Йозге Йозпиринчи: "Радвайте се на трудностите, те са интересни"

Здравейте, приятели! Днес, 11 декември (четвъртък) продължава рубриката ни, в която ежеседмично публикуваме интервюта с най-популярните
турски актьори и актриси. В тазседмичното тридесет и трето подред издание, ще прочетете такова с една от младите надежди на турското кино, а коя е тя разбирате в следващите абзаци!
Тя е Йозге Йозпиринчи и не на шега е родена на 1 април 1986 г. в един от най-големите турски градове Истанбул. В момента е на 28 години, зодия овен. Първата си роля в сериал изиграва през 2007 г., участвайки в продукцията "Смелост да обичаш" (Cesaretin Var Mı Aşka) с малка роля. През 2008 г. пък изиграва втората си роля, тази на Еда в най-успешната турска младежка мелодрама "Мечтатели" (Kavak Yelleri). Същата година получава първата главна роля в кариерата си, тази на Ипек в друга тинейджърска комедийна романтика "Ангели-пазители" (Melekler Korusun), направила премиерата си у нас през изминалата есен в следобедните часове на БТВ. За последно я гледахме у нас през последните няколко месеца, в турския хит "Момичето с червения шал" (Al Yazmalim), партнирайки си със Сечкин Йоздемир и Баръш Фалай, с които публикувахме интервюта през последните две седмици. Но това не е последното й участие в сериал, Йозге и до момента участва в комедийната драма "Дръжте го под контрол" (Aramizda Kalsin), излъчващ се в Турция по StarTV. Време е да започваме!

Преди четири години започна връзката Ви със сегашния Ви приятел, отрази ли се тя на кариерата Ви?
Не смятам, че се е отразила на кариерата ми нито положително, нито отрицателно, т. е. не съм променила начинът си на работа, защото тогава аз вече знаех какво искам и никой не можеше да ме откаже от това да развивам професионалния си живот. Но естествено, както приятеля ми не влияе на кариерата ми, така и тя не влияе на любовта ни.

Славата отрази ли се на взаимоотношенията Ви?
Както казах, в нашите отношения и връзка не е имало промяна. Никога не съм се възползвала или оправдавала за нещо със славата, любовта и личния ми живот не правят изключение. С приятеля ми вървим спокойно по улицата хванати за ръка, нищо, че хората ме спират или шушукат, че са ме видели, даже и със пръст са ме сочили, но аз не мога да се затворя у дома и да не излизам, само защото съм известна.

Изисква ли жертви от Ваша страна известността Ви?
О да, погледнато реално както и всяко друго нещо. Жертвам голяма част от свободното си време за феновете, които ми пишат в социалните мрежи, опитвам се да отговоря на всяко едно тяхно писмо или мнение, защото за мен е най-важно между актьорът и феновете му да има връзка, независимо дали пряка или непряка, за да разберат те, че ти не си някакъв надут пуяк, който заради това, че са го давали по телевизията се е възгордял и се мисли за нещо повече от другите, в интерес на истината ние сме хора, досущ същите като обикновените, просто професията ни е малко по-различна.

Имате ли късмет в живота?
Мисля, че имам огромен късмет в живота, смятам, че всичко постигнато в този живот от мен е само и единствено с късмет, който явно за мен е голям.

В медийното пространство сте възприета, като "добро момиче". Такава ли сте в действителност?
Може би си спечелих това възприятие след участието ми в "Ангели-пазители", където изиграх образа на добро момиче от малък град, дошло с майка си и леля си в големия Истанбул, с невинната и наивна мечта да стане актриса. Веднъж даже ми случи, още докато сериалът се снимаше, да отида в дискотека, тогава едно момче ме предупреди, че ще каже на майка ми, и то не на шега, явно ме бе възприело като Ипек. (смее се) Иначе не съм толкова скромна и наивна, като Ипек, нормална млада жена съм, радваща се на живота.

Какъв е животът Ви?
Съвсем нормален, като на всички останали хора. Научих се да живея достойно, вземайки пример от родителите ми, които са много авторитетни и достойни за мен хора, вдъхващи ми респект и уважение, те ме направиха човек. Но естествено, като всеки млад човек, и аз имам своята луда страна, обичам купоните, обичам да се смея, да се забавлявам, но естествено по такъв начин, по който да не си навличам неприятности. За съжаление в нашата страна има възприятие, че всички млади и забавляващи се хора, които са държат по-свободно и откровено, са или наркомани, или алкохолици, а не осъзнават, че има и нормални начини за забавление.

Чувствате ли се неудобно, снимайки любовни сцени?
Не, не се чувствам неудобно, все пак си върша работата. Но естествено, има хора, които веднага след излъчването им започват да те свързват с този актьор, как съм имала връзка с него, щом толкова ни се отдават тези сцени, само се чудят каква глупост да напишат, аз просто си върша работата!

Тези сцени влияят ли на връзката Ви, приятелят Ви ревнува ли?
Отново обяснявам, че само си върша работата, няма защо да ревнува и защо те да пречат и влияят на отношенията ни.

Скоро заминавате на почивка в Южна Африка...
Да, това беше една от моите най-големи мечти, да посетя черния континент. Като част от ваканцията ми там съм планирала обучение по езда на слонове, както и плуване сред акули, ще го направим заедно с брат ми. В момента много се вълнувам и нямам търпение да замина за там, пътуването ще е дълго, но ще си заслужава.

Какво ще пожелаете на феновете си?
Пожелавам им любов, защото всеки трябва да почувства тази великолепна емоция. Съветвам ги и да се радват на трудностите и да ги приемат с усмивка, тъй като именно те правят живота ни интересен, нали?! Наслаждавайте се на моментите, защото животът е кратък. 

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.