"Какво гледат в Турция?" (20): от 28 юли до 3 август 2014 г.

Тази седмица за двадесети пореден път ще разгледаме как стоят рейтингите на летните сериали в Турция. Те продължават да се
излъчват с пълна сила, като всеки ден има сериал, който е на първо място по гледаемост. Напомняме Ви, че миналата неделя, 27 юли, беше излъчен последния епизод на тийн-продукцията "В очакване на слънцето" (Gunesi Beklerken), която след една година излъчване без прекъсване в ефира на Kanal D, завърши, излъчвайки един сезон и общо 54 епизода. Както може би сте забелязали, а и ние сме казвали, това лято турските телевизии са заложили основно на комедията, като в половината дни от седмицата, сериали от този жанр са на челната позиция по гледаемост. 

Днес е 4 август (понеделник), започва първата пълна седмица на последния летен месец. Точно през този месец първи при нас ще можете да научите кои нови сериали ще започнат в Турция този сезон и кога се завръщат с нов сезон любимите Ви такива. Днес ще разгледаме двадесетото юбилейно издание на най-дългата рубрика правена някога в блога - "Какво гледат в Турция?". 

Рейтинги за понеделник, 28 юли:
Рейтингите в понеделник продължават да бъдат същите вече няколко седмици - два сериала се борят за първите две позиции, два сериала са най-гледаните всеки понеделник. На 28 юли в програмата този път попадат не два, а три сериала - един на Kanal D, един на StarTV и един на FOX.

1. "Aх ти, Истанбул" (Ulan Istanbul) - от 21:48 до 00:13 - въпреки, че е започнал по-късно от обикновено, "Ах ти, Истанбул" отново оглавява класацията в понеделник. Музикалният комедиен сериал продължава да носи високи рейтинги на Kanal D, което определено означава, че ще е един от най-успешните сериали това лято. Събрал е 3,17% рейтинг и 16,18% пазарен дял.

2. "Избягалите булки" (Kacak Gelinler) - от 21:11 до 23:38 - този сериал на StarTV също е много успешен, въпреки, че % му рейтинг не са толкова високи, следователно не се гледа от голям брой зрители. Постигнал е 2,80% рейтинг и 14,07% пазарен дял. Миналата есен рейтинг 2,80% постигаха само сериалите, които бяха под 40-та позиция, но да не забравяме, че в момента е лято и като цяло рейтингът на телевизиите е по-нисък.

57. "Да не разберет децата" (Cocuklar Duymasin) - от 19:36 до 20:44 - в понеделник, 28 юли, този сериал най-накрая излъчи своя финал, или поне така беше отбелязано от FOX - телевизията, по която се излъчва този сезон. Над 10 години "Да не разберат децата" е в телевизионния ефир в Турция, но напоследък е с критични рейтинги. Финалът на сериала е събрал 0,67% рейтинг (минимален брой зрители) и 4,40% пазарен дял. 

Рейтинги за вторник, 29 юли:
Във вторник се е излъчил само един сериал, който е на телевизия FOX. В този ден не е излъчен епизод от сериала "Войната на розите" (Gullerin Savasi) на Kanal D, тъй като от канала са излъчвали игрален филм.

8. "Огледална душа" (Ruhumun Aynasi) - от 21:00 до 23:00 - този епизод, излъчен във вторник, 29 юли, е най-гледания от всички излъчени до момента епизоди на сериала. Засега се забелязва леко покачване на рейтингите, но едва ли сериала ще продължи и наесен. Постигнал е 1,45% рейтинг и 7,68% пазарен дял. 

Рейтинги за сряда, 30 юли:
В сряда също като във вторник, попада само един сериал. Може би вече се досещате кой е той, тъй като той всяка сряда се излъчва и най-вече - не слиза от първото място. Излъчен е само един сериал на StarTV.

1. "Красивата селянка" (Guzel Koylu) - от 21:12 до 23:29 - Гизем Караджа отново е приета с голям интерес в Турция, сериалът, в който е в главна роля не слиза от първото място всяка седмица. "Красивата селянка" е с рейтинг 4,45% и пазарен дял 19,50%, на 30 юли, сряда. 

Рейтинги за четвъртък, 31 юли:
В четвъртък са излъчени два сериала - един на FOX и един на StarTV. Интересното е, че не е излъчен обикновен епизод на "Семейството на сърпуга ми", а е излъчен специален епизод. Но нека все пак да видим какви са рейтингите в последния ден от месец юли:

3. "Братски дял" (Kardes Payi) - от 21:41 до 23:21 - комедийният сериал на StarTV отново е на добра позиция и с добър и задоволителен рейтинг - 2,74%. Този път той е най-гледания сериал за деня, попадайки на 3-то място с 11,10% пазарен дял.

8. "Семейството на съпруга ми" (Kocamin Ailesi) - от 21:00 до 23:20 - от този сериал в четвъртък е излъчен специален епизод, каквото и да значи това. Постигнал е рейтинг от 2,09 % и пазарен дял от 8,45%.

Рейтинги за петък, 1 август:
В последния ден от работната седмица и първия ден от новия последен месец на лятото, са излъчени два сериала - един на FOX и един на ATV. Интересното е, че отново сериала на FOX е излъчил специален епизод, каквото и да значи това, но най-вероятно този епизод не е премиерен, а може би е повторение.

2. "Другата половина" (Diger Yarim) - от 20:43 до 23:19 - тривиалната история на телевизия ATV, която разказва за две сестри, разделени от съдбата, отново е най-гледания сериал в петък, след като през последните три седмици беше минавана от "Сезонът на черешите". "Другата половина" започна новият месец доста добре, като е постигнал 3,41% рейтинг и 13,66% пазарен дял.

4. "Сезонът на черешите" (Kiraz Mevsimi) - от 21:00 до 23:15 - ето за този сериал казвахме, че е излъчил специален епизод в ефира на FOX. Колкото и да е специален, като нов епизод не е отчетен, тъй като такъв не е добавен в сайта на FOX. Въпреки това обаче е на 4-то място по гледаемост, като е събрал 2,52% рейтинг и 10,04% пазарен дял. 

Рейтинги за събота, 2 август и неделя, 3 август:
В събота и неделя тази седмица не е излъчен нито един сериал. Излъчвани са повторения на епизодите на сериалите през седмицата, предавания и игрални филми.
_________________________________________________________________________________

НОВИНИ:
1) След като миналата седмица бе обявен новият трети сезон на хитовия турски сериал "Справедливостта на Кара" (Karadayi), то от няколко дни усилено се рекламират и новите сезони на едни от най-успешните турски сериали на ATV - "Черни пари за любов" (Kara Para Ask) и "Беглецът" (Kacak). Новият втори сезон на този с Туба Бююкюстюн и Енгин Акюрек - "Черни пари за любов", започва от септември, а рекламата към сезона можете да видите от тук. "Беглецът" също се завръща с нов втори сезон, който обещава да бъде още по-интересен. Рекламата към него, можете да видите от тук.

2) От ATV пуснаха реклама и на новия втори сезон на сериала "Днешните домове" (Bugunun Saraylisi), който също се завръща от месец септември и най-вероятно ще продължи да се излъчва в същия ден, както през изминалия сезон - всяка събота. Рекламата към новия сезон вижте от тук.  

3) Kanal D вече обяви най-големия си проект тази есен - новият турски сериал "Моето име е Гюлтепе" (Benim Adim Gultepe). Това е сериалът, за който дълго се говореше, сериалът, на който от Kanal D залагат изключително много и очакват разбиващи рейтинги. В главните роли са Айча Бингьол ("Млечният път", "Времето лети") и Мете Хорозоолу ("Времето лети"). Режисьор на сериала е Зейнеп Гюнай Тан, която е режисьор и на семейната сага "Времето лети" (Oyle bir gecer zaman ki). Рекламата към новия сериал вижте от тук. С "Моето име е Гюлтепе", Kanal D ще се опитат да настигнат, а дори и да надминат невероятния успех на "Времето лети". Какви ще са резултатите - очаквайте тази есен!

4) И сега една новина от родния ефир. От понеделник, 11 август, започва излъчването на последния трети сезон на сериала "Времето лети" (Oyle Bir Gecer Zaman ki). Той ще се излъчва всеки делничен ден, но вече от 17:30 до 19:00 часа, в ефира на БТВ.

5) Този четвъртък, 7 август, очаквайте интервю с 11-та звезда от "Любима турска звезда 2014" - Еркан Петеккая, взел участие в турските хитове "Любов назаем", "Времето лети" и "Памуковата принцеса"! Разписанието на рубриката, заедно със следващите интервюта, можете да разгледате от тук!
_________________________________________________________________________________

Следващото издание на "Какво гледат в Турция?" очаквайте на 11 август!

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.