"Сблъсък" (6): "Малката булка" vs. "Цветовете на любовта"

Винаги в телевизионния ефир започват да се излъчват нови по народност сериали, които никога допреди не са се излъчвали.

В България много време се гледаха американски, испански, латиноамерикански и дори корейски сериали, но до мига, в който не дойде славата на турските сериали. И сега те са основната цел на телевизиите, тях те излъчват най-много в ефирното си време. Но от година насам, в България се появиха нови по народност сериали - индийските, които неочаквано постигат високи рейтинги. Първият такъв беше в ефира на БТВ и това е "Цветовете на любовта" (Sapna Babul Ka...Bidaai). Това е сериалът, който разби всякакви представи у зрителите за подобна продукция, сериалът, който се гледаше и продължава да се гледа от близо 500 000 зрители дневно, въпреки, че се излъчва следобед. След това НоваТВ пуснаха в ефира си сериалът "Малката булка" (Balika Vadhu), който е и първият за медията. И отново неочаквано, той постигна високи рейтинги, а от НоваТВ му дадоха шанс да постигне още по-високи резултати, премествайки го в късния следобед - от 16.30 часа.

И така двата премиерни индийски сериала - "Цветовете на любовта" и "Малката булка" се изправят един срещу друг в сблъсък за рейтинг. Както може би си спомняте, през миналите две издания, разгледахме половинчасови сблъсъци за рейтинг между "Черната роза" и "Една любовна история" и "Да върнеш времето назад" и "Клонинг". Днес ще разгледаме още един половинчасов и интересен сблъсък за рейтинг, но между два индийски сериала.

Сблъсъкът, който ще разгледаме днес, ще е през целия месец юли, когато "Малката булка" минава в по-късния си час на излъчване. Ще се спрем на две случайни дати от изминалия месец, за да видим какви рейтинги са постигали двата сериала. Първата дата е 7 юли, понеделник, часът е 16:30 ч., моментът, в който двата сериала се изправят един срещу друг. "Цветовете на любовта" вече е започнал още в 15:30 часа, а "Малката булка" започва 1 час по-късно - от 16:30 - тогава вече първия излъчва своя последен за деня епизод. Победителят обаче е ясен, още преди да започне този двубой. Е, вече се досетихте, че "Цветовете на любовта" е по-гледан сериал, което е неоспорим факт. Сериалът на БТВ не само, че е започнал по-рано, но и е най-гледания дневен сериал в момента на медията. Така зрителите гледат историята на Садна, Алек, Рагини и Ранвир повече, отколкото историята на Джагдиш и Ананди, сключили брак още докато са деца. След като "Цветовете на любовта" свършва, БТВ продължава да е по-гледана от НоваТВ с новините си, а след това и с "Времето лети", като "Малката булка" носи на синята телевизия второто място по гледаемост.

Да видим какви са рейтингите и половин месец по-късно. Да се спрем на 23 юли (сряда), часът отново е 16.30, когато започва първият от общо три за деня епизод на "Малката булка". Е, ясно е, че победител отново ще бъде последната за деня серия на "Цветовете на любовта" и определено "Малката булка" няма да я бие по рейтинг. Всъщност, "Цветовете на любовта" побеждава по рейтинг и "Момичето с червения шал" (Al Yazmalim), който нарежда ТВ7 на трето място в това време.


И така, "Цветовете на любовта" е най-гледаният индийски сериал, излъчван някога в България. В слота 15:30-17:00 часа, той е категоричен лидер в ефира, постигащ невероятно високи резултати. През целия месец юли е най-гледаният дневен сериал на БТВ, както е бил през последните няколко месеца. Е, до края на сериала остават по-малко от 160 епизода, които би трябвало да се излъчат до края на октомври месец. 

Макар накратко, успяхме да представим и още една битка за рейтинг в телевизионния ефир. Следващият петък продължаваме със следващото издание на "Сблъсък", в което ще видим двубой между два български сериала. 

5 коментара:

Анонимен каза...

Може ли сблъсък между моята карма и тайните на времето

Анонимен каза...

Моля публикувайте и за Брак с чужденец и Гордата Аси,доколкото си спомням бяха по конкурентни телевизии,но в едно и също време.Дано да не се лъжа.

Анонимен каза...

Да по добре да гледаме индйските сериали отколкото Турските сапунки и се надявам защото скоро Цветовете свършват да пуснат и друг филм от този жанр по БГ-ТВ

Анонимен каза...

Аз гледам и двата филма, понеже и двата ми допадат. От 15:30 до 17:00 гледам Цветовете на любовта, а от 20:00 часа гледам Малката Булка по Диема Фемили.

Анонимен каза...

az moga da davam edno malko parce ot sarceto si za tsvetovete na lubovta zashto tolkova rano shte svirshi tozi serial siguren sam ce tsvetovete na lubovta ima dva piti povece reyting ot malkata bulka.

Предоставено от Blogger.