Онур Сайлак: "Постигам спокойствието си с любов"

Първият четвъртък от първия есенен месец е! А това означава, че днес за деветнадесета поредна седмица предстои да прочетете
интервю с участник в "Любима турска звезда 2014". Всъщност това е 15-то такова със звезда от онлайн риалити формата ни, тъй като през изминалите месеци прочитахте и такива с 4 турски актьори, не взели участие в него. Време е да започваме! Той е роден на 12 май 1977 г. в столицата на Турция Анкара. В момента е на 37 години, зодия телец. Като цяло не е сред най-популярните турски актьори у нас, но въпреки това изиграва ключови роли в два от едни от най-гледаните и обичани турски сериала у нас - "Гордата Аси" (Asi) и "Огнено сърце" (Gonulcelen). В тях изиграва ролите съответно на Зия и Левент. Освен в тях, през 2011 г. той участва и в неуспешната мелодрама с Нюргюл Йешилчай и Гьокче Бахадар "Без теб не може" (Senizis Olmaz). По ирония на съдбата или не, и в двете продукции с негово участие, излъчени у нас, той играе заедно с победителката в "Любима турска звезда 2014" Туба Бююкюстюн и явно това не е случайно, защото през юли 2011 г., двамата сключват брак във Париж, Франция. Малко след това се раждат и плодовете на тяхната любов - близначките Мая и Топрак. Той е Онур Сайлак!

За последно участвахте във филм, създаден по мотивите на роман. Хареса ли Ви?
Разбира се, още повече, че продукцията беше по мотивите на една прекрасна литературна творба, която също много харесвам. Беше ми интересно да пресъздам вълнуващите текстове в още по-вълнуващи сцени, впечатлен и очарован съм.

Кои бяха най-запомнящите се сцени?
Както казах, всичко във филма беше много впечатляващо, не мога да откроя специален момент.

Известен сте с това, че сте спокоен, уравновесен и ерудиран човек. Как го постигате?
Постигам го защото дарявам любов, а и защото мен даряват с любов. Много спокоен и мъдър човек съм, наистина. 

Какво е мнението Ви за днешната младеж, променила ли се?
Не, не мисля, че промяната е голяма. Просто тези години са по-размирни, отговорен родител не може да остави детето си да си играе до късно само на улицата, има всякакви хора. А и вече децата тръгват много отрано на училище, докато по мое време не беше така.

Когато облечете костюм и се погледнете в огледалото, какво виждате?
Харесвам се! Предпочитам да се обличам в по-цветни дрехи, а не в сиви или черни, цветните ми носят настроение. 

"Хулиган" ли сте в живота?
Не, не обичам перченето и надменността, които са голяма част от "хулаганстването". А и в момента е мъжествено да извадиш пистолет, докато преди - да покажеш физическа сила и надмощие. Поколенията много са се променили, за добро или зло. 

Напоследък в телевизията се появява жаргонът, въпреки, че турските медии са много строги по този въпрос. Как се справяте с него?
За мен това се прави само и единствено срещу младежта, дава се лош пример, който обаче децата попиват. Защото един възрастен човек вече има изградени навици и култура и не се впечатлява от жаргонът, докато децата сформират характерите си и попиват като гъби. Аз, като един възрастен човек, не се впечатлявам от тези неща, но съм против тях.

През последните години сериалите в Турция се увеличават драстично и предишните романтичните драми вече са демоде...
С годините сериалите у нас стават все по-различни, експериментални и смели. Давам пример с криминалната продукция "Една анкарска полиция" (Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi), до преди неговия старт никой не можеше и да си представи, че ще бъде осъществена подобна екшън-продукция, в стила на турските сериали. Смятам, че промяната е за добро, вижда се, че има развитие в кино-индустрията ни.

Бихте ли напуснали сериал, само защото ролята, която изпълнявате не Ви допада?
Това е много общ въпрос. Въпреки, че съм участвал в малко серийни филми, то е имало моменти, в които ми се е щяло просто да си тръгна и да зарежа всичко, но аз съм професионалист в работата си и не позволявам емоциите да ми повлияват. След като съм поел ангажимент, не мога да се отметна само заради каприз, както правят редица други мои колеги.

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.