"Турските актьори 24/7" (1): от 15 до 21 септември 2014 г.

Здравейте, приятели! Днес, 21 септември (неделя) стартира новата ни рубрика "Турските актьори 24/7", в която ежеседмично ще Ви информираме за всичко
ново около любимите Ви турски актьори и актриси. В първото издание на новата ни поредица ще представим най-известните турски актьори, приели предизвикателството да се включат в нашумялата в последните месеци благотворителна кампания за борбата с рядката болест ALS "Ice Bucket Challenge". Има новини и за бременност, както и обаче за травми по време на снимки. Всичко това и още много новини и слухове около любимите Ви турски актьори четете в следващите абзаци!

1) На 27 септември (събота) се навършва 1 година от смъртта на великия турски актьор Тунджел Куртиз, който у нас сме гледали в хитовата криминална драма "Езел" (Ezel). Въпреки това, десетки хора се събраха преди няколко дни на гроба му, за да почетат паметта на актьорът-ветеран. За съжаление обаче самия гроб не е охраняван и не се поддържа, но въпреки това доброволци се заемат с тази работа.

2) Упоритите слухове за бременността на младата актриса Пелин Карахан се потвърдиха! Младата надежда на турското кино, която у нас сме гледали като Аслъ в най-успешната турска тийн-драма "Мечтатели" (Kavak Yelleri) и като Михримах султан в най-успешната турска историческа продукция "Великолепният век" (Muhtesem Yuzyil), публикува снимка в социалните мрежи, в която съвсем ясно се вижда набъбналото ѝ коремче. Същевременно с това пък, Пелин Карахан подбира бебешка количка, личи си, че актрисата е повече от щастлива от това, че ще става майка. 

3) Турската актриса Мерием Узерли, придобила световна популярност след участието си в най-успешната турска историческа продукция "Великолепният век", в която изигра ролята на Хюррем султан, е сред най-активните в социалните мрежи популярни турски лица. Наскоро усмихнатата красавица сподели снимки във фейсбук профила си, в които е снимала своят и кракът на малката си дъщеричка едни до други, както и такава, на която позира след "разкошен" масаж. Освен това, преди няколко седмици Мерием подкрепи благотворителна кауза и се заля с кофа ледена вода, нахлузила плавници и плувни очила, видеото можете да видите от тук!

4) "Храната е любов!", това сподели в социалните мрежи турската актриса, придобила популярност чрез ролите си в сериалите "1001 нощ" (Binbir Gece) и "Справедливостта на Кара" (Karadayi) Бергюзар Корел. Актрисата качи снимка във фейсбук, в която е с готварска шапка с анимационния герой Рататуй от едноименния филм, и е широко усмихната в кухнята си. Актрисата сподели, че е направила торта, в която е вложила много любов, каквато влага и във всичко друго. 

5) След финала на турската адаптация на американския хит "Отчаяни съпруги" (Desperate Housewives) "Другите отчаяни съпруги" (Umutsuz ev Kadinlari), в който популярната Джейда Дювенджи ("1001 нощ") взе участие с главна роля, актрисата явно се е отдала на дълга почивка, обръщайки внимание изцяло на малката си няколко-годишна дъщеричка. Фейсбук профилът на Джейда е претрупан със техни общи снимки, на които майката и дъщерята са широко усмихнати в домашна обстановка. 

6) Актьорите от вече приключилия в Турция сериал "Времето лети" (Oyle Bir Gecer Zaman Ki) се събраха отново, но този път не на снимачната площадка, а за да подкрепят благотворителната кампания, нашумяла в последните месеци за борбата с рядкото заболяване ALS. Фарах Зейнеб Абдуллах (Айлин) бе предизвикана от своя колега и екранен партньор в "Кърт Сеит и Шура" Къванч Татлъту, а тя от своя страна предизвика Айча Бингьол (Джемиле), Керем Бурсин и Йълдъз Чааръ Атиксой (Берин), вижте нейното заливане с кофа ледена вода от тук! Йълдъз Чааръ Атиксой (Берин) пък от своя страна предизвика Емир Берке Зинчиди (Осман) и Хазал Кая, вижте нейното заливане с ледена вода от тук, а това на малкия актьор от тук! Айча Бингьол (Джемиле) пък от своя страна предизвика режисьорката на "Времето лети" Зейнеб Гюнай Тан и актьорите Мете Хорозоулу (Сонер) и Арас Булут Ийнемли (Мете), вижте нейното заливане с кофа ледена вода от тук, а това на младия актьор, заедно с Енгин Йозтюрк от тук

7) Освен тях, други популярни турски актьори също се заляха с кофи, пълни с ледена вода. Класиралата се на 2 място в "Любима турска звезда 2014" актриса Берен Саат, която у нас сме гледали като Бихтер в "Забраненият плод" (Ask-i Memnu), като Фатмагюл в "Пепел от рози" (Fatmagulun Sucu Ne?) и като Зилян в "Щастливи заедно" (Aska Surgun) също се включи, вижте нейното заливане от тук, а това на идола на младото турско поколение Чаатай Улусой, който у нас сме гледали като Емир в "Огледален свят" (Adini Feriha Koydum) от тук

8) Младите актьори от хита "Двете лица на Истанбул" (Fatih Harbiye), излъчващ своя 2 сезон в момента в Турция всяка съботна вечер по ShowTV, също приеха предизвикателството "Ice Bucket Challenge" в подкрепа на болните от рядкото заболяване ALS. Кадир Доулу, който у нас сме гледали в тийн-сериала "Малки тайни" (Kucuk Sirlar) и Неслихан Атагюл, която у нас сме гледали в семейната драма "Листопад" (Yaprak Dokumu) се заляха с кофа ледена вода в края на изминалия месец август, вижте видеото от тук

9) Фарах Зейнеб Абдуллах ("Времето лети" и "Кърт Сеит и Шура"), Мехмет Гюнсюр ("Памуковата принцеса", "Златната клетка" и "Великолепният век"), Керем Бурсин ("В очакване на слънцето") и Хюмейра ("Ангели-пазители") са само част от актьорския състав на новия турски игрален филм "Първите 45" (Ilk 45'lik), който направи премиерата си в южната ни съседка миналия петък, 12 септември. В кино-продукцията се разказва за пътя на трима млади музиканти към славата.

10) Турската актриса Мине Тугай, която в момента гледаме у нас всеки делничен ден от 18.00 часа по БТВ във "Времето лети" (Oyle Bir Gecer Zaman Ki), е била приета в болница по време на снимките на новия ѝ сериал, излъчващ се всяка неделна вечер по турската телевизия ATV "Крадец на сърца" (Kalp Hirsizi). Според турските медии, актрисата е припаднала на снимачната площадка на сериала заради преумора, в момента Мине е добре, а работата по новия ѝ проект продължава с пълна сила. Напомняме, че до преди участието си в "Крадец на сърца", Тугай вземаше една от главните второстепенни роли в хита "Приливи и отливи" (Medcezir), чийто екип обаче напусна.

11) Според турските медии, Неджат Ишлер, който сме гледали у нас в сериалите "Златната клетка" (Bicak Sirti) и "Готова на всичко" (Aliye), и който за последно участва в турската адаптация на американския хит "Отмъщението" (Revenge) - "Intikam", партнирайки си с Берен Саат, след няколко епизоди ще се включи в актьорския състав на новата драматична поредица на KanalD с участието на Айча Бингьол и Мете Хорозоулу "Моето име е Гюлтепе" (Benim Adim Gultepe).

12) В края на изминалата седмица, по време на снимките на третия епизод от новия сериал на ShowTV "Отмъщението на змиите" (Yillanlarin Ocu), много тежко е пострадала младата актриса, която у нас сме гледали в "Огледален свят" (Adini Feriha Koydum) Джейда Атеш. Красивата блондинка е със счупени нос и коляно, извършена е операция, като инцидентът се е случил по време на снимките на танц около огън. В момента актрисата е в болница и се възстановява, като най-вероятно до 10 дни ще може да се завърне на работа. Заради суеверността ѝ обаче, Джейда веднага е поискала от приятелите и родителите си да ѝ купят гривни със сини мъниста, които да я пазят от зли очи и уроки.

13) След няколко месеца в Америка ще стартира сериaл, който ще бъде щатската версия на турския хит, направил премиерата си в южната ни съседка преди няколко години по ShowTV "Мълчаливите" (Suskunlar), който ще бъде със сходното заглавие "Игра на тишина" (Game of Silence). Телевизията, по която ще се излъчва продукцията ще е NBC, а продуцентите му ще бъдат Керъл Менделсън и Дейвид Хюджинс, създали друг американски хит "От местопрестъплението" (CSI). "Мълчаливите", който е с участието на Аслъ Енвер и Мурат Йълдъръм, не е турския сериал, чиято история е реализирана в САЩ, тази на турския хит "Край или начало" (Son) бе създадена преди няколко месеца под формата на сериал, носещ сходното име "Край" (End).

14) Турската актриса Гамзе Йозчелик, която у нас сме гледали единствено в най-успешната турска криминална драма "Опасни улици" (Arka Sokaklar), но миналата година участва и в провала "Завоевателят" (Fatih), най-сетне е завършила висшето си образование. Във социалните мрежи красивата блондинка сподели, че за образованието възраст няма, позирайки на снимка със част от дипломата си. Гамзе е следвала мениджмънт и маркетинг в университета "Билги".

15) Турската мега-звезда Небахат Чехре за пореден път официално изясни причините за напускането си от турския хит "Черни пари за любов" (Kara Para Ask). Актрисата сподели пред медиите, че е прекратила участието си в сериала не заради скандали с колегите си и екипа, а заради това, че според нея ролята ѝ е била "куха", а е очаквала нещо по-интересно и интригуващо. Въпреки, че е на възраст, Небахат също обяви, че иска да продължи да развива професионалната си кариера, а чрез ролята ѝ в "Черни пари за любов" това не ставало. Напомняме, че Чехре изигра подобна роля преди няколко години в хита "Забраненият плод".

16) За първи път след прекратяването на връзката си с тийн-идола Чаатай Улусой, турската актриса Серенай Саръкая проговори за причините за края на взаимоотношенията им. Русата красавица сподели, че връзката ѝ с младата надежда на турското кино е приключила именно заради медиите, които са ги следели постоянно и които са преекспонирали всичко и са преувеличавали фактите. Серенай, която у нас познаваме от хита на Диема Фемили "Сезони на любовта" (Lale Devri) уточни още, че в момента с Чаатай се разбират чудесно и техния край във връзката им изобщо не повлиява на снимачния процес на поредицата, в която и двамата участват "Приливи и отливи" (Lale Devri).

17) В четвъртък, 18 септември, на екран се завърна най-успешния турски криминален сериал "Долината на вълците" (Kurtlar Vadisi Pusu). Пилотната серия от според мнозина финалния 9 сезон, който ще бъде излъчен за първи път по KanalD, след като поредицата премести излъчването си там от ATV, е привлякла очаквано огромна аудитория, превръщайки се в най-гледаната програма за съответния ден и изстрелвайки новата си телевизия на върха. Въпреки това обаче, в сравнение с резултатите на предишните си епизоди, "Долината на вълците" по-онзи ден е привлякъл сравнително по-малко зрители. Повече подробности за рейтингите на този и останалите сериали, излъчващи се в Турция, очаквайте утре, 22 септември (понеделник) в издание №27 на "Какво гледат в Турция?"!

18) В нова театрална постановка, направила премиерата си през изминалите дни, участие взеха популярните турски актьори Зерин Текиндор, която сме гледали в "Забраненият плод" и "Север-Юг" и Шукрю Йозйълдъз, който гледахме преди няколко месеца в хита "Надежда за обич". Освен тях, в "Кой го е страх?" (така се казва пиесата), участие взима и младата актриса Нилпери Шахинкая, позната на българските зрители от "Морска звезда" и "Времето лети", която пък в момента участва в хита "Сезонът на черешите", излъчващ се всяка събота по турската телевизия FOX. 

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.