"Две противоположности" (6): Зерин Текиндор

Здравейте, приятели! Днес, 24 октомври (петък) публикуваме шестото издание от рубриката ни, в която всяка седмица сравняваме
по две от ролите на даден един и същ актьор, които са две пълни противоположности. В днешното издание предстои да разгледаме ролите на една от най-потайните и „екзотични” за жълтата преса турски актриси Зерин Текиндор в сериалите „Забраненият плод” и „Север-Юг”.

Започваме както обикновено последователно, с ролята, която бившата съпруга на възрастния актьор Четин Текиндор, е изиграла първа, тази в „Забраненият плод”. В поредицата, която се класира на 2 място сред 20-те най-харесвани турски сериали в нашата класация, Зерин изиграва ролята на „балансьора” в мелодрамата – г-жа Дениз, или по-позната само като Мадмоазел. Тя е главната икономка в имението на заможното семейство на Аднан, в което той живее заедно с нея, дъщеря си Нихал и сина си Бюлент. Самата тя се ползва с най-голямо доверие от всички членове на семейството, именно защото е от доста години е с всички тях и всъщност е станала формален член на семейството. Но това, което никой не подозира е, че г-жа Дениз през цялото време е била тайно влюбена в своя работодател, но е криела чувствата си. Всъщност това се разбира чак след като се появява Бихтер, в която Аднан се влюбва, и с която впоследствие се жени. Тогава героинята, която обсъждаме днес – г-жа Дениз, е съсипана и прави опити да разкрие най-сетне чувствата си пред любовта на живота си, но така и не събира смелост да го направи. И въпреки, че човекът, към когото винаги е изпитвала чувства не отвръща на нейните и се влюбва в далеч по-млада и привлекателна жена от нея, то тя продължава до края на сериала да работи за семейството, примирявайки се тихо и кротко със съдбата си. Именно това е и странното в героинята на Зерин, че тя продължава да се възхищава на Аднан до край и след всичко случило се, а самата Текиндор споделя в свои интервюта, че си обяснява това с факта, че като малка героинята й в „Забраненият плод” е израснала сама и без родителски грижи и ласки, тъй като баща й е я е оставил, а майка й е починала, т. е., че въпреки всичко изпитва чувството на солидарност и привързаност към Аднан. Споделя и, че не е толкова романтична и не позволява любовта да я завладее изцяло, както и да се привързва толкова много към един човек. Всъщност самата г-жа Дениз излъчва някакво спокойствие, някакъв аристократизъм, винаги знае какво и кога да каже, така че то да бъде на мястото си. Самата тя се е превърнала и като майка на децата на несподелената си любов – Нихал и Бюлент, за които е започнала да се грижи след смъртта на майка им, те също много я обичат и уважават.

А сега е време да анализираме обстойно и втората по популярност героиня на Зерин Текиндор, тази в хита, класирал се на 6 място в класацията ни за най-харесваните турски сериали у нас – „Север-Юг”. В него тя изиграва ролята на майката на главната героиня, изпълнявана от Йойкю Карайел – Джемре, Гюлтен. Самата тя е фризьорка и е отгледала дъщеря си съвсем сама, самотна майка е и именно заради това е вманиачена в бъдещето на единствената си рожба. Дали защото тя не е била, но героинята на Зерин в поредицата е свръх-амбициозна за дъщеря си, искайки на всяка цена да стане известна, пращайки я на кастинги за актриса и т. н. Чувства се обаче и самотна, не одобрява и връзката на Джемре с буйния Кузей. Опитвайки се да предпази дъщеря си обаче, Гюлтен започва да й вреди. В свои интервюта Зерин Текиндор е споделяла, че намира прилики с героинята си в „Север-Юг”, но само дотам, че и двете са самотни майки и са отгледали децата си с големи усилия. Самата Текиндор се е оженила едва на 22 са колегата си Четин Текиндор, като плод на тяхната любов е синът им. След време обаче се развеждат, а майката на малкото момче поема грижите за него. И въпреки това, подобно на героинята си Дениз в „Забраненият плод”, Текиндор е запазила добри отношения с бившия си съпруг. Но твърде много се отдалечихме от темата и задачата ни днес – да сравним ролите на Зерин Текиндор в поредиците „Забраненият плод” и „Север-Юг”. Стигаме до заключението, че в първия, където играе ролята на г-жа Дениз, или по-позната като Мадмоазел, актрисата изиграва ролята на аристократична и спокойна жена, споходила я несподелена любов, но приела я тихо и без много шум, оставяйки вярна на принципите си. Във втория, където вдъхва живот на Гюлтен, пък пресъздава образа на свръх-загрижена и амбициозна майка, която в стремежа си да помогне на дъщеря си, започва да й вреди.

Е, приятели, това беше всичко от нас за тази седмица, очаквайте ни отново на 31 октомври със седмото издание на „Две противоположности”! Очакваме и Вашите предложения за две противоположни роли на един и същ актьор, а ако те имат потенциал – очаквайте ги съвсем скоро в следващите издания от рубриката. А дотогава можете да си пропомните предишните й издания чрез архива й от тук!

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.