"Турция представя..." (16): какво да очакваме по KanalD и StarTV?

Здравейте, приятели! Преди да започнем с тазседмичното издание на "Турция представя..." желаем да се извиним за еднодневното му
забавяне и публикуването му вместо вчера, вторник (20 януари) днес, сряда (21 януари). И така, днес в третото за годината и шестнадесето подред издание, ще представим най-новата обявена от KanalD нова поредица и единствената към този момент такава на StarTV. Тъй като обзор на изминалия телевизионен сезон за KanalD направихме в първия за годината брой на "Турция представя...", сега е ред да го направим и с този за StarTV. Като цяло, теглейки чертата, изминалият есенен сезон бе най-успешният сред всички турски телевизии именно за телевизията с шарената звездичка. Факт е, че и тя подобно на своите конкуренти KanalD, FOX, ATV и ShowTV имаше провали, но пък те бяха най-малко - "Не можеш да избягаш от любовта" (Asktan Kacilmaz), "Изтрий началото" (Sil Bastan) и "Реакцията" (Reaksiyon). За сметка на това обаче тази есен единствена StarTV излъчи и наложи нови хитове, а именно мелодрамите "Парченцата" (Paramparca), превърнала се в отрицателно време за най-гледаната програма в Турция на второ място и "Денят, в който е написана съдбата ми" (Kaderimin Yazidigi Gun), която също всеки вторник постига завидни резултати. За съжаление обаче историческата поредица "Кърт Сеит и Шура" (Kurt Seyit ve Sura) се провали и приключи с 21 излъчени епизода заради много ниски рейтинги. Нейната съдба се запътва да последва и една от новите мелодрами тази есен "Работа на Гьонюл" (Gonul Isleri), която с всяка изминала неделя постига все по-ниски и по-ниски резултати. Същото важи и за комедията "Между нас да си остане" (Aramizda Kalsin). Спорно е и положението за хита "Приливи и отливи", който от две седмици насам губи от зрителите си и от сигурното си и утвърдено второ място през петъците падна на пето. Да не забравяме и преместилата се от KanalD в StarTV продукция "Незапомнените времена" (Urfaliyam Ezelden), която също постигна провал и спря. Стигаме до заключението, че реално StarTV е с почти еднакъв брой спрени продукции през есенния сезон - общо 5, но пък е единствена с цели 2 нови хита, което автоматично я прави най-успешната през този сезон телевизия в Турция. Как ще се представи през пролетния и дали тази тенденция ще се запази въпреки и много си минуси предстои да разберем!

"Черна кутия" (Kara Kutu) - KanalD:
Това е третата нова продукция за новата 2015 година на телевизията със синьото кръгче. Напомняме, че първа бе стартиралата вече "Пойраз Карайел", а втората все още само рекламираща се "Петима братя". "Черна кутия" ще бъде изцяло криминална драма, като интересното е, че ще бъде продуцирана и създадена от създаделите на сериала "Долината на вълците: Засада" (Kurtlar Vadisi Pusu) Pana Films. В историята на поредицата се разказва за млад мъж на име Мехмет Думан, който работи в пиано бар и свири на китара. Истината е, че той е попаднал в размириците в Ирак през 2013 г. и буквално се е завърнал от отвъдното след тежка кома. Сега обаче той не помни нищо от миналото си е започнал нов живот на музикант. Една вечер обаче, когато с посетител на пиано бара, в който работи, се сбиват, той получава удар в главата си, който отключва бегло спомени от миналото му, които впоследствие се засилват и така новият живот на младия Мехмет е разрушен, разбирайки, че преди да загуби паметта си е имал жена на име Зейнеб и дъщеря, която вече е на осем години. Той се завръща при тях, но същевременно със загубата му на памет е умряла и любовта му към съпругата му и така той започва тайна връзка с красивата Джанан. Как ще се развие историята на този объркан живот предстои да разберем скоро в епизодите на "Черна кутия" (Kara Kutu) по KanalD. В поредицата участие ще вземат предимно непознати за българките зрители актьори, сред които Орхан Кълъч в ролята на Мехмет, Сюмейра Коч в ролята на Зейнеб, Дениз Уур ("Огледален свят") в ролята на Джанан и Баръш Бакчъ ("Листопад") в ролята на Катип. Поредицата ще стартира съвсем скоро, като най-вероятно ще замести или "Ах ти, Истанбул" в понеделниците, или "Въпрос на чест" в неделите. Следете "Какво гледат в Турция?" в следващите седмици за повече информация. 

"Дворец на врабчето" (Serce Sarayi) - StarTV:
Това е първата официално потвърдена от телевизията с шарената звездичка нова поредица. "Дворец на врабчето" ще бъде с участието на едни от най-известните актьори в Турция, като голямата изненада на StarTV за зрителите чрез новата мелодрама е завръщането на Сюнгюл Йоден, позната у нас чрез ролите си в "Перла", "Изоставено сърце" и "Другите отчаяни съпруги", която ще вземе главна роля в нея. Освен Сюнгюл в новата мелодрама ще се включат и други много известни в Турция, а и у нас актьори, сред които Мерт Фърат ("Отмъщението" (Intikam)), Алиджан Юджесой ("Отмъщението" (Intikam) и "Вече ще те наричам Хиджран") и Есра Дерманджъоулу ("Пепел от рози" и "Изтрий началото"), които също ще вземат ключови роли в нея. В историята на "Дворец за врабчето" (Serce Sarayi) се разказва за младата майка Серче, изпълнена от Сюнгюл Йоден, която се сблъсква с жестокостите и несправедливостите на живота. Тя и семейството ѝ живеят прекрасен и мечтан от всеки щастлив живот, докато в един момента мъжът ѝ претърпява тежък инцидент и оставя съпругата и децата си вдовица и сираци. От тогава Серче се превръща в глава на семейството и едновременно и майка, и баща на наследниците си, като се грижи за тях и е всеотдайна и обзета единствено от тях и няма планове да продължава живота си с нова любов след сполетялата я трагедия. В един момент обаче и без това трудният живот на младата жена се обърква още повече, когато тя разбира, че мъжът ѝ всъщност не е покоен, а живее нов живот заедно с друга жена, от която дори има дете. Този шок я съсипва още повече, но пък я и пречупва, като от тогава нататък Серче е решена на всичко, за да си отмъсти на човека, накарал я да страда толкова много напразно. А дали ще успее предстои да разберем в епизодите на "Дворец на врабчето", които ще стартират съвсем скоро по StarTV и най-вероятно ще заместят или "Между нас да си остане" всеки четвъртък, или "Работа на Гьонюл" всяка неделя. Любопитен факт е, че това ще бъде третата нова продукция за новата турска продуцентска компания Endemol, след като тя създаде хита "Парченцата" (Paramparca), а през пролетта предстои да го направи и с новата поредица на ATV "Преобръщане" (Sevdam Alabora), за която Ви информирахме в предишното издание на "Турция представя...". "Дворец на врабчето" ще бъде режисирана от режисьорката на хитовете "Листопад" и "Двама завинаги" Месуде Ерслан. 

1 коментар:

Анонимен каза...

Здравейте, благодаря за хубавата рубрика, сериала с Сонгюл Йоден много ми напомня за един друг подобен латино сериал, сюжетът много напомня на сериал Трудна любов с Паола Рей нали и нейния съпруг имаше второ семейство и го мислеха за мъртъв.

Предоставено от Blogger.