Айча Бингьол: "От Джемиле човек може да научи много неща"

Четвъртък е, 18 септември! Днес публикуваме последното интервю от рубриката ни, в която ежеседмично прочитате такива с участниците
в "Любима турска звезда 2014". От 1 май т. г. досега, средата на септември, в рамките на четири месеца и половина, публикувахме общо 20 интервюта - 16 със звезди от онлайн-риалити формата ни и 4 с актьори, не взели участие в него. Днес имате възможността да прочетете последното 21-во подред и 17-то с участник в "Любима турска звезда 2014". Време е да започваме! Тя е родена на 16 януари 1975 г. в един от най-големите турски градове Истанбул. В момента е на 39 години, зодия козирог. Започва да се занимава активно с актьорската професия още през 1996 година, за първи път на театралната сцена. У нас сме я гледали в общо 4 продукции, като ключови главни роли изиграва в хитовете "Млечният път" (Samanyolu) и "Времето лети" (Oyle Bir Gecer Zaman Ki), в които пресъздава съответно героините Евсет и Джемиле. Освен тях, тя взима и специални роли в други турски хитове, също излъчени в България и постигнали огромен успех - "Малки жени" (Kucuk Kadinlar) и "Златната клетка" (Bicak Sirti). Тя е Айча Бингьол, една от най-добрите турски актриси, за съжаление, отпаднала трета в "Любима турска звезда 2014"!

Как решихте да се занимавате с актьорската професия, подкрепяха ли Ви близките Ви?
Майка ми беше най-големият ми поддръжник, човекът, който беше плътно зад мен. Баща ми малко повече се дърпаше, но с времето прие професията ми. Всъщност учех във Факултета по химия, но винаги съм мечтала да бъда актриса. Актьорството и до днес заема специална част от сърцето ми и винаги ще бъде така. Когато взех това толкова важно за бъдещето ми решение бях едва на 19, но бях сигурна в себе си и в избора ми. 

Предполагала ли сте, че някой ден ще добиете толкова голяма популярност и ще получавате толкова признания за работата Ви?
Никога не съм си мислила, че кариерата ми ще се развие толкова успешно. Мислех си, че ще работя само в театъра, че ще играя само в пиеси и постановки. Когато попаднах на снимачната площадка на първия сериал, в който участвах, бях много стриктна и изпълнителна, въпреки, че изпълнявах третостепенна роля. Работих усърдно и яростно, влагайки всичко от себе си в ролята ми. И всъщност тази роля беше ключова за нататъшното развитие на кариерата ми.

Като цяло повечето от успешните сериали в Турция са толкова успешни само с първите си сезони. След това интересът намалява, докато при "Времето лети" нещата са съвсем различни. Как постигате това?
Когато съм на работа, на снимачната площадка на сериала, аз се чувствам като у дома си, така е и при останалите ми колеги. Целият екип сме едно голямо семейство, надявам се зрителите да го виждат и оценяват. Смятам, че именно това е ключът към успеха на дадена продукция, но за съжаление наистина има много стойностни сериали, чиито първи сезони са на върха по гледаемост, но след това изведнъж интересът спада драстично. А в нашата страна най-важен е рейтингът, а не трябва да е така. Никой актьор не е застрахован от това да играе роля в сериал, който няма достатъчно зрители, за да продължи да съществува. Всичко е въпрос на късмет, на какъв екип попаднеш и с какъв работиш.

Приличате ли си с Джемиле, тя е силна и борбена жена?
Да, в някои аспекти си приличаме, но за съжаление не съм толкова силна, колкото е Джемиле, тази жена е уникална. И все пак никога не се предавам лесно и бързо пред трудностите, боря се дотолкова, доколкото мога. 

Какво научихте от Джемиле?
Научих, че човек никога не трябва да се предава и, че трябва да продължи да живее и да се радва на живота си, въпреки трудностите, срещу които се изправя. Животът е едно предизвикателство, по време на което човек не спира да се учи. Научих, че човек е длъжен да живее, най-малко заради хората, които го обичат, и на които е нужен.

В 3 сезон съпругът на Джемиле - капитан Али, умира. Това положителни или отрицателни нагласи предизвиква у публиката според Вас?
Персонажите Джемиле и Али изминаха дълъг път, първата беше добра и грижовна домакиня и майка, на която се сервира шокът, че мъжът й й изневерява, дългогодишното й подредено и щастливо семейство изведнъж се разпада, а тя започва да се бори сама, грижейки се за децата си. Но в един момент Али осъзнава грешката и глупостта, която е направил, напускайки любящата си съпруга заради краткотрайна авантюра. Той се разкайва, а семейството постепенно възвръща стария си вид. Но за добро или зло, Али умира. За мен това решение беше напълно очаквано, просто героят на Еркан се изчерпа, нямаше какво повече да видим от него. А и в новия сезон Осман пораства, появяват се нови герои.

Трети сезон ще бъде последен, какво мислите?
Да, за съжаление този сезон ще е последен. С колегите ми сме обсъждали много дълго нещата, дали да продължим или финализираме окончателно проекта. Въпреки, че ни беше много тежко и много мъчно, стигнахме до заключението, че сегашните събития са благоприятни за един щастлив край, а и историята вече малко или много се изчерпа. 

Прекарвате голяма част от времето си на снимачната площадка, за какви удоволствия не Ви стига време?
Със сигурност много ми липсва пълноценният сън, допреди спах дотолкова, доколкото се събуждах сама, докато сега трябва да ставам с цял час по-рано. *смее се* Преди обичах да планирам бъдещето си, какво, кога, къде ще правя, докато сега нямам време за подобни неща. Определено и тази професия има своите недостатъци...

Какви са критериите, по които решавате дали да приемете или откажете дадена роля?
Много важни за мен са самата роля и сценарият. Същността на историята естествено също има значение. Важното е, това, което правя, да го правя с желание и удоволствие, да изпитвам удовлетворение от него.

Каква е ролята, която мечтаете да изиграете?
Бих искала да пресъздам някоя по-агресивна жена, малко се отегчих от добрите образи, постоянно играя само такива. 

Коя млада звезда в турското кино Ви допада най-много?
Определено много харесвам Гьокче Бахадар от "Листопад", в момента се справя много добре в "Изгубеният град" (Kayip Sehir). 

Какви са бъдещите Ви проекти?
След края на "Времето лети" смятам да избягам малко от камерите и обективите, подготвяме нова постановка в театъра, репетициите стартират съвсем скоро, при успех даже предвиждаме и турне. 

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.