Еркан Петеккая: "Али е много поучителен персонаж"

Четвъртък, 7 август е! Продължава рубриката ни, в която ежеседмично публикуваме интервюта с участниците от "Любима турска
звезда 2014". От 1 май т. г. досега публикувахме общо 14 интервюта, като 10 от тях бяха с част от звездите в онлайн-риалити формата ни, а останалите четири - с актьори, не взели участие в проекта. Сега е ред на 15 интервю, което ще бъде и с 11-та звезда от "Любима турска звезда 2014". Той е роден на 11 декември 1970 г., в момента е на 43 г., зодия стрелец. Макар, че се ражда в Диарбекир, той отраства в Истанбул. У нас сме го гледали в общо три сериала, като и в трите изиграва главните мъжки роли. На български екран за първи път се появи чрез хита "Любов назаем" (Sonbahar), където си партнираше с Айча Върлъер. След това, през лятото на 2012 г. за първи път го гледахме по БТВ, чрез ролята на капитан Али във все още излъчващия се у нас турски сериал "Времето лети" (Oyle Bir Gecer Zaman Ki). През изминалата година отново изигра ключова роля в мелодрамата на Диема Фемили "Памуковата принцеса" (Beyaz Gelincik), която пък в момента се повтаря. Той е Еркан Петеккая, отпаднал след четвърт-финала в "Любима турска звезда 2014"!

Изпитвал ли сте трудности по пътя към актьорската професия?
Разбира се, сблъсквал съм се с много трудности, но благодаря на Осман Ямурдерели, Алиджан Яраш, Джем Акйолдаш, Ерол Авчъ, Али Гюндумюс и продуцентска компания TMC, които ми подадоха ръка и оцениха талантът ми.

Преди да станете актьор обаче сте били модел...
"Модел" е твърде преувеличено, качвал съм се само веднъж на подиум и това е. Моят приятел, който се занимава с това Юсуф Азис го беше организирал, след това имаше коктейл, бяха се събрали много известни манекени, а аз не се чувствах комфортно в тази среда. Тогава исках да експериментирам, да опитам нещо ново.

Първата Ви поява на екран всъщност не е участие в сериал, а скрита камера. Как се случи така?
Да, това е вярно. Наистина за първи път се видях по телевизията в предаване за скрита камера, беше много забавно. Случи се съвсем случайно.

От колко години сте женен?
Женен съм от 10 години, имам и син на 9. 

Как съчетавате актьорската професия с личния си живот?
Опитвам се и мисля, че успявам. Като цяло почти не се разделям със семейството си, доста често дори идват на снимачната площадка на сериалите, за да сме заедно.

Красив и известен мъж сте, как реагират жените, когато Ви видят?
Реагират нормално, но все пак - не съм единствения красив мъж на тази планета, има още много. Успявам да се абстрахирам от това, защото те ме приемат като екранните ми герои, а аз съм си аз, т. е. не ме възприемат като мен самия, а като персонажите ми. Но и не трябва да се главозамайвам от цялото това внимание, просто когато някоя непозната ме заговори, аз държа дистанция и разстояние. 

Ревнува ли съпругата Ви от екранните Ви половинки?
Първоначално, когато бракът ни беше в началото си, да, но това е нормално. Имахме спорове по въпроса, но с времето разбра, че всичко е само за пред камерата, аз живея един живот на снимачната площадка и съвсем друг у дома. Просто си върша работата, както всеки един друг нормален човек. Просто моята е по-специфична... Но е важно в брака да има взаимно уважение.

Суеверен ли сте?
*смее се* Да, суеверен съм. Внимавам с кой край прекрачвам прага, даже на моменти колегите ми от сериалите са се дразнели от това, но какво да се прави.

Като капитан Али във "Времето лети" се справихте много добре. Разкажете ни повече!
Какво да разкажа, бях наивен влюбен човек, заради нея зарязах семейството си, след това обаче разбрах, че тя е лош човек, разкаях се и ми простиха. Мисля, че изиграх един много добър и поучителен персонаж.

Какво обичате на този живот?
Обичам най-много семейството ми, съпругата и детето ми. Обичам и много вода, ама много.

Единствената социална мрежа, която използвате е Инстаграм. Защо предпочетохте точно нея?
Мисля, че е очевидно, Инстаграм ми се струва най-морална и интересна от всички. Например, Twitter е доста "по-подъл", не ми допада. Мисля, че много по-приятната мрежа е тази, която използвам аз, на много високо ниво е.

Каква зодия сте?
Защо ми задавате подобен въпрос? Зодия стрелец съм, но по-интересното е, че с баща ми сме родени в един и същи ден, на 11 декември, т. е. сме астрални близнаци, освен баща и син. Моят син пък е роден три дни преди това, на 8 декември. Явно това се предава по бащина линия. *смее се*

Кое е нещото, което Ви дразни най-много?
Много се дразня от купища храна и от лицемерни хора. Като цяло съм доста нервен човек, но животът ме направи толерантен и смятам, че всички трябва да бъдат такива. Всеки ден се уча на нещо ново, животът е една голяма изненада. Опитвам се да приемам хората с добрите им черти.

Хобито Ви е много странно, имате магазин за месо в Истанбул. Мислите ли и за ресторант?
Да, работата продължава с пълна сила. Нашето месо е много вкусно, свежо и истинско, подбираме специално фермите, с които да работим. Не предлагаме животни, хранени по изкуствен начин. Стремим се да удовлетворяваме клиентите си, да ги караме да се чувстват специални, да се връщат отново в нашия магазин. Към момента не мислим за откриването на ресторант.

Какво мислите за Измир?
Обичам Измир. След Истанбул това е любимият ми град. Определено ако не се занимавах с актьорската професия, щях да живея там. Най-много ми харесват риболова и добрите хора там, наистина всички са много дружелюбни, сякаш живееш в други години, в друга държава.

Ако синът Ви някой ден заяви, че иска да стане актьор ще го подкрепите ли?
Ще го подкрепя разбира се, а и ще мога да му давам полезни съвети, ще му помагам.
_________________________________________________________________________________

Забележка: интервюто е взето през месец декември 2013 г., за турското списание "Измир". 

1 коментар:

blogger каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Предоставено от Blogger.