"Турция представя..." (14): какво да очакваме по KanalD?

януари 06, 2015
Здравейте, приятели! Днес, 6 януари (вторник), се завръща рубриката ни "Турция представя...", в която Ви запознаваме подробно
с всеки един нов сериал, стартиращ в южната ни съседка. В днешното първо за годината и четиринадесето подред издание предстои да го направим с двата предстоящи по KanalD такива. Преди това обаче нека накратко си припомним какво се случи с телевизията през изминалата есен! За съжаление всичките ѝ продукции, които стартираха, се оказаха пълни провали и спряха до един - "Моето име е Гюлтепе", "Вече ще те наричам Хиджран", "Пътят на живота", "Въпрос на чест" и "Незапомнените времена", последният от които излъчи финалните си епизоди по друга телевизия - StarTV. След всички тези пет провала, ситуацията стана още по-лоша, след като и останалите ѝ наложили се като любими продукции драстично загубиха своята аудитория - една от най-гледаните летни продукции "Ах ти, Истанбул"  вече е под бариерата на 10-та позиция, досегашният лидер във вторниците "Малкият господин" вече слезе от първото място, обичаната от милиони криминална драма "Опасни улици" също вече е извън ТОП 3, а понякога дори и ТОП 5, а лятната мелодрама "Войната на розите" отдавна се провали въпреки успеха си през горещите месеци. Единствен непоклатим е "Долината на вълците", който продължава всеки четвъртък да бъде лидер, всъщност единствения за KanalD през изминалия есенен телевизионен сезон. Сега единствените надежди на телевизията са само две, но пък за сметка на това много обещаващи. Кои са те разбирате сега!

"Пойраз Карайел" (Poyraz Karayel): 
Новата поредица ще бъде с участието на известни и познати на родната и южно-съседската публика актьори, като главните роли ще изпълнят Илкер Калели ("Край или начало"), Бурчин Терзиоулу ("Езел" и "Милост") и Муса Узунлар ("Пепел от рози"). В нея жанрът ще бъде криминален, но в него ще се преплетат и нотки на романтика. Разказва се за млад мъж на име Пойраз (Илкер Калели), който в един момент губи всичко, което е било стойностно за него - семейството си, съпругата си, детето си, професията си. За да го избави от дъното, на което е попаднал, му помага заможният Бахри Уман (Муса Узунлар), който го наема на работа в собствения си холдинг. Там животът на Пойраз започва отначало, но не само защото се избавя от дъното и започва нова работа. Именно тогава той среща младата и красива Айшегюл (Бурчин Терзиоулу), като двамата постепенно се влюбват един в друг, въпреки, че на Пойраз му е много трудно да забрави предишната си съпруга и изобщо живот. Чувствата обаче не питат и така двамата започват връзка, която обаче още в началото си е изправена пред кръстопът - Айшегюл се оказва дъщеря на Бахри, който пък същевременно поставя условие на винаги честния и справедлив Пойраз да скрие от дъщеря му истината за тъмното си минало. Дали в името на любовта това ще е случи и Пойраз ще започне изцяло нов живот или пък ще удържи на принципите си и ще каже истината на Айшегюл, което ще доведе и до край на връзката им, ще разберете гледайки новия сериал "Пойраз Карайел" (Poyraz Karayel) още от утре, 7 януари (сряда), всяка сряда от 20.00 часа по KanalD. Продуцент на новата мелодрама е Limon Yapim. 

"Петима братя" (Bes Kardes):
Това е продукцията, на която KanalD ще заложи най-много в следващите месеци. В нея участие ще вземат известни актьори, познати у нас чрез ролите си в едни от най-обичаните турски сериали - Надир Саръбачак от "Огнено сърце", Сердар Орчин от "Перла" и Мелиса Сьозен "Златната клетка". Жанрът на сериала е комедия, а в него се разказва за петима братя - Сеит, Орхан, Тургут, Назим и Азис, израснали без родителите си, загинали по време на земетресение. Още от малки те са изправени през редица предизвикателства, но дори когато порастват, те не се разделят и продължават да бъдат едно цяло сплотено семейство. Поотделно всеки един от тях е коренно различен от останалите. Саит (Серкан Кескин) е мъдър и трезвомислещ, грижи се за братята си, но след толкова много години вече иска да се задоми и да създаде семейство, но братята му не одобряват това. Орхан (Осман Сунант) пък на вид е безчувствен бодигард, който всъщност е много чувствителен и мил, имащ само една мечта - да стане певец. Тургут (Тансу Бичер) пък е главата на квартал, пълен с имами. Назим (Надир Саръбачак) пък е всеотдаен и запален по работата си журналист. Най-малкият - Азис (Фатих Арман) обожава конете и се занимава с конна езда. В един момент мечтата на Сеит се сбъдва и той намира любовта в лицето на красивата Фахрие (Мелиса Сьозен), в която се влюбва и с която иска да създаде най-сетне семейство. Братята му обаче са против това и се опитват по всякакъв начин да осуетят връзката им. Така Сеит се изправя пред труден избор - дали да остане със семейството и братята си или да се довери на сърцето си и да последва любовта. Какъв избор ще вземе предстои да разберем скоро, но едно е сигурно - за да стигне до него ще се случат толкова комични и нелепи ситуации, колкото не е имало в никой друг комедиен сериал. Любопитен факт е, че "Петима братя" е първата комедийна продукция на най-известната турска продуцентска компания, продуцираща най-успешните сериали Ay Yapim, която всички помним с винаги трагичните финали на мелодрамите ѝ. От друга страна жанрът "комедия" не е сред най-харесваните в южната ни съседка и следователно KanalD рискува много с нея. Да се надяваме обаче да постигне голям успех, който със сигурност заслужава. Вижте трейлъра ѝ от тук

Кой от двата нови сериала на KanalD Ви допада повече? Споделяйте в коментарите, а ако имате въпроси - не се колебайте да ни ги задавате! Очаквайте ни следващия вторник, когато ще представим новите сериали през новата година на ATV! 

1 коментар:

Анонимен каза...

По пътя на живота е прекрасен сериал!!!Жалко,че го спират!!

Предоставено от Blogger.