"Милост" (Merhamet) започва от 30 октомври в 20.00 часа по БТВ

септември 26, 2014
Есенният телевизионен сезон е в разгара си, но и тази година най-гледаната телевизия у нас БТВ няма да изневери на принципите си и съвсем скоро
ще предложи на зрителите си нова вълнуваща турска мелодрама. Коя е тя, от кога започва, кога ще се излъчва и още подробности разбирате в следващите абзаци!

В началото на настоящата 2014 г. по БТВ стартира може би най-очаквания турски сериал от години насам "Север-Юг" (Kuzey Guney). Още от старта си хитът не слезе от първото място по гледаемост, поставяйки сравнително рекордни рейтинги. Е, сега, близо 10 месеца след началото му, краят вече му се вижда! На 29 октомври (сряда) ще бъде показан големия финал на най-гледания турски сериал за настоящата 2014 г. у нас "Север-Юг", който ще се излъчи в обичайното си разписание между 20.00 и 21.30 часа по БТВ. Напомняме, че в момента можете да гледате кулминационните епизоди от сагата с Къванч Татлъту и Буура Гюлсой всяка делнична вечер в горе-упоменатия часови пояс.

И така, ден след финала на "Север-Юг", от 30 октомври (сряда) започва излъчването на новия турски сериал "Милост" (Merhamet). Хитовата поредица ще се излъчва всяка делнична вечер между 20.00 и 21.30 часа, като към момента обаче все още не е ясно дали това ще бъде официалното разписание на мелодрамата, тъй като съвсем скоро би трябвало да започнат концертите на живо в "Гласът на България", които пък обаче е възможно и да се показват в неделния prime-time, когато в момента се излъчват и кастингите "на тъмно" в момента. Допълнително обаче ще Ви информираме за разписанието на новия турски сериал и най-гледаното музикално шоу у нас. Но сега нека се върнем на "Милост"!

В "Merhamet", както е оригиналното заглавие на новата драматична сага, главните роли са поверени на известните актьори Ибрахим Челиккол, който у нас в момента гледаме в "Ифет", Бурчин Терзиолу, която сме гледали в "Езел" и Йозгю Намал, която в "Милост" ще гледаме за първи път у нас. В историята се разказва за Нарин (Йозгю Намал), която израства малко градче, в строго семейство и постоянно е малтретирана от баща си. Изживява бурно юношеството си, влюбвайки се в младежа Фърат (Ибрахим Челиккол). Връзката им обаче е в тайна, докато един ден майката на Нарин не разбира случайно за нея. Тогава младото момиче от страх да не бъде малтретирано отново от баща си се премества да живее в големия Истанбул под предлог, че ще учи, където среща много трудности, за които обаче ѝ помага младата Дениз (Бурчин Терзиолу) - дъщеря на богато семейство и разглезено момиче. Двете бързо се сприятеляват, свързвайки ги може би фактът, че вече нямат семейства. Всичко върви добре, докато след няколко години в живота на Нарин отново се появява Фърат - мъжът, който я разделя от семейството ѝ. Тогава любовта между двамата отново пламва, но отново води до проблеми, а какви ще са те и как ще бъдат решени гледайте от 30 октомври, в 20.00 часа по БТВ.

"Милост" (Merhamet) се излъчва в турция от февруари 2013 г. до март 2014 г. по турската телевизия KanalD. Състои се от 2 сезона - 1 от 19, а 2 от 25 серии и общо 44 епизода от по приблизително 100 минути. Излъчва се всяка сряда в prime-time-а на най-гледаната южно-съседска телевизия, като с първия си сезон постига доста добри резултати, но след това рейтингът му стремглаво пада и мелодрамата бива преместена в късните вечерни часове след 22.30 часа. Освен Йозгю Намал, Ибрахим Челиккол и Бурчин Терзиолу в "Милост" участват и Мустафа Юзюндач, Ясемин Ален, Ахмет Ръфат Шунгар, Тургут Тунджалп, Айшегюл Дженгиз Акман, Елиф Джерен Баръкчъ и други.

Тук е мястото да съобщим и, че от 13 октомври (понеделник) започва излъчването на премиерния за България португалски сериал "Свързани съдби" (Laços de Sangue), който ще се излъчва всяка делнична вечер от 20.00 часа по дамската телевизия БТВ Лейди. Поредицата се състои от 310 епизода, като ще замести приключващото на 10 октомври (петък) повторение на индийския сериал, излъчващ се всеки делничен следобед между 15.30 и 17.00 часа по БТВ "Цветовете на любовта" (Sapna Babul Ka... Bidaai), за чийто заместник в ефира на националната медия ще Ви информираме съвсем скоро. 

24 коментара:

Анонимен каза...

БТВ Няма да получат никаква милост от зрителите за този сериал,през декември ще е интересно,Нова като пусне някой американски сериал и като излязат рейтингите на Нелсон и бтв ще моли за Милост.

Анонимен каза...

Хмм смятах, че ще пуснат Отмъщението, Любов или дори Приливи и отливи, все пак в Милост не участват толкова известни актьори. Но ако сериалът е интересен, какво от това.

Анонимен каза...

сериала не е толкова интересен дори се излъчваше в късният прайм тайм в южната и съседка след 22:00ч., но който го загледа може и да му хареса :D Всеки сериал, като се загледа става интересен :D .

До Админите: в главната роля: Йозгю Намал, хубаво е да го добавите към поста си. :) Приятна вечер и прията работа. ;)

Анонимен каза...

Супер,ще го чакам с нетърпение.

Анонимен каза...

Не мисля че Нова ще измести БТВ в времето 20-21.30

Анонимен каза...

Явно централния часови слот на БТВ си е запазен за турски сериали, щом като дори не пуснаха предаванията си в него.Милост, доколкото знам, не е бил един от най-гледаните сериали в Турция, но въпреки това към него е имало немалък интерес.Факт е, че турските сериали правят голяма част от рейтинга на БТВ и благодарение на тях, медията е най-гледаната...но вече започнаха да стават банални...

Анонимен каза...

"Йозгю Намал, която в "Милост" ще гледаме за първи път у нас"

Е как за първи път като я гледахме като Елиф от Долината на вълците /Kurtlar Vadisi/ по същъта медия. Не сте в час, ще бъде хубаво ако го редактирате. ;)

Админ каза...

До 1 коментар:
Здравейте,
Наистина "Милост" не е сред най-очакваните и известни у нас сериали, но все пак винаги през зимния сезон, когато БТВ са излъчвали турски, а НоваТВ американски сериали, първата е била лидер по гледаемост.
Леки и успешни дни! :)

До 2 коментар:
Здравейте,
Наистина можеше да пуснат нещо по-хитово и очаквано в предвид ситуацията, в която са в момента на несигурност в рейтинг-данните им. Но все пак да не забравяме, че какъвто и турски сериал да бъде пуснат вечер по БТВ, той винаги ще се гледа, естествено с много малки изключения.
Леки и успешни дни! :)

До 3 коментар:
Здравейте,
Благодарим за уточнението и добавката, тя е добавена в статията.
Леки и успешни дни! :)

До 4 коментар:
Здравейте,
Благодарим за мнението!
Леки и успешни дни! :)

До 5 коментар:
Здравейте,
"Милост" не е сред най-хитовите и очаквани турски сериали у нас, така че е напълно вероятно НоваТВ да мине БТВ, каквото всъщност прави и в момента по данни на Nielsen (Mediaresearch).
Леки и успешни дни! :)

До 6 коментар:
Здравейте,
Факт е, че 75% от високите рейтинг-резултати на БТВ се дължат на сериалите ѝ, които в момента са "Север-Юг", "Цветовете на любовта", "Времето лети" и "Тайните на времето". Без тях са за никъде, помним добре случая миналата година, когато обявяваха грандиозна prime-time програма, запълнена изцяло с родна продукция, която в крайна сметка се оказа голям провал и набързо върнаха "Огледален свят" в ефир.
Леки и успешни дни! :)

До 7 коментар:
Здравейте,
Извинете, но кой помни излъчването на "Долината на вълците" у нас? Първо, че то беше много отдавна, второ, че се излъчваше през нощта и трето, че беше спрян и повече не видя ефир. Ставате банални с тези малки грешки, които намирате в статиите, такава дребнавост просто не сме виждали, ако искате Вие напишете статията по-добре, но надали...
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

Хахахаха, американските сериали щели да изместят турските...Моля?! Турското още дълги години ще бъде на върха, уверявам ви!

Анонимен каза...

Напълно подкрепям последният коментар.Ако зрителят вникне по-дълбоко в турските сериали,дори и в по-слабите ще открие дълбок смисъл в човешките взаиомоотношения,които турците успяват да показват перфектно.Нещо,което бледнее в американските,а също и в сериали на други народности.Да не говорим за вълнуващата музика в турските сериали.

Анонимен каза...

Лека корекция Долината на вълците /Kurtlar Vadisi/ се излъчи до край не беше спиран, той е 97 турски епизода, нито повече нито по малко. ;)

Админ каза...

До 9 коментар:
Здравейте,
Благодарим за мнението!
Леки и успешни дни! :)

До 10 коментар:
Здравейте,
Благодарим за мнението! А колкото до музиката от турските сериали - знаете денят, знаете мястото!
Леки и успешни дни! :)

До 11 коментар:
Здравейте,
Как ще е само 97 епизода, след като и в момента се излъчва в Турция?
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

До админа: Има разлика между двата сериала Kurtlar Vadisi и Kurtlar vadisi Pusu - това не е един и същ сериал. В момента дават Kurtlar Vadisi Pusu, а Kurtlar Vadisi /Долината на вълците/ е точно 97 турски епизода/ . ;) Не бъркам аз, а Вие. ;) Лек ден.

Анонимен каза...

1.Iskam da pitam kak se kazva filma sled cvetovete I kogato shte pusnete statiqta svurzana s nego 2.kolko epizoda na malkata bulka I moqta karma sa zakupeni

Анонимен каза...

И "Една любовна история" не беше от най-чаканите, но направи високи рейтинги. Чувал съм, че "Милост" е много интересен, до един момент, но пък актьорската игра била много добра през цялото време.

Анонимен каза...

Гледам "Милост" с БГ субтитри,но за мен е най-слаб в сравнение с другите сериали,които вървят от 1-2 години в Турция: "В очакване на слънцето", "Приливи/Отливи", Черни пари и любов","Фатих Харбие","Загуба" и др.

Анонимен каза...

ДОЛИНАТА НА ВЪЛЦИТЕ-KURTLAR VADİSİ щеше да бъде много гледан сериал ако го пускаха в някое по нормално време дори ми се иска да го пуснат наново или ако е възможно и другите сезони още по хубаво ще е.

Анонимен каза...

Заради траура в петък 3 октомври, сериала ще започне от 31 октомври с 1 ден по - късно

Анонимен каза...

Нова тв как така в този часови пояс не излъчва някой хубав турски сериял,а дават американски глупости?! Така биха си вдигнали много рейтинга,за който толкова се борят..

Анонимен каза...

Здравейте какво е това нещо нали щеше да започне ''Приливи и Отливи '' след ''Север-Юг''' защо пускат сериал за който не сме чували и който не сме гледали за Приливи и отливи имаше най-много гласа от февруари месец БТВ обещеваха да пуснат Приливи и отливи някаква информация имате ли да го очакваме ли скоро или само да гадаеем има много хора който го очакват с нетърпение моля отговорете ми ! Лек ден !

Анонимен каза...

Пуснете приливи и отливи,кво се излагате.Приливи и отливи е най-якия сериал.Жалки сте от бтв

Анонимен каза...

Милост! Много интересен. По добре от Север-Юг

Анонимен каза...

Милост е много хубав сериал. Всички възможни филми по руския сайт за турски филми с участието на Ибрахим Челиккол и Йозгю Намал съм изгледала и се отличават с много добра игра http://latino-serialo.ru/serials_online/2441-miloserdie-merhamet-russkaya-ozvuchka-online.html

Анонимен каза...

Напълно подкрепям някои от коментарите.Ако зрителят вникне по-дълбоко в турските сериали,дори и в по-слабите ще открие дълбок смисъл в човешките взаиомоотношения,които турците успяват да показват перфектно.Нещо,което бледнее в американските,а също и в сериали на други народности.Да не говорим за вълнуващата музика в турските сериали.

Предоставено от Blogger.