Бурчин Терзиоулу: "Не съжалявам за нищо в този живот"

Здравейте, приятели! След двуседмична празнична пауза рубриката ни, в която всеки четвъртък Ви запознаваме отблизо с живота на любимите
Ви турски актьори и актриси, се завръща! Днес е 8 януари (четвъртък) и предстои да прочетете интервю №35, което ще бъде с вечно усмихнатата Бурчин Терзиоулу! Тя е родена на 9 март 1980 г. в един от най-големите турски градове Истанбул. В момента е на 34 години, зодия риби. У нас е позната чрез ролите си в четири сериала - "Готова на всичко" (Aliye), "Ангелският остров" (Melekler Adasi), "Езел" (Ezel) и "Милост" (Merhamet), като обаче голямата популярност и у нас, и в Турция я споходи именно след тези във последните два. Истинската любов я спохожда през 2008 г. на снимачната площадка на мелодрамата "Бурята" (Firtina), на която се запознава със световно-популярния Мурат Йълдъръм, с когото малко след това се женят. Уви обаче, една от най-харесваните турски двойки се разпадна през изминалата 2014 година след почти шест години щастлив съвместен живот. Вчера, 7 януари (сряда) в Турция стартира най-новата поредица с нейно участие "Пойраз Карайел", която се излъчва по KanalD всяка сряда след 20.00 часа. След кратка биография е време да започваме!

С "Пойраз Карайел" (Poyraz Karayel) се завърнахте на екрана след повече от половин-годишно отсъствие. Как се чувствате отново на снимачната площадка?
Като цяло с всяка своя нова роля аз се чувствам преродена. Нов сериал, ново начало. Във всички продукции, в които съм участвала, целият екип сме се възприемали като едно голямо семейство, а не като колеги. При "Пойраз Карайел" важи същото. Чувствам се много добре, но естествено, както всяко ново начало, и това носи със себе си своите притеснения и особености, които са нормални. Опитвам се с всяка своя роля да показвам всичко от себе си и да вдигам летвата си все по-високо. 

Известна сте обаче и с ролите си във филмови продукции, имате ли предложения за такива?
Към момента не са ми отправяни сериозни предложения, последният филм, в който участвах, беше заснет преди година в чужбина и като цяло работата по него беше много тежка и натоварваща, въпреки, че това е филм, а не сериал, при който например снимачният процес е много по-дълъг. В момента съм се концентрирала върху новата ми роля и влагам всичките си енергия и труд в нея, за да се представя по възможно най-добрия начин и да не разочаровам феновете си. 

Коя от ролите Ви, които сте изиграла до момента, според Вас най-много се доближава до Вас?
Истината е, че във всяка от своите роли, аз намирам нещо от себе си и се преоткривам. Доста често след това се учудвам на самата себе си, независимо дали за добро или зло. Опитвам се да вдъхвам живот на всеки един мой персонаж и да предам нещо от себе си на него, защото именно тогава това се усеща и зрителите оценяват това. Едно е да правиш нещо с желание и да влагаш цялата си енергия в него, друго е да го претупваш и правиш с нежелание. 

Кои са Вашите идоли в киното, от кого се опитвате да взимате пример?
О, любимците ми са много. Като цяло се стремя да не подражавам на никого, а да създавам и налагам свой собствен стил на работа, което всъщност е и едно от най-важните неща поне за мен в актьорската професия. Възхищавам се обаче на звезди като Мерил Стрийп, Натали Портман, Жулиет Бинош и Мериън Котярд. 

Каква сте извън телевизионния и кино екран?
Не съм по-различна от обикновените хора. Не мога да живея обаче без водата, това е така най-вероятно заради зодията ми - риби, обожавам морето и плуването. Силно привързана съм и към семейството и приятелите си, много ги обичам. Смятам се и за силен човек, в живота си съм имала доста битки, от които съм излизала като победител. Не обичам войната и дразгите между хората, винаги призовавам за мир и толерантност хората. Обичам да съм щастлива и спокойна. 

Кои са качествата, които притежава Бурчин Терзиоулу?
Важни мои качества са изслушването на хората около мен, това, че умея да благодаря, а и да се извинявам. Това всъщност и опростява човешкия живот, прави го много по-лесен и спокоен. Имам обаче и доста голямо его, което е нормално, всеки човек има такова - някои повече, други по-малко. Умея да улеснявам учението, винаги ми е било много лесно, докато бях ученичка, не знам как го постигах. Искам да се преборя и с невежеството и знам, че ще успея. 

Смятате ли се за красива и каква е формулата за красотата?
Моето разбиране за красота е по-различно от общоприетото. Красотата за мен е светлина, която всеки човек носи у себе си най-вече в очите. Винаги мога да разпозная кога един човек е фалшив само по погледа му. Красотата не е само външна, тя е и вътрешна и за мен се изразява най-вече в дар словото на един човек, ако той говори правилно и речникът му е богат, значи е красив и образован човек. Добротата също прави хората красиви. Добре поддържаното и здраво тяло пък допълва естествената вътрешна красота. За съжаление все по-малко обаче са хората, красиви и вътрешно, и външно. Формулата пък е елементарна - бъдете себе си!

Вашата професия е много напрегната, как се предпазвате от преумората и изтощаването?
Опитвам се да се храня здравословно и често да детоксикирам тялото си. Смятам, че така кожата и тялото ми си почиват най-добре и успяват да се справят със всичко. Сънят също е много важен, но за съжаление аз не мога да се похваля с такъв в изобилие, което естествено повлиява. Правя и сутрешни физически упражнения, които също ме зареждат за изпълнения с перипетии ден. Но това, което обожавам са спа процедурите. Признавам си, че мога да прекарам с дни в спа-центъра без да ми омръзва. С малко от всичко, което изброих, човек може да поддържа отлично здраве и кондиция. 

Винаги сте била в отлична физическа форма, спазвате ли някакви диети?
Всъщност имаше в период, в който бях зле с килограмите и пробвах различни диети, но нямаше ефект от тях. Докато в един момент не осъзнах, че не мога да водя битка със самата себе си и реших да спра да се измъчвам. И тогава нещата потръгнаха нагоре, започнах да се чувствам много по-добре и да си хапвам това, което ми се яде. Осъзнах, че вътрешната хармония на духа води до външна такава на тялото и за да бъде човек щастлив трябва да се чувства добре и вътрешно, и външно. 

Какви упражнения правите?
О, много са. Започнах да спортувам активно, когато бях на 16 години. От тогава не съм спирала. В момента най-често практикувам нашумелите в последно време кикбокс и crossfit и се чувствам чудесно. Спортът носи както физическа наслада от умората, така и кондиция и свежест на духа. 

Как сте в кухнята, умеете ли да готвите?
О, да, даже съм завършила училище по готварство. Обожавам да готвя и да си измислям нови и нови рецепти, а когато те се увенчаят с успех, то съм повече от щастлива. Когато съм разстроена и натъжена пък прекарвам време в кухнята, където се чувствам спокойно и уютно и когато съм над печката забравям всичките си проблеми. 

Има ли нещо в живота Ви, което искате да промените или да върнете времето назад?
Не, не съжалявам за нищо и никое свое решение или действие. Смятам, че всяко нещо, което правим в този живот, е своеобразен малък урок. Затова и мисля, че всичко, което ни се случва, винаги е за добро, независимо дали добро или зло. Приемам живота такъв, какъвто е и не искам да го променя, радвам се, че го живея. Затова и се чувствам щастлива и свободна, гледам изцяло напред. 

На път сте да преполовите 30-те, как се чувствате? 
Чувствам се чудесно! Преди години, когато бях все още в 20-те, си мислех, че годините не са от голямо значение. Сега обаче се уверих, че това изобщо не е така и напоследък постоянно в главата ми се върти заглавие на евентуалната ни автобиография - "Мълчанието на зрелостта", което пък точно и ясно показва чувствата на една жена в 30-те. Факт е, че остарях с няколко години, но и помъдрях и вече се чувствам много по-сигурна и категорична в решенията си, а не млада, неопитна и наивна. Смятам и че мъдростта краси човека и колкото и надменно да прозвучи, стигнах до този извод именно чрез себе си. 

4 коментара:

Анонимен каза...

Предпочитам интервю с Мурат Йълдъръм.Тя става известна като негова съпруга,а не с таланта си.

Анонимен каза...

Ей, злобата към Бурчин край няма! Какво значение има как е станала известна? Не си мислете, че е станала известна само и единствено защото е била съпруга на Мурат! Аз например разбрах, че той съществува именно благодарение на нея. Да, ако не бях загледал "Езел", не я бях харесал и не се разтърсих за повече информация около нея, нямаше и да знам кой е Мурат Йълдъръм. Сигурен съм, че има още много като мен. Разведени са вече, дишайте спокойно!

На админа благодаря за интервюто!

Анонимен каза...

До втори коментар:Нищо подобно.Щом мислите,че Мурат съществува благодарение на разглезената Бурчин значи нищо незнаете за неговата кариера.Поинтересувайте се и ще се убедите,че грешите.

Анонимен каза...

Извинявайте, коментар номер 3, но къде точно прочетохте да пиша, че Мурат съществува благодарение на Бурчин? Боже, боже!!! Ако ме бяхте прочели внимателно нямаше сега да пишете глупости! Много точно и ясно съм го написал - аз, подчертавам аз самият разбрах за съществуването на Мурат, защото се поинтересувах от Бурчин. Преди това изобщо не знаех кой е той. Не бях чувал за "Аси", знаех за "Любов и наказание", защото гледах "Езел" докато се излъчваше, но идея си нямах за това, че главния актьор от сериала, които се излъчва по същата телевизия, и чиито реклами гледах докато вървеше "Езел", е неин съпруг докато не се поинтересувах за личния живот на Бурчин. И благодаря, но вече съм се поинтересувал и да, добър актьор е. Може би за мен не е най-добрият, но определено актьорски талант не му липсва.

Предоставено от Blogger.