"Какво гледат в Турция?" (24): от 25 до 31 август 2014 г. + новини

септември 01, 2014
Дойде и първия ден от новия месец - месецът, в който всяка една телевизия се готви да започне своите най-големи проекти
и да завърне на екран най-успешните си продукции. Днес е 1 септември, време е да бъде пуснато и новото издание на "Какво гледат в Турция?". То е първото за първия есенен месец, като в него този път ще разгледаме много повече сериали, от колкото през последните два месеца.

През изминалите седем дни имаше доста интересни сблъсъци между сериалите в Турция. Нови продукции започваха, които се изправяха директно срещу летните хитове и определено оставиха добри рейтинги след себе си. Изненадващо започна и сериала "Крадец на сърца" (Kalp Hirsizi), който само тук ще обявим, че ще се излъчва всяка неделна вечер след 20.00 часа по ATV. Тепърва ще обявим и стартовите дати на новите турски сериали, заедно със стартовите дати на сериалите, завръщащи се с нов сезон, по-силен от всякога. Седмицата от 1 до 7 септември 2014 г., е пълна със стартове, някои сериали се завръщат с нови сезони, а други правят своите премиери, но какви рейтинги са постигнали ще стане ясно следващия понеделник, 8 септември. От 16 септември (вторник) очаквайте и завръщането на миналогодишната ни рубрика "Турция представя...", но този път в новия ни обещаващ проект СЕРИАЛИ в Турция. Поредицата ще бъде с напълно обновен облик и концепция, не я изпускайте!

Рейтинги за понеделник, 25 август:
На този ден нови сериали не са започнали, но пък рейтингите този път са се променили и то доста изненадващо. Излъчени са два сериала - един на StarTV и един на Kanal D, но сериал на първо място няма. Най-гледаната програма за деня е футболната среща между Фенербахче и Галатасарай, излъчена по ATV и донесла на медията най-високия рейтинг това лято от 15,69%, заедно с пазарен дял от 48,58%. Тук е мястото да обявим, че и сериала на SamanyoluTV "Между два свята" (Iki Dunya Arasinda) се е заърнал с нов сезон, но тази есен няма да обръщаме внимание на рейтингите на сериалите по този канал, тъй като той не е познат на родните зрители и досега никога у нас не се е излъчвал сериал от този канал. Но ако имате въпроси свързани с рейтингите на някой от сериалите по SamanyoluTV, сме готови да ви отговорим.

2. "Избягалите булки" (Kacak Gelinler) - от 20:58 до 23:28 - все пак сериала не загуби верните си зрители и не за първи път отиде на второ място по гледаемост. Продукцията на StarTV има високи рейтинги, а в понеделник е събрала 4,00% рейтинг и 11,72% пазарен дял. Все още не е ясно дали сериала ще продължи наесен, но към момента не е обявен сериал, който да се излъчва в понеделниците по StarTV.

4. "Ах ти, Истанбул" (Ulan Istanbul) - 19:59 до 22:21 - малко ниски рейтинги постигна този епизод на сериала на Kanal D, но да не забравяме, че през цялото лято упорито държеше първите места по гледаемост. Той е събрал 3,21% рейтинг и 10,27% пазарен дял. Съдбата на този сериал през есента също не е ясна, тъй като от Kanal D готвят много нови продукции тази есен.

Рейтинги за вторник, 26 август:  
Във вторник е излъчен само един сериал на Kanal D и това е "Войната на розите". Не е излъчен епизод от сериала "Огледална душа" (Ruhumun Ayansi) на FOX, тъй като явно миналия вторник е бил показан последния епизод от продукцията, която постигаше много ниски рейтинги. На нейно място от следващия вторник, 2 септември, започва да се излъчва новия сериал "Безопасност" (Emanet). 

1. "Войната на розите" (Gullerin Savasi) - от 21:09 до 23:22 - този сериал държи първото място всеки вторник и определено е успешен. Сериала на Kanal D е отчел 5,44% рейтинг и 18,61% пазарен дял. Не е ясно дали ще продължи и наесен, тъй като може би от октомври се завръща сериала "Малкият господин" (Kucuk Aga).

Рейтинги за сряда, 27 август: 
В този ден са излъчени два сериала - един на StarTV и един на ShowTV, която цяло лято не излъчваше никакви сериали в праймтайма си. На 27 август обаче започна новата драматична селска поредица "Отмъщението на змиите", за чийто рейтинги ще разберете по-долу.

1. "Красивата селянка" (Guzel Koylu) - от 20:59 до 23:29 - да, този сериал отново е на първо място по гледаемост и може би ще продължи излъчването си и наесен. Рейтинга, който сериала с Гизем Караджа е постигнал в сряда, е 7,44%, а пазарния дял - 24,66%.

2. "Отмъщението на змиите" (Yilanlarin Ocu) - дълго рекламираната нова турска драма на ShowTV "Отмъщението на змиите" най-после започна и остави след себе си невероятен рейтинг. Продукцията с Джейда Атеш и Ханде Сорал успя да се класира на второ място по гледаемост, но дали това ще се запази и занапред, предстои да разберем. Отчела е 3,49% рейтинг и 12,47% пазарен дял. А Вие гледахте ли премиерата му?

Рейтинги за четвъртък, 28 август:
Единствения сериал, който е излъчен в четвъртък, е "Семейството на съпруга ми" на FOX. Той продължава да се излъчва, но за съжаление няма да продължи през есента, тъй като след две седмици в четвъртък ще се излъчва нов сериал, за който ще разберете в новините по-долу. 

1. "Семейството на съпруга ми" (Kocamin Ailesi) - от 21:00 до 23:26 - комедийната драма се радва на високи рейтинги и всеки четвъртък е най-гледаната програма в Турция. На 28 август сериала е събрал 6,62% рейтинг и 22,31% пазарен дял. Ще Ви държим в течение дали сериала ще промени деня си на излъчване, или окончателно ще покаже своя последен епизод.

Рейтинги за петък, 29 август:
В петък както винаги предпочитани са тинейджърските сериали. Излъчени са три сериала - един на FOX, един на Kanal D и един на ATV, като този на FOX отново е най-гледания сериал в петък вечер. 

1. "Сезонът на черешите" (Kiraz Mevsimi) - от 20:59 до 23:27 - това е най-гледания турски сериал за лятото на 2014 г. в Турция, който направо разбива по рейтинги всички останали продукции. "Сезоът на черешите" разказва за любовта на главната героиня към момче, в което е влюбена още от дете. Но той не знае за нейните чувства и любовта й, която изпитва към него и същевременно е влюбен в друго момиче. Но тя успява да намери любовта в приятеля на момчето, в което е влюбена. Епизодът е отчел 9,79% рейтинг и 31,52% пазарен дял. Това е най-високия рейтинг, който сериала е постигал досега. Не е ясно обаче каква ще е съдбата на продукцията, тъй като след две седмици се завръща хитът "Черната роза" (Karagul), а той отново ще се излъчва в петък.

3. "Другата половина" (Diger Yarim) - от 20:42 до 23:22 - засега е почти сигурно, че този сериал продължава и наесен, тъй като в рекламния клип за новия сезон на ATV той присъства. "Другата половина" също показва значително високи рейтинги, като е постигнал 3,39% рейтинг и 10,92% пазарен дял.

20. "Майчин син" (Anasinin Oglu) - 22:47 до 00:48 - сериалът на Kanal D продължава да показва все по-критични рейтинги с всяка изминала седмица. Именно и за това продукцията беше преместен от 23.00 часа, но резултатите са все същите. Събрал е 1,49% рейтинг и 6,21% пазарен дял, като най-вероятно много скоро ще покаже последен епизод.

Рейтинги за събота, 30 август:
Сериали в събота няма, но днес ще обърнем внимание на факта, че повторението на епизода на "Сезонът на черешите" от петък, е на първо място по гледаемост, въпреки, че е повторение. Повторението на епизода на "Отмъщението на змиите" по ShowTV пък е на 10-то място по гледаемост, а това на "Избягалите булки" на 20-то. Излъчени са игрални филми и телевизионни предавания.

Рейтинги за неделя, 31 август: 
От последният ден на месец август, в неделя вече ще се излъчват сериали, а именно на 31 август е започнала премиерата по ATV на сериала "Крадец на сърца" и това е единствения излъчен сериал в неделя. След няколко седмици се завръща и "Този живот е мой" (O Hayat Benim), който продължава да се излъчва в неделя.

3. "Крадец на сърца" (Kalp Hirsizi) - от 19:59 до 21:51 - този сериал на ATV е с участието на Мине Тугай, която напусна сериала "Приливи и отливи" (Medcezir) и Кенан Едже ("Млечният път"). Новият сериал зарадва почитателите си, правейки невероятна премиера и отичайки 3,05% рейтинг и 11,12% пазарен дял. Следващата неделя продължава с втори епизод.

НОВИНИ:
1) Ексклузивно и само тук ще съобщим всички сериали, които ще започнат в ефира на Kanal D до началото на 2015 година. От медията обявиха новите си продукции, които ще започнат през сезон 2014-2015, като пуснаха и специално видео към новия телевизионен сезон. Освен обявените досега нови сериали "Моето име е Гюлтепе" (Benim Adim Gultepe), който започва тази сряда, 3 септември, "Писмо до Али" (Alin Yazim), който се излъчва всеки делник от 10.00 часа, "Вече ще те наричам Хиджран" (Bana Artic Hicran De), който започва до няколко седмици, новите сезони съответно на "Долината на вълците" (Kurtlar Vadisi Pusu), "Опасни улици" (Arka Sokaklar), "Малкият господин" (Kucuk Aga), "Лъжовен свят" (Yalan Dunya) и "Дикмен в Анкара" (Ankaran'nin Dikmeni), започват и още нови сериали, чиито стартове ще се състоят на по-късен етап. Първият от тях е "Въпрос на чест" (Seref Meselesi), в който участие ще вземе актьора Шюкрю Йозйълдъз ("Надежда за обич"). Вторият, който ще започне през сезон 2014-2015, но все още не е пусната реклама към него, е "Пойраз Карайел" (Poyraz Karayel), в който участие ще вземат Бурчин Терзиолу ("Езел"), Илкер Калели, който ще влезе в образа на Пойраз Караел, Муса Узунлар ("Пепел от рози) и др. Следващият сериал, който ще се вихри в ефира на Kanal D е "Незапомнените времена" (Urfaliyam Ezelden), в който ще участва Бюлент Инал ("Под липите"). Последната продукция за новия сезон е "Нека е за последно" (Bu Son Olsun), в който в главните роли ще влязат Нур Айсан ("Забраненият плод") и Енгин Йозтюрк ("Пепел от рози"). Очертава се наистина силен сезон за Kanal D.

2) Новият втори сезон на една от най-успешните тийн драми "Приливи и отливи" (Medcezir), се завръща този петък, 5 септември, в ефира на StarTV. Хитовата продукция с Чаатай Улусой и Серенай Саръкая, отново ще се излъчва всеки петък от 20.30 часа, като рекламата към новия сезон вижте от тук. От тук пък можете да изгледате новия трейлър към новия сериал  на StarTV "Реакцията" (Reaksiyon), чийто старт също ще бъде обявен до няколко дни. 

3) По ATV тази есен също предстоят много нови сериали, които ще са предимно криминалета. Новият сезон на един от най-обичаните турски сериали "Черни пари за любов" (Kara Para Ask) с Туба Бююкюстюн и Енгин Акюрек се завръща тази сряда, 3 септември, в ефира на ATV, като ще се излъчва всяка сряда от 20.00 часа, изправяйки се срещу "Моето име е Гюлтепе", "Красивата селянка" (Guzel Koylu) и "Отмъщението на змиите" (Yilanlarin Ocu). Трейлъра към новия сезон, в който специално участие ще вземе Сюмрю Явручук ("Пепел от рози"), вижте от тук. "Бял карамфил" (Beyaz Karanfil) е новият криминален сериал, който тази есен ще се излъчва в ефира на ATV и който ще бъде реализиран от екипа на "Долината на вълците" (Kurtlar Vadisi Pusu), а в него участие ще вземат Кенан Чобан, Хакан Бояв, Али Сюрмели и др. Трейлъра към сериала, можете да видите от тук.

4) Третият сезон на "Справедливостта на Кара" (Karadayi) най-вероятно ще започне на 8 септември (понеделник), според някои източници. От тук можете да видите новият трейлър към новия сезон на сериала с Кенан Имирзалъолу и Бергюзар Корел. Освен това, стартиралият снощи сериал "Крадец на сърца" (Kalp Hirsizi), вече ще се излъчва всеки вторник от 22.00 часа, като епизод ще има утре, 2 септември, изправяйки се срещу премиерата на "Безопасност" (Emanet). 

5) "Гущерите" (Kertenkele) е новата криминална драма на ATV, която започва от септември месец. В нея ще участват Тимур Аджар, Ердинч Гюленер и др. 

6) От тук вижте новия трейлър към втория сезон на една от най-обичаните мелодрами "Двете лица на Истанбул" (Fatih Harbiye). От трейлъра става ясно, че на финала на първи сезон е била простреляна Нериман, за която всъщност беше предназначен куршума. В новия сезон тя вероятно умира, а в пристъп на болка и отчаяние, нейния любим Маджит се отдава на алкохола и става бездомник. Продуцентите обещават изключително интересен сезон, като според източници сериалът се завръща на 6 септември (събота).

7) От 11 септември (четвъртък) в ефира на FOX се завръща сериалът "Мъж, жена, дете" (Bir Erkek, Bir Kadin, Bir Cocuk), като той ще се излъчва всеки четвъртък от 20.00 часа, с епизоди от своя нов 8-ми сезон. Желаем да съобщим, че продукцията започва излъчването си в Турция през 2008 г. като "Един мъж, една жена", като се излъчва по почти непознатата за никого телевизия TurkMax. През 2012, когато започва пети сезон, сериалът преминава в редиците на StarTV до тази година, когато вече ще се излъчва по FOX, като до момента комедията е излъчила над 360 епизода.

8) Новият трети сезон на може би най-успешния турски сериал за есента на 2014 г. "Черната роза" (Karagul), започва в ефира на FOX от 19 септември (петък) с епизоди всеки петък от 19.45 часа. Вероятно тийн драмата "Сезонът на черешите" (Кiraz Mevsimi) ще спре излъчването си, или ще покаже своя финал.

9) Освен "Черната роза", оше един изключително успешен сериал се завръща в ефира на FOX, а именно "Този живот е мой" (O Hayat Benim). 

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.