"Север-Юг" ще се излъчва от вторник до петък в 20.00 часа

След като през изминалата седмица ексклузивно Ви информирахме, че prime-time програмната схема на най-гледаната българска
телевизия БТВ няма да бъде подредена по първоначално обявения начин, то вече разполагаме с официална информация за разписанията на двата риалити формата на телевизията тази есен - "Гласът на България 3" и "Survivor 5: Cambodia", както и на турския хит "Север-Юг". По НоваТВ също предстоят някои промени, като повече за всички тях четете в следващите абзаци!

Започваме както обикновено с промените в програмата на БТВ:
Според програмния справочник на рекламната агенция Piero97, а и според информацията на PR-специалистът на bTV Media Group г-жа Галина Джорева, най-успешните риалити формати на телевизията ще съчетаят успешно излъчването си с най-гледания турски сериал за настоящата 2014 г., въпреки, че според първоначалните планове на медията, продукции от южната ни съседка в prime-time поне през септември щеше да има само временно, а от един момент нататък такива нямаше да се показват във вечерните часове. Е, БТВ за пореден път преосмисли решението си, и и тази есен в най-гледаното телевизионно време ще гледаме турски сериал, и то един от най-качествените, успешните и различните в страната си производителка, а и не само. 

И така, представяме Ви официалната prime-time програма на главния канал от семейството на bTV Media Group! На 15 септември (понеделник), с извънреден 90-минутен старт между 20.00 и 21.30 часа, своето начало ще покаже дългоочаквания 5 сезон на най-успешното приключенско риалити шоу, правено у нас - "Survivor". Екстремното предаване се завръща след 5-годишно отсъствие от ефир, като обещава новият му сезон да бъде по-вълнуващ, интересен и различен от всякога. Официалното разписание на "Survivor 5: Cambodia" обаче влиза в сила от деня след старта му, 16 септември (вторник), от когато шоуто с водещ Владимир Карамазов вече ще се излъчва всяка делнична вечер, между 21.30 и 22.30 часа по БТВ. В понеделниците то ще си конкурира с лайфа на "ВИП Brother 2014: Образцов дом" (20.00-23.00 часа), във вторник и сряда с "X Factor" (22.00-23.00 часа) и в четвъртък и петък със "Съдби на кръстопът" (21.00-22.00 часа) по НоваТВ. 

Преминаваме към официалното разписание на другия голям телевизионен проект на БТВ тази есен - трети сезон на музикалното шоу "Гласът на България". Форматът ще стартира на 21 септември (неделя), с извънреден двучасов старт между 20.00 и 22.00 часа. От следващия ден, 22 септември (понеделник) обаче, шоуто с водещ DJ Мартен Роберто вече ще се излъчва само всяка понеделник вечер, между 20.00 и 21.30 часа, а не както бе първоначално планувано - всяка делнична вечер, в същия часови пояс. В понеделник вечерите поне през септември, "Гласът на България 3", който тази година ще бъде журиран от Миро (поп певец), ДесиСлава (поп-фолк певица), Орлин Горанов (естраден певец) и Наско от Б.Т.Р. (рок певец), ще си конкурира с лайфовете на "ВИП Brother 2014: Образцов дом" по НоваТВ, като поне през настоящия месец, музикалния риалити формат няма да се изправя срещу своя главен опонент - подобното шоу на конкурентната НоваТВ "X Factor", което също тази есен ще покаже своя 3 сезон.

А сега дойде време да съобщим и официалното разписанието на най-гледания турски сериал в България за настоящата 2014 г. "Север-Юг" (Kuzey Guney). Продукцията се завръща на 9 септември (вторник), първоначално излъчвайки се всяка делнична вечер, между 20.00 и 21.30 часа, като изключение ще направи стартът на "Survivor 5: Cambodia", който започва на 15 септември (неделя), извънредно между 20.00 и 21.30 часа (тогава епизод от "Север-Юг" няма да бъде показан). Официалното разписание на турската мелодрама с Къванч Татлъту и Буура Гюлсой ще бъде следното: от вторник до петък, между 20.00 и 21.30 часа по БТВ, като епизоди ще се позиционират 4 пъти в седмицата, считано от 23 септември (вторник). Напомняме, че според първоначалните планове на телевизията, от края на септември до средата на октомври (най-вероятно), "Север-Юг" щеше да бъде спрян от ефир, заради излъчването на "Кастингите на тъмно" и "Вокалните двубои" в "Гласът на България 3", което според първите планове на БТВ, трябваше да се излъчва всяка делнична вечер, но официално издания ще се показват само и единствено в понеделник, когато и най-вероятно на по-късен етап ще се излъчва и последния трети етап от шоуто, концертите на живо. 

Преминаваме на честотите на втората по големина българска телевизия НоваТВ:
Започваме с екслузивната новина, че през октомври по все по-гледаната у нас медия ще стартира напълно нов интерактивен проект, по модел на световен бестселър. "Кухненски кошмар" е работното заглавие на новото предаване на синята телевизия, което ще започне през предстоящия месец октомври и ще се излъчва в най-гледаното телевизионно време, в prime-time-а. Това сподели главният изпълнителен директор на НоваТВ Дидие Щосел, в интервю за вестник "Преса", което можете да прочетете от тук! Оригиналното заглавие на световно-известния формат е "Kitchen Nightmares", като в него известен телевизионен готвач - иновативен предприемач, ежеседмично има за цел да "съживи" някой от "по-замрелите" и стари ресторанти. Според слуховете, българската му версия ще бъде продуцирана от компанията Paprika Latino, собственост на MTG. Оригиналната американска версия започва през есента на 2007 г., по телевизия FOX. 

А сега преминаваме на уикенд-програмата на медията и по-скоро публицистичните й предавания, голяма част от които именно излъчващи се в събота и неделя. Считано от 6 септември (събота), в деня, на който отбелязваме Съединението на Княжество България с Източна Румелия, уикенд-сутрешния блок на НоваТВ "Събуди се..." вече ще се излъчва с половин час повече, стартирайки в 07.00 и приключвайки в 10.00 часа, всяка съботна и неделна сутрин, а не както до изминалата неделя, 31 август - между 07.30 и 10.00 часа. От 6 септември (събота) се завръща и титулярната му водеща Мира Иванова, като и от тогава стартира една от новите му рубрики, чийто водещ ще бъде журналистката Диана Найденова - "Карай направо", което всяка събота и неделя от предизборната кампания за парламентарни избори, стартираща ден по-рано, на 5 септември (петък), ще ни среща с един от лидерите на политическите партии и коалиции, имащи най-голям шанс за влизане в следващото Народно събрание. 20-минутните интервюта ще бъдат водени от Диана Найденова и то не в обстановката на комфортно ТВ-студио, а в автомобил.

Отново от 6 септември (събота) се завръща и другото сутрешно уикенд-публицистично предаване на медията. През предстоящия есенен телевизионен сезон, форматът "На светло..." с водещ Люба Кулезич вече ще се излъчва с един час по-малко и в ново разписание - между 10.00 и 11.00 часа. Напомняме, че през изминалия му сезон, то се позиционираше отново всяка съботна и неделна сутрин, но между 09.00 и 11.00 часа. Също така уточняваме, че въпреки първоначалните планове на НоваТВ "Събуди се..." от септември да бъде с цял час и половина повече, от 07.00 до 11.00 часа, а "На светло..." да не се излъчва, то те остават на заден и план и към момента разписанието на двете публицистични предавания ще бъде такова, каквото е отбелязано в по-горните редове и абзаци. 

Считано отново от 6 септември (събота), по НоваТВ започват предизборни дебати, които ще се излъчват всеки съботен следобед, между 16.00 и 18.00 часа, като към момента все още не е ясно кой/кои ще бъде/бъдат негов/и водещ/и. Именно заради тях поне през септември, публицистичния формат на Сашо Диков "Дикoff" ще се излъчва всяка неделя, но в същия часови пояс, както преди - между 16.00 и 19.00 часа, считано от 7 септември (неделя). Към момента не е ясна съдбата на другото политическо предаване, легендата "Всяка неделя", което през изминалия сезон се излъчваше в този ден и по това време. В интервюто на Дидие Щосел (СЕО на NBG), неговият водещ Кеворк Кеворкян ще продължи да работи за НоваТВ, като в момента се подготвя нов проект, който да води.

Приключваме днешната информационна бюлетина относно новостите в програмите на телевизиите с новината, че въпреки първоначалните планове на НоваТВ поне през септември да не завръща най-успешната си телевизионна игра "Сделка или не" с Румен Луканов, то от няколко дни в ефира й се промотира новият й 9 сезон, който най-вероятно ще започне на 8 септември (понеделник), излъчвайки се в обичайното си разписание - всяка делнична вечер, между 18.00 и 19.00 часа.
_________________________________________________________________________________

Забележка: към момента все още разписанието на prime-time-вите програми на БТВ за септември не е 100% официално, позоваваме се на рекламна агенция Piero97 и техния програмен справочник за следващата седмица, според който вечерната програма на медията ще бъде подредена по начинът, описан по-горе в статията. Екипът ни изпрати запитване до ръководството на bTV Media Group по въпроса и при получаване на отговор ще Ви уведомим!

2 коментара:

Анонимен каза...

Дано това да е истина и да излъчат Север-юг докрая без прекъсване.Достатъчно отсъстваше от екран.

Анонимен каза...

Zdraveite ponedelnik li 6te e finala na ogledalen sviat tai kato taka pi6e v programata na btv ot 20.00-22.30.Lek den

Предоставено от Blogger.