"Сблъсък" (9): "Забраненият плод" vs. "Земя на бунтовници"


Здравейте, скъпи читатели! Днес е 31 август, неделя - последният ден от месец август. Деветото подред издание на "Сблъсък" е налице
извънредно днес, неделя, тъй като в петък беше пусната статията, в която обявихме новите грандиозни проекти на СЕРИАЛИ в България тази есен. Днес е и полу-финалното или по-скоро предпоследното издание на рубриката "Сблъсък", чието последно издание ще бъде публикувано следващия петък, 5 септември. Вече можете да давате Вашите предложения за това сблъсък между кои два сериала да видите следващата седмица, а едно от Вашите предложения ще бъде избрано и пуснато като финално издание на рубриката. 

В днешния ден ще обсъдим, разгледаме и коментираме рейтинга от сблъсъка между два сериала - един италиански и един турски. Става дума за битката за рейтинг между премиерния италиански сериал, който доскоро се излъчваше в ефира на БТВ, а именно "Земя на бунтовници" (Terra Ribelle) и повторението на турския сериал с Къванч Татлъту и Берен Саат превърнал се в хит в у нас - "Забраненият плод" (Ask-i Memnu) по Диема Фемили. Двете продукции започват и приключват по едно и също време - от 21.30 до 22.30 часа, като след това по БТВ следва "Шоуто на Слави", а от скоро руската комедия "Кухня", а по Диема Фемили - нов епизод на турския сериал "Ифет" (Iffet).

Днес отново ще си набележим две дати - една от юли и една от август месец, за да видим какви са били рейтингите при сблъсъка на двата сериала. Започваме избирайки дата от края на месец юли - 22 юли 2014 г. (понеделник), часът е точно 21.30. По БТВ започва поредния епизод на сериала "Земя на бунтовници", а по Диема Фемили поредната серия от започналото преди седмица повторение на "Забраненият плод". Е, победителят отново е ясен от самото начало, това е сериала на БТВ "Земя на бунтовници", който направи омита след себе си всяка конкуренция. Според данни на ГАРБ, само два дни след своя старт, италианския сериал по БТВ се е превърнал в тотален телевизионен хит, а Диема Фемили е отвятя някъде сред най-ниските места. Ето от тук можете да видите какви са били рейтингите на сериала, според данни на ГАРБ (ТОП 50 за юли), пуснати в партньорския ни сайт BG TV News. Оттам се вижда, че "Земя на бунтовници" побеждава и програмите на НоваТВ, заедно с късната им емисия новини, която се излъчва в 22:00 часа.

Взимаме още една дата, но от месец август - 4 август 2014 г., часът отново в 21.30. Пак по същия начин ще кажем, че по това време започва италианския сериал по БТВ, а по Диема Фемили повторението на "Забраненият плод". Очевидно е, че победител отново ще бъде сериала на БТВ, който за сезона си, в който се излъчва, е повече от успешен сериал. И така и през месец юли, и през месец август, сериалът на БТВ винаги е най-гледаната програма в телевизионния ефир от 21.30 часа, от самото си начало, до самия си край.

Представихме поредния телевизионен сблъсък между два сериала, от който стана ясно, че победител е "Земя на бунтовници" пред "Забраненият плод". И дори втория да е с някой от най-обичаните лица на турското кино, то първия едно, че е премиера и второ, че се излъчва по най-гледанoто време в най-гледаната българска телевизия и победата му е в кърпа вързана.

Приключихме и с деветото издание на "Сблъсък". Не забравяйте, че очакваме Вашите предложения за това на кои два сериала искате да видите рейтингите в последното за сезона издание на рубриката в петък, 5 септември! Единственото условие е, двата сериала да са се изправели един срещу друг в един и същи ден и един и същи час в битка за рейтинг. Едно от дадените предложение ще бъде пуснато в блога следващата седмица.

1 коментар:

Анонимен каза...

"Пътят на Емир" и "Великолепният век"

Предоставено от Blogger.