос. Занимавам се с актьорство от дълго време и се научих, че най-важна е преценката на зрителя и публиката. Очевидно въпреки рекордния си брой епизоди и сезони, "Опасни улици" продължава да постига невероятни рейтинги и да се харесва на аудиторията, а това е най-важното и именно заради това всички продължаваме да бъдем въодушевени, удовлетворени и да се вълнуваме, въпреки всички тези години, сезони и епизоди. Щом зрителите продължават да ни искат, ще продължаваме да ги радваме и да ни гледат.

Как се справяте с лошите климатични условия в момента по време на снимки?
"Опасни улици" се снима през повечето сцени именно навън. В момента времето е много студено и всички сме хремави и кашляме, но това е положението, ще се справим, както сме го правили досега. Топлим се, когато ни стане много студено, в колите и автобусите, но въпреки това сме на косъм да се разболеем.

Наскоро в медиите се разпространи информацията, че сте предложили брак на новата си любима, това вярно ли е? 
Тези материали са ми любими! Тук е мястото да заявява, че такова нещо няма, та аз дори нямам нова любов, следователно на кого да предложа брак? Призовавам всички жълти медии да спрат да изнасят неверни и измислени информации!

А все пак искате ли да се ожените отново?
Честно казано не знам. Напоследък съм изцяло зает с професионалните си ангажименти и почти нямам време за нищо друго. Хубаво ще е да намеря новата любов и заедно с нея да остареем, но всичко е съдба и каквото ми е писано това ще се случи.

Завършилите сте образованието си по-рано от обикновеното, на 17 години, и сте се отделели от семейството си също толкова рано... 
Да, така е. За добро или зло, наистина твърде рано станах напълно самостоятелен и отговорен за собствения си живот човек. Не след дълго обаче се запознах с Гюнай и така отговорността стана двойна, тя, като жена, също зависеше от мен, а малко след това - и тройна, след като се роди дъщеря ни. Помня, че първата си заплата обаче изпих и изядох с приятели в скъпарски ресторант (смее се).

Като стана дума за дъщеря Ви, какви са отношенията Ви с нея?
О, много добри. Въпреки че с Гюнай се разведохме отдавна, продължаваме да поддържаме отношения и те са много добри. Виждам се с Пелин всяка седмица и винаги се старая да я изненадвам с нещо ново и необикновено, с годините изградихме много силна връзка помежду си.

Какви са плановете Ви за нейното бъдеще?
Ако трябва да съм честен, не правя никакви планове още отсега за бъдещето ѝ. Тя все още е младо момиче и не е завършила образованието си, а за мен то е най-важното, нека да го завърши успешно, пък тогава ще мислим към каква посока ще се насочим. Смятам обаче, че не е редно родителите да правят планове за съдбите на децата си, а да ги оставят те самите да преценят какво искат, колкото и време да е нужно, за да се изградят като личности и да развият характерите си. Естествено това не значи да ги оставят на произвола на съдбата, а да им позволят те сами да направят избора си, колкото и абсурден и неподходящ да ни изглежда той понякога.

Какво ще я посъветвате, когато този момент на израстване дойде?
Ще я посъветвам да прави това, което е редно за нея в живота, да бъде колкото се може по-свободна и независима, да създава правила, а не самата тя да бъде подчинена на такива. За мен е важно човек да е борбен и да не отказва лесно от целите си и сега, когато тя вече започва да изгражда характера си, постоянно ѝ го повтарям. Нека волята ѝ да я води на най-доброто място, в най-подходящото време, с най-подходящите хора.

С какво се занимава тя сега?
С каквото се занимава едно средностатистическо 17-годишно момиче. Въпреки, че има доста време, вече се подготвя за следването си в университета. Има и развито усещане и влечение към музиката, в момента свири на пиано и на барабани, много е добре. Има време естествено и за гаджета, но естествено с майка ѝ следим и се интересуваме горещо кой ще избере (смее се).

Филмовата индустрия в Турция напоследък се развива със скоростта на светлината, какво мислите по въпроса?
Изключително много се радвам от този подем в този сектор, наистина е много радостно, че той придобива все по-голяма и голяма популярност сред хората и все повече и повече такива искат да се занимават именно с актьорство. Интересно е да наблюдавам колко много различни, разнообразни и провокативни истории се създават, жалко е само, че някои успяват да се наложат, а други също толкова качествени и заслужаващи си - не. Факт е, че все още има и малки "грапавини" във филмовата ни индустрия, останали от миналото, но и те ще се коригират занапред. 

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.