"Турция представя..." (19): какво още да очакваме по Show и TV8?

февруари 10, 2015
Здравейте, приятели! Днес е вторник, 10 февруари, и се срещаме за шести за годината и деветнадесети подред път в рубриката "Турция представя...".
В тазседмичното ѝ издание предстои да представим последния от новите сериали тази пролет на ShowTV, както и единствения нов такъв на телевизията, непозната за България - TV8, който обаче е много по-очакван в южната ни съседка. И тъй като вече направихме обзор на изминалия сезон за всички пет телевизии, чиито рейтинги отразяваме в рубриката ни "Какво гледат в Турция?", нека да обобщим как стартира пролетният сезон за ShowTV! За съжаление той изобщо не започна добре и вече е ясен първият сигурен провал през него - това е медицинската мелодрама "Спешно отделение" (Acil Servis), премиерата на който отчете много ниски рейтинги, за които Ви съобщихме вчера в изданието на "Какво гледат в Турция?". А какви резултати ще постигне този, стартиращ в четвъртък "Никога няма да се откажа" (Asla Vazgecmen) и най-новият, за който предстои да Ви информираме след малко, тепърва ще разберем. С големи шансове за успех е обаче този на TV8, който също ще представим в тазседмичния брой на "Турция представя...", време е да започваме! 

"Марал" (Maral) - TV8:
Това е първата продукция на тази телевизия, чиито рейтинги и успех СЕРИАЛИ в България ще следи от тази пролет в изданията на рубриката ни "Какво гледат в Турция?". На нея също така много залага и самата TV8, която излъчва предимно риалити формати като "Гласът на Турция", "Survivor", "Utopia" и други, които обаче не са от най-гледаните програми в южната ни съседка и именно с "Марал" тя се надява, че най-сетне ще се превърне в равностоен конкурент на останалите пет най-гледани канала - StarTV, FOX, KanalD, ATV и ShowTV. Успехът на новата мелодрама още отсега обаче е гарантиран и от TV8 няма за какво да се притесняват, тъй като в него дългоочакваното си завръщане на екран след близо година и половина отсъствие ще направи най-харесваната млада турска актриса Хазал Кая, позната на родните зрители чрез ролите ѝ в хитовете "Забраненият плод" и "Огледален свят", която за последно участва в провала на KanalD през есента на 2013 г. "Любов" (A.S.K). Тя ще си партнира със също толкова известен и обичан млад турски актьор, а именно звездата, която у нас сме гледали в хитовете "Времето лети" и "Великолепният век" Арас Булут Ийнемли. Тази комбинация безспорно ще се окаже успешна формула за успех, но освен тези двама млади таланти и други известни актьори ще се включат в "Марал". Сред тях са Джейда Дювенджи, която у нас гледахме в "Другите отчаяни съпруги", Биге Йонал, която доскоро се снимаше в провала на KanalD "Моето име е Гюлтепе" и гледахме у нас в "Млечният път" и други. Според последните новини дългоочакваната мелодрама ще стартира през месец март в prime-time-а на TV8, като според непотвърдена информация от канала ще изправят сериала с Хазал Кая срещу този с нейния бивш екранен партньор в "Огледален свят" Чаатай Улусой - "Приливи и отливи", а ако това се окаже факт, то "Марал" ще се излъчва всеки петък, изправяйки се именно срещу хита на StarTV и тези на FOX и KanalD "Черната роза" и "Опасни улици". Вече е ясно и че Хазал и Арас са подписали договор с продуцентите на сериала за 26 епизода, като при успех, какъвто се очаква много, естествено ще имат възможността да го направят и за следващите. Снимките на сериала са започнали на 21 януари и в момента текат с пълна сила тези на първите епизоди, като от екипа обещават, че ще станем свидетели на една неповторима любовна история, родила се по чудо, която обаче е изправена пред кръстопът. Следете рубриката ни "Какво гледат в Турция?" през следващите седмици за повече информация кога ще стартира "Марал", в кой ден ще се излъчва и най-важното - какви рейтинги ще постигне! 

"Невинна лъжа" (Beyaz Yalan) - ShowTV:
Това е последният към този момент нов сериал, който от най-малко гледаната сред петте най-гледани турски телевизии в момента подготвя за своите зрители през пролетния телевизионен сезон. В нея участие взимат не чак толкова известни у нас, а и в Турция актьори, като единственият познат у нас е Еге Айдън, който в България сме гледали в сериалите "1001 нощ", "Листопад", "Мечтатели" и "Цената на живота", а главните роли ще бъдат поверени на Дениз Байсал, която ще изпълни ролите на две близначки, и известния пецец Кутси. В историята на "Невинна лъжа" се разказва за две близначки, коренно различни помежду си, които не подозират за съществуването на другата. Азънда е разглезена и притежава всичко, което поиска, освен обаче свободата. Сестра ѝ Мелек, с която външно са като две капки вода, пък е нейна коренна противоположност - тя е млада, скромна, трудолюбива и амбициозна за бъдещето си, но живееща в бедност и постоянни лишения, а това, което винаги я спъва в начинанията ѝ, е липсата на късмет и стеснителността ѝ. В един момент обаче по стечения на обстоятелствата двете се срещат и Азънда решава въпреки надменността си да вземе под крилото си бедната Мелек, превръщайки я в стилна, борбена, общителна и властна млада дама. С течение на времето обаче Мелек започва без да иска да изпъква пред своята близначка и да живее нейния живот, което естествено не се харесва на Азънда и така враждата между две сестри започва, когато приятелят ѝ дори започва да проявява чувства към допреди скромното и стеснително момиче. През какво ще минат в нея и дали ще успеят да поправят отношенията си отново предстои да разберем в новия сериал "Невинна лъжа", продуциран от компанията NTC Medya и режисиран от Филиз Гюлмез Пакман, съвсем скоро по ShowTV!

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.