"Турските актьори 24/7" (15): от 5 до 11 януари 2015 г.

януари 11, 2015
Здравейте, приятели! Днес, 11 януари (неделя), след триседмична празнична пауза, се завръща най-четената ни рубрика през изминалата есен
"Турските актьори 24/7"! През новата година сме Ви подготвили много изненади, които тепърва предстои да разкриваме, свързани с поредицата. През ваканцията ни се случиха доста интересни и значими събития, за които обаче ще се информирате в края на тазседмичното издание. През изминалата седмица пък актьорите биваха изненадвани, шокираха феновете си, почиваха си преди старта на сериалите с тяхно участие, завръщаха се в родината си, бяха щастливи със семействата си, претърпяваха инциденти, но не губеха ентусиазма си, бяха за пример на обществото, приемаха предизвикателства, съветваха се, флиртуваха, връщаха се към детските си години... Всичко това и още много четете в следващите абзаци!

1) Участието на двама от най-известните турски актьори, които са двойка в реалния живот - Фахрие Евджен и Бурак Йозчивит, в снимащата се в момента турска филмова продукция "Любов като теб" (Ask Bana Senzer) им носи много странични емоции. Те за щастие са положителни и въпреки предишни инциденти, които отразихме в миналогодишни издания на "Турските актьори 24/7", бяха много изненадващи за любимците на публиката. Последната сред тях беше за Бурак Йозчивит, на когото му бе възложена задачата по време на почивка между снимките да обезкости и сготви по възможно най-бързия, но и практичен начин специфичен вид риба, ловящ се само в селцето, където се снима историята. Мустакатият актьор, познат на родните зрители от "Малки тайни" и "Великолепният век", бе много изненадан, но въпреки това се справи със задачата си и от екипа са останали много доволни и най-вече - заситени, от сготвеното от него. Междувременно станаха ясни и хонорарите, които Фахрие и Бурак са получили за участието си във филма, който ще направи премиерата си на 23 януари - съответно 300 000 и 200 000 турски лири. 

2) Наскоро в южната ни съседка се състоя дългоочакваната премиера на филма "Огледало" (Mucize), продуциран от известния турски актьор и режисьор, познат и у нас чрез ролята си в "Щастливи заедно" (Aska Surgun) Махсун Кармъзъгюл. На първото излъчване на продукцията в кината присъстваха множество големи имена в турската кино-индустрия, а и не само. Съвсем естествено, самият Махсун, който режисира филма и участва в него, променяйки коренно визията си, също изгледа произведението си, но изненадващо и неочаквано 20 минути преди края му излезе от кино-салона и си тръгна заедно с приятелката си и колежка Юмит Окюр. 

3) Мнозина посетители на известен турски търговски център останаха шокирани, след като видяха Гамзе Йозчелик и малкият ѝ син да се разхождат в него. Странното обаче беше, че чаровният русокос Мурат беше скрил лицето си с ръчички и изглеждаше така, сякаш плаче. Майка му, позната в България от криминалната драма "Опасни улици", пък изглеждаше сърдита и именно заради това доста от свидетелите на странната гледка си помислиха, че Гамзе е ударила детето си, от което останаха шокирани. Впоследствие обаче се оказа, че малкият Мурат е криел лицето си не защото плаче, а защото го е било срам от камерите на папараците, които е забелязал. 

4) Известният турски певец и актьор Емрах, който у нас сме гледали в хита на Диема Фемили "Голямата лъжа" (Buyuk Yalan), избра да прекара посрещането на новата 2015 година не у дома, а в Белгия, откъдето е родом съпругата му. След това пък чаровникът се отби в Амстердам, а наскоро се завърна в родината си Турция. Въпреки дългия и изморителен полет, само 4 часа след като стъпи отново на родна земя, Емрах реши да се разходи в голям турски търговски център, където бе и засечен от турските папараци. Напомняме, че съвсем скоро ще започнат снимките по новия му сериал, който вероятно ще започне напролет и бъде част от грандиозната програма на StarTV. Най-вероятно новогодишните му екскурзии извън граница са били и последни за следващите месеци, тъй като се очаква новият му сериал да бъде много успешен и обещаващ, а следователно и снимачният график - тежък и натоварен, непозволяващ дълги почивки и отсъствия. 

5) Съвсем скоро турският актьор и женски сърцеразбивач Ибрах Челиккол, който в България познаваме чрез ролите му в "Ифет" и "Милост", ще се завърне в родината си Турция. След близо 2 месеца почивка, изпълнена с безброй флиртове, забавления и приключения в Америка, където отседна при свой приятел, левентът ще се завърне в Истанбул скоро. Наскоро той се изяви като умел DJ в известен американски бар, където забавляваше и радваше посетителите. Неговата бивша половинка Синем Кобал също се отдава на забавленията, но много по-спокойно, а и в родината си и в тесен приятелски кръг. Според по-запознати и близки до Ибрахим с наближаването на завръщането му в Турция той все повече и повече е обмислял варианта да се сдобри със Синем и заедно да възродят връзката си. Дали обаче това ще стане предстои да разберем! 

6) В края на изминалата 2014 г. турският актьор Толга Карел, известен у нас чрез емблематичната си роля на злодея Оуз в най-успешната семейна драма "Листопад", се разведе със съпругата си Гюнай Мусайева, с което потвърди многото слухове, изтекли в интернет и медийното пространство за техните взаимоотношения. На въпросите на журналисти защо двамата са взели това окончателно решение чаровният левент с емблематичните си мустаци така и не отговаря, но пък за сметка на това отскоро е започнал да публикува множество статуси и снимки, чрез които загатва за причините за развода си, в профилите си в социалните мрежи. 

7) Актриса Едже Услу, която у нас сме гледали в хитовете "Сълзи над Босфора" и "Черната роза", е окрилена от щастие и радости. В момента тя претърпява голям успех както в личен, така и в професионален план. Наскоро тя сподели в социалните мрежи selfie, на което е прегърната заедно със своя интимен приятел и режисьор Мурат Сарачоулу и изглежда повече от щастлива и обградена с любов. Кариерата ѝ също се развива към положителна посока, тъй като Едже все още участва в сериала на FOX "Черната роза" (Karagul), който пък е най-гледаната телевизионна програма в Турция всяка седмица и с рейтингите си размазва всички останали конкуренти. Напомняме, че "Черната роза" се излъчи у нас през лятото на изминалата 2014 г., но постигна провал и бе спрян не само заради него, а и заради затрудненото финансово състояние на ТВ7, продължаващо и до днес. 

8) След като през изминалата година взе участие в най-успешната турска историческа мелодрама "Великолепният век" (Muhtesem Yuzyil), в момента турският актьор Озан Гювен очевидно се е отдал на дълга почивка и има достатъчно време, което да отделя за най-близките си хора. Наскоро лъчезарният артист сподели снимки в социалните мрежи, на които позира със сина си и очевидно на тях двамата са много щастливи заедно. Очевидно баща и син са в прекрасни и дори приятелски отношения, като освен снимки, Озан споделя и че въпреки лошото дъждовно и студено време, двамата със сина си са прекарали един страхотен и незабравим ден. 

9) Наскоро един от най-харесваните турски актьори Кенан Имирзалъолу, познат у нас чрез ролите си в "До последен дъх", "Езел", "Диво сърце" и "Справедливоста на Кара", шокира феновете си с новината, че най-вероятно настоящият 3 сезон на поредицата, в която взема участие в момента и която се излъчваше до преди няколко месеца в prime-time-а на ТВ7, ще бъде и последният ѝ. Тези съмнения у зрителите той породи с думите си, че вече е уморен и иска да си почине от телевизионните си и кино изяви, добавяйки и че това ще се случи съвсем скоро. Вероятно финалът на "Справедливостта на Кара" ще бъде показан тази пролет, въпреки че и с трите си сезона криминалната драма постигна страхотни резултати и доскоро заемаше първото място всеки понеделник, от което обаче бе изместена от новия хит "Парченцата" (Paramparca) на StarTV. 

10) Въпреки че се снима в успешния проект на StarTV "Денят, в който е написана съдбата ми" (Kaderimin Yazildigi Gun), турският актьор Йозджан Дениз не спира и с дейността си като режисьор. Наскоро стана ясно, че чаровният красавец ще създаде нова филмова продукция, в която да даде шанс на младите надежди на южно-съседското кино, които все още не са придобили известност. Главната роля във филма с работно заглавие "Сладка опасност" (Sevimli Tehlikeli) ще бъде изпълнена от младата актриса Айча Туран, която ще си партнира с вече известния от "Надежда за обич" и "Въпрос на чест" Шукрю Йозйълдъз. Младата протагонистка е изключително развълнувана, но за съжаление още при първите си крачки в киното е претърпяла нелек инцидент - при снимане на сцена, в която е трябвало да падне от покрив на къща, тя е забравила са наставленията на екипа и се е ударила много лошо. Това обаче не можа да спре ентусиазма на младата красавица, която да се надяваме скоро да гледаме и у нас. 

11) Една от младите надежди на турското кино Йълдъз Чааръ Атиксой, позната у нас чрез ролята си в семейната драма "Времето лети", стана пример за подражание в южната ни съседка отново заради любовта си към животните. Наскоро чаровната брюнетка спаси заедно с най-добрата си приятелка и колежка Сема Шахънгьоз ранена котка в турския квартал Кахраманмараш. След това двете приятелки веднага са завели раненото животинче във ветеринарна клиника и за щастие в момента новата им мъркаща приятелка е вън от опасност и се възстановява. Нека в България също да се отнасяме така към бездомните животни и да вземем пример от Йълдъз, а и не само (със сигурност има още хиляди загрижени и състрадателни добри хора), и да се противопоставим на масовото насилие в последно време над невинни и беззащитни създания от очевидно психичноболни хора! 

12) Новата година дойде, а с нея и новите проекти за сериали, които ще стартират в следващите месеци. Сред тях тази пролет ще бъде поредицата с работно заглавие "Любов отново" (Ask Yeniden), която ще се излъчва по FOX и в която участие ще вземат едни от най-известните турски млади актьори - Буура Гюлсой и Йозге Йозпиринчи, в главни роли. Наскоро, по време на първите снимки на поредицата, актьорът, станал популярен чрез ролята си в "Север-Юг", е бил принуден да прекара няколко минути, потопен в голям съд, пълен със сняг при температура минус двадесет градуса. Те обаче не стреснаха Буура, който до преди месеци се снимаше в провала на KanalD "Вече ще те наричам Хиджран", и той с търпение, ентусиазъм и професионализъм изтърпя мразовитото предизвикателство. Жанрът на "Любов отново" ще бъде романтична комедия, като според доста слухове ще бъде отчасти и римейк на известна американска такава. Следете рубриката ни "Какво гледат в Турция?" за повече информация в следващите седмици! 

13) Само преди няколко дни в Турция се завърна Ибрахим Челиккол. Актьорът, познат у нас чрез ролите си в хитовете "Ифет" и "Милост", не изневери на себе си и само няколко часа след стъпването си отново на родна земя, той реши да прекара нощта в известен турски нощен клуб. През първата си вечер в Истанбул той си е прекарал много добре, но изключение прави лошият ѝ край, който всъщност се е отразил и на цялото прекарване на женския сърцеразбивач. В края на вечерта, на тръгване от бара, между Ибрахим и известния турски футболист на "Фенербахче" Селчук Шахин се е разразил сериозен конфликт и за малко любимците на зрителите да не се сбият. Благодарение на техни приятели обаче, за щастие до физическа разправа не се е стигнало. 

14) Наред с всички нови сериали, новата година идва и с нови филми. Най-очакваният сред тях определено е "Нов свят" (Yeni Dunya), който ще бъде със звездното участие на любимеца на зрителките от "Любов назаем", "Памуковата принцеса", "Времето лети" и "Дила" Еркан Петеккая, снимащ се в момента в най-успешната нова турска мелодрама за изминалата есен "Парченцата" (Paramparca) и на любимката на зрителите от провалите "Лош път" (Kotu Yol) и "Въпрос на чест" (Seref Meselesi) Шукран Овалъ. Наскоро в южната ни съседка излезе първият трейлър на кино-продукцията, която се очаква да стартира до половин година и да постигне голям успех. 

15) Подготовката по новия сериал "Дворец за сърцето" (Serce Sarayi) тече с пълна сила. Наскоро актрисата, която ще изпълни главната роля в него - Сюнгюл Йоден, позната чрез ролите си в "Перла", "Изоставено сърце" и "Другите отчаяни съпруги", се консултира със сценаристката на поредицата Месуде Ерслан затова как да изиграе по възможно най-добрия начин ролята си. Междувременно станаха ясни и имената на други актьори, които ще се включат в "Дворец за сърцето" - екранен партньор на Сюнгюл най-вероятно ще бъде Мерт Фърат, който до миналата година се снимаше в едноименната турска адаптация на американския хит "Отмъщението" (Revenge) - "Intikam". Ключова роля ще вземе и Алиджан Юджесой, също познат от "Отмъщението", който допреди месеци се снима в провала на KanalD "Вече ще те наричам Хиджран". С това слуховете, че Окан Ялабък от "Великолепният век" ще бъде партньор на Сюнгюл се отхвърлят, като той най-вероятно ще вземе участие в друга от новите пролетни мелодрами. 

16) Новата 2015 година ще бъде изключително силна за професионалната кариера на един от най-харесваните турски актьори Джансел Елчин, познат у нас чрез ролята си в най-вълнуващата турска мелодрама "Огнено сърце". През новодошлото дванадесет-месечие харизматичният актьор ще се включи в два игрални филма - "Бракът невъзможен" (Evlenmeden Olmaz) и "Нашата история" (Bizim Hikayemiz), а и най-важното - в нов сериал! След дълго отсъствие от телевизионните екрани тази пролет Джансел се завръща в ефир с новата си поредица "Завръщане у дома" (Eve Donus), която вече стана ясно и по коя телевизия ще се излъчва - ATV. Очаквайте повече информация в изданията на "Какво гледат в Турция?" през следващите седмици! 

17) В сряда, 7 януари, в южната ни съседка стартира един от най-дългоочакваните турски сериали тази есен на KanalD - "Пойраз Карайел" (Poyraz Karayel). С това и слуховете за актьорите в поредицата също стартираха, като един от най-разпространените към момента е, че между развелата се през 2014 г. актриса Бурчин Терзиоулу ("Езел" и "Милост) с Мурат Йълдъръм и нейният колега и настоящ екранен партньор в новата поредица Илкер Калели съществува повече от приятелско и колегиално взаимоотношение. Това плъзна в турските медии, след като запознати до екипа на сериала разкриха, че Бурчин и Илкер постоянно флиртуват на снимачната площадка. Не след дълго след това обаче и двамата категорично отрекоха тези предположения. Дали "Пойраз Карайел" ще отсрами KanalD след редицата от провали на медията или ще се окаже още един от тях предстои да разберете утре в изданието на "Какво гледат в Турция?"! 

18) През изминалата седмица в Турция най-сетне заваля сняг и и мало, и голямо остави работата си и се възползва от снежните забавления. Сред тях беше и най-известната млада надежда на турското кино Чаатай Улусой, който у нас е познат чрез ролята си в "Огледален свят" и който в момента се снима в хита на StarTV "Прилвии и отливи" (Medcezir). Чаровният актьор и тийн-идол си спомни за доброто старо време, когато е бил дете, като отново изпробва стар и любим на децата начин за пързаляне в снега въпреки минусовите температури. ЧаГо, както го наричат повечето от феновете му, увековечи този незабравим момент с видео-клип, който можете да видите от тук

19) Докато бяхме във ваканция в Турция се случиха две много значими събития, свързани с любимите ни актьори. Първото от тях е, че на 28 декември 2014 г. се роди първородният син на младата надежда на турското кино Пелин Карахан ("Мечтатели" и "Великолепният век"), който както преди месеци "Турските актьори 24/7" Ви уведоми се казва Али-Демир. Младата майка е на седмото небе от щастие и в момента заедно със съпруга ѝ се грижат за момченцето си като писано яйце. Второто важно събитие, което се случи, докато бяхме във ваканция, беше сватбата на германската актриса Вилма Елес, позната у нас чрез ролята си на Каролин във "Времето лети", с нейния дългогодишен турски приятел Кадир. Церемонията бе скромна и се проведе в тясна семейна и приятелска среда, но въпреки това Вилма беше великолепна и красива с пищна булчинска рокля. 

20) Следващата седмица в рубриките на СЕРИАЛИ в България очаквайте: в понеделник, 12 януари, предстои да публикуваме издание №41 на рубриката ни "Какво гледат в Турция?", в което ще можете да разберете какъв рейтинг е постигнал новият сериал на KanalD "Пойраз Карайел" и следователно - дали е успех или провал за медията. Във вторник, 13 януари, пък идва ред на петнадесетия подред и втория за годината брой на "Турция представя...", в който ще представим новите сериали, предстоящи по ATV. В четвъртък, 15 януари, ще бъде публикувано тридесет и шестото интервю от рубриката ни, в която всяка седмица Ви запознаваме отблизо с живота на Ваши любими турски актьори и актриси, което ще бъде с Бюлент Инал ("Под липите" и "Момичето, което обичах"). И в неделя, 18 януари, идва ред на шестнадесетото издание от рубриката ни "Турските актьори 24/7". 

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.