"Турция представя..." (18): какво още да очакваме по ATV и FOX?

февруари 04, 2015
Здравейте, приятели! Преди да започнем с днешното пето за годината и осемнадесето подред издание на "Турция представя...", желаем да се извиним
затова, че то бива публикувано вместо вчера, вторник, 3 февруари, днес - сряда, 4 февруари. В тазседмичния брой на рубриката предстои да Ви запознаем с последната нова пролетна продукция на ATV, чийто три нови сериала представихме в едно от миналите ни издания, и с първата такава на FOX. Преди да започнем обаче нека да си припомним какво се случи с FOX през изминалия есенен сезон! През септември стартираха двата нови обещаващи проекта на телевизията - "Безопасност" (Emanet) с Мехмет Акиф Алакурт и Йозлем Йълмаз и "Моят стар приятел" (Kadim Dostum) на Махсун Кърмъзъгюл. С първите си епизоди първият постигна доста добър успех, излъчвайки се всеки вторник от 20.00 часа, но за разлика от него, още със старта си вторият постигна пълен провал и бързо бе свален от prime-time-a в сряда, където се позиционираше по време на краткото си съществуване. Впоследствие обаче "Безопасност" започна да отчита все по-ниски и ниски резултати и именно затова приключи с едва 13 серии, превръщайки се в неуспех за медията си. През ноември започна излъчването на друг очакван нов проект - "Грешници" (Gunahkar), който бе обещаващ дори само заради участието на младите надежди на турското кино Сечкин Йоздемир ("Великолепният век", "Момичето с червения шал" и "Една любовна история") и Гюлчан Арслан ("Момичето, което обичах"), излъчвайки се всяка сряда вечер. И той обаче постигна провал и първоначално бе изместен в prime-time-а в понеделник, където обаче също не успя и спря след едва няколко показани епизода. Комедийната драма "Мъж, жена и две деца" (Bir Erkek, bir Kadin, 2 Cocuk), която от изминалата есен се позиционира по FOX, също постигна рекордно ниски рейтинги, но въпреки това от телевизията все още я излъчват и дори я преместиха от късните вечерни часове в prime-time-а в сряда, който също обаче не я спаси от ниските рейтинги. И след като припомнихме провалите на FOX през есента, е време да представим и успехите! Това бяха и продължават да бъдат "Семейството на съпруга ми" (Kocamin Ailesi), "Черната роза" (Karagul), "Сезонът на черешите" (Kiraz Mevsimi) и "Този живот е мой" (O Hayat Benim), които от четвъртък до неделя носят на телевизията си изключително високи рейтинги и дори последните три всяка седмица оглавяват класацията ТОП 100 съответно в дните петък, събота и неделя, а първият се нарежда плътно до лидера в четвъртък "Долината на вълците". И така, след като си припомнихме какво се случи с FOX през изминалата есен, нека да видим какво подготвя медията за идващата пролет, а и да се запознаем с последния нов проект на ATV!

"Раджон: историята на моето семейство" (Racon: Ailem Icin) - ATV:
Това е последната нова продукция тази пролет на телевизията с оранжевото правоъгълниче, на която може би залагат най-много през идващия нов телевизионен сезон. Поредицата се откроява сред останалите нови свои конкуренти с може би най-звездния си актьорски състав, който включва мега-звезди от ранга на Мехмет Асланту ("Истанбулска приказка" и "Златната клетка"), Сезин Акбашоулларъ ("Памуковата принцеса"), Томрис Инджер ("1001 нощ" и "Любов и наказание"), Сечкин Йоздемир ("Великолепният век", "Момичето с червения шал" и "Една любовна история"), Сарп Аккая ("Север-Юг") и Екин Тюркмен ("Малки жени"). Именно и заради него от ATV имат големи очаквания към "Раджон: историята на моето семейство", като се надяват да постигне огромен успех и да разбие всякакви рекорди и рейтинги. Продуцентската компания, която ще създаде сериала, е не по-малко популярна и наложена сред турските кино-среди - това е TMC, създала десетки незабравими хитови истории. Продуцент на семейната мелодрама ще бъде Ерол Авджъ, а режисьор - Мехмет Ада Йозтекин - също доказали се имена в кино-индустрията на южната ни съседка. Към момента само тези неща са ясни и официално потвърдени от телевизията за "Раджон: историята на моето семейство" и именно и заради това информацията за него е толкова малка, очаквайте новата поредица съвсем скоро по ATV, като за повече информация кога ще стартира и в кой ще се излъчва следете всеки понеделник рубриката ни "Какво гледат в Турция?"! 

"Отново любов" (Ask Yeniden) - FOX:
Това е първата нова обявена от тази телевизия продукция, на която от медията изключително много залагат през предстоящия пролетен телевизионен сезон. В нея главните роли ще бъдат поверени на младите надежди на турското кино Йозге Йозпиринчи ("Ангели-пазители" и "Момичето с червения шал") и Буура Гюлсой ("Незабравима", "Пепел от рози" и "Север-Юг"). В историята на "Отново любов" се разказва за двама влюбени, които обаче случайно или не, изпитват силните удари на любовта. Зейнеб (Йозге Йозпиринчи) и влюбена във своя приятел и двамата живеят повече от щастливо в САЩ. Фатих (Буура Гюлсой) пък е прекратил образованието си в родината си, за да се отдаде на любовта заедно с половинката си също в САЩ. В един момент обаче приятелят Зейнеб я напуска, а по същото време - и приятелката на Фатих. Ситуацията за младото момиче обаче е става още по-лоша, след като разбира, че е бременна от бившия си приятел. В този миг животът и на двамата се съсипва, като те дори и не подозират, че съвсем скоро ще срещнат човек със същата си съдба и ще намерят новата любов в негово лице. И както обикновено се случва по филмите, Зейнеб и Фатих съвсем случайно се срещат и съвсем случайно се влюбват един в друг. Не след дълго двамата се завръщат в Турция, където започват нов живот. Дали обаче Фатих ще приеме чуждото дете на новата си любов Зейнеб в името на истинските и искрени чувства и какви други пречки ще се изправят пред двамата млади влюбени предстои да разберем. Освен Йозге Йозпиринчи и Буура Гюлсой, в "Отново любов" участие вземат и Тамер Левент, Тюлин Орал, Лале Башар, Дийдем Сойдан и Мерт Очал. Продуцентската компания, която ще стздаде новия сериал, е непознатата все още у нас, а и новопрохождаща на турския пазар Surec Film. Режисьор и сценарист пък е Ерсой Гюлер. "Отново любов" (Ask Yeniden) стартира на 10 февруари (вторник), като ще се излъчва всяка вторник вечер от 20.00 часа по FOX, изправяйки се срещу наложилите се хитове "Денят, в който е написана съдбата ми" и "Малкият господин", а и срещу своите нови конкуренти съответно на ATV и ShowTV "Преобръщане" (Sevdam Alabora) и "Спешно отделение" (Acil Servis). Битката ще бъде наистина оспорвана, а за да разберете какъв ще бъде резултатът след нея, следете рубриката ни "Какво гледат в Турция?" всеки понеделник! 

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.