"Любопитно" (2): малките актьори от големите турски сериали

Здравейте, приятели! Днес, 27 септември (събота), публикуваме второто издание от новия сезон на завръщащата се рубрика
"Любопитно", в която ежеседмично Ви представяме интересни и любопитни теми, свързани с турските поредици. В днешната тема №2 предстои да Ви запознаем с любимците Ви - малките актьори от големите турски сериали! Днешното издание от "Любопитно" ще бъде наистина специално, защото то ще бъде посветено на най-чаровните, сладки и умни турски малки актьори и актриси, които въпреки крехките си възрасти пресъздават перфектно образите си в сериалите. Какви са те сега и как изглеждат в момента, заедно с още любопитни информации, разбирате в следващите абзаци!

Ефе Чънар е първото дете от турски сериал, което сме гледали у нас, в първия за България турски сериал "1001 нощ" (Binbir Gece) през 2008 г. Чаровният Каан, болен от левкемия, е един от много поучителни турски детски персонажи в сериали, който само с поглед излъчва своята странна и необикновена детска мъдрост. Първата роля на Ефе Чънар е именно в "1001 нощ", в който участва от 2006, когато е едва на 5 години, до 2009 г., когато е на 8 години. Освен това от изминалата година досега участва и в излъчващия се и в момента в Турция сериал "Галип Дервиш" (Galip Dervis) на KanalD. Ефе Чънар е роден през 2001 г., като още от 5-годишен започва актьорската му кариера.

Шебнем Чечели е също толкова популярна у нас, колкото е и Ефе Чънар. Тя обаче не участва в "1001 нощ" (Binbir Gece), а в турска семейна драма №1 у нас, а и по света "Листопад" (Yaprak Dokumu). В него тя пресъздава героинята на най-малкото от общо 5-те деца на семейство Текин - Айше. Шебнем е родена на 23 януари 2001 г., в момента е на 13 години, но когато започва да се снима в "Листопад" е едва на 5, през 2006 г. Още от тогава, въпреки крехката си възраст, тя придобива огромна популярност не само в Турция, но и във всички други страни, в които "Листопад" е излъчен. В момента тя е на 13 години и както виждате от снимката вляво, е повече от красива млада дама.

Кайра Симур пък изиграва ролята на малката Алма в първия за БТВ турски сериал "Перла" (Gumus). Малката голяма актриса е родена на 21 май 1999 г., но изиграва първата си героиня още когато е на крехката възраст от 6 години, през 2006 г., когато и стартира "Перла" в Турция по KanalD. В момента Кайра Симур е на 15 години, тинейджърка и млада дама, а как изглежда в момента вижте на снимката вдясно. И въпреки, че още е твърде малка, в "Перла" тя изигра ролята си повече от категорично и адекватно, показвайки професионализъм още от малка, задавайки иначе интересните и необикновени въпроси по сценарий повече от добре.

Едже Чешмиолу е една от младите турски актриси, която въпреки, е е стартирала кариерата си още като дете, в момента е една от най-известните турски млади актриси. Родена е на 26 ноември 1990 г., като първата й роля е през 2002 г., когато е на 12 години, в "Деца душмани" (Cocuklar Duymasin). Три години по-късно, когато е на 15 години, взема участие и в хита "Перла" (Gumus). Следващата година, през 2006, взима участие в семейната комедия "Семеен сарай" (Iki Aile), когато е на 16. Последната й роля бе през изминалата 2013 г., когато вече беше на 22 години, но играеше ролята на ученичка в хита "Времето лети" (Oyle Bir Gecer Zaman Ki).

Батухан Караджакая също е едно от най-популярните деца-актьори в Турция. Роден е на 5 февруари 1997 г., но първата си роля в сериал, която му носи огромна слава, е тази в хита "Златната клетка" (Bicak Sirti), когато е едва на 10 години, през 2007-2008 г. Година по-късно, когато е на 11 години, следва ролята му на Бюлент в друг голям хит "Забраненият плод" (Ask-i Memnu). За последно участва в сериал преди три години, през 2011, когато беше на 14 години, в турската адаптация на "Отчаяни съпруги" (Desperate Housewives) "Другите отчаяни съпруги" (Umutsuz ev Kadinlari).

Шуде Йозгюр е една от най-чаровните малки турски актриси. Първата си роля тя прави, когато е едва на 5-6 годинки, която е в най-успешната турска тинейджърска продукция "Мечтатели" (Kavak Yelleri) на KanalD. В нея малката Шуде Йозгюр пресъздава образът на малката дъщеричка на Мине и Дениз Дерия, която е може би едно от най-сладките дечица в турските сериали за всички времена. В "Мечтатели" Шуде е изключително умна и мъдра за възрастта си, задавайки необикновени и неприсъщи за възрастта й въпроси. Тя е толкова умна, че дори прави планове за бягство, които до една степен са успешни. Шуде умилява всеки с широката си и голяма усмивка, а в момента най-вероятно е в началото на пубертета.

Алпай Шайхан е другото малко дете от най-успешната турска младежка мелодрама "Мечтатели" (Kavak Yelleri). В него той пресъздава образът на синът на екранните Аслъ и Ефе, като тази си първа роля изиграва едва на 8 години, през 2010 г. Следващият си образ в сериал прави месеци по-късно, когато вече е на 9 години, в неизлъчения все още у нас, но закупен сериал "Безкрайна песен" (Bitmeyen Sarki). Роден е на 22 септември 2002 година, като в момента е на 12 прясно навършени години.

Емир Берке Зинчиди е един от любимите на турската публика, а и не само, малки турски актьори. Става световно популярен чрез ролята си на Осман в семейна драма №1 след "Листопад" (Yaprak Dokumu) "Времето лети" (Oyle Bir Gecer Zaman Ki), който всички обикнаха след мъдрите му размисли и поведение. Играта му в този сериал продължи през първите 2 сезона, след което в последния 3 героят му порасна. От тази пролет пък участва в хита, в който взима главна роля "Малкият господин" (Kucuk Aga), който е най-гледания сериал всеки вторник в Турция, излъчва се по KanalD. Роден е на 4 октомври 2005 г., в момента е на 9 години, но първата си роля, тази на Осман във "Времето лети", започва да играе едва когато е на 5 годинки.


Ниса Мелис Тели е може би най-чаровната малка турска актриса в родината си. Първата й роля в сериал, чрез която всъщност придобива световна популярност, е тази на малката Дениз, дъщеричката на Айлин и Сонер, в семейната драма "Времето лети" (Oyle Bir Gecer Zaman Ki). В момента е на 8 години, но героинята си в излъчващия се в момента по БТВ сериал, започва да играе в него, когато е едва на 6 години, родена е на 16 февруари 2006 г. Според мнозина, тя е достоен заместник на Емир Берке Зинчиди, чийто герой във "Времето лети" в 3 сезон пораства, тогава обаче идва Ниса Мелис Тели. Съвсем скоро в Турция би трябвало да тръгне новия сериал с нейно участие "Цвете" (Cicek), в който ще изпълни главната роля, по ShowTV.

Онур Бей е един от четирите малки актьори в най-успешната турска криминална поредица, излъчваща своя 9 сезон и в момента в Турция "Опасни улици" (Arka Sokaklar). В нея той изиграва първата си роля, тази на един от синовете в семейство Чобан - Текин. Той играе в сериала още от началото му през 2006 г., когато е едва на 10 години. Всички зрители се забавляват с комедийния му персонаж. Онур Бей е роден на 19 януари 1996 г., като в момента е на 18 години.

Фуркан Гьоксел е също един от четирите малки актьори в най-успешната турска криминална поредица, излъчваща своя 9 сезон и в момента в Турция "Опасни улици" (Arka Sokaklar). В нея той изиграва първата си роля, тази на един от синовете в семейство Чобан - Метин. Той играе в сериала още от началото му през 2006 г., когато е на 13 години. Всички зрители се забавляват с комедийния му персонаж. Фукран Гьоксел е роден на 31 декември 1993 г., с 3 години по-голям от Онур Бей, в момента е на 21 години.

Керимхан Думан е също един от четирите малки актьори в най-успешната турска криминална поредица, излъчваща своя 9 сезон и в момента в Турция "Опасни улици" (Arka Sokaklar). В нея той изиграва първата си роля, тази на единствения син на комисар Месут Тунч. Той е връстник на своя колега Онур Бей, роден е на 13 юни 1996 г., като в момента е на 18 години. В момента играе и в хита на ATV "Черни пари за любов" (Kara Para Ask).

Маноля Ашък е също един от четирите малки актьори, участващи в най-успешната турска криминална поредица, излъчваща своя 9 сезон и в момента в Турция "Опасни улици" (Arka Sokaklar). В нея тя изиграва първата си роля, тази на втората дъщеря и общо 4 дете в многолюдното семейство Чобан, сестрата на Текин и Метин, Шуле. В актьорския състав на "Опасни улици" се включва, когато е едва на 6 години. Родена е на 23 март 2000 г.

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.