"Сблъсък" (7): "Седем часа разлика" vs. "Под прикритие"


Отново е петък, дойде времето за още едно издание на рубриката ни "Сблъсък". Една рубрика, която представя сблъсъци между
два сериала, изправили се един срещу друг в пряка битка за рейтинг. Досега в шест поредни петъка разгледахме най-различни сблъсъци - на турски, латиноамерикански, индийски и български сериали. И определено най-успешното издание на тази поредица се оказа миналото, в което видяхме сблъсъка за рейтинг между двата най-гледани индийски сериала у нас - "Цветовете на любовта" и "Малката булка". 

В ефира е имало много сблъсъци между родни сериали, такива, които винаги ще се помнят. Макар и българските серийни филми да не са много у нас, то определено някои от тях имат висок рейтинг и в това издание има какво да разгледаме. Досега сме обърнали внимание само на сблъсъка между "Домашен арест" и "Етажна собственост" съответно на БТВ и НоваТВ, където "Домашен арест" е по-гледания у нас сериал, но "Етажна собственост" е по-успешния. 

Днес отново се връщаме за последно в тази рубрика към родните сериали и то за сблъсък между такива, които определено имат интересен рейтинг и може би много от Вас са се питали кой сериал е бил победител. Да, още от заглавието Ви е станало ясно, че ще говорим за "Седем часа разлика" на БТВ и "Под прикритие" на БНТ1. Отдалеч се вижда, че сблъсъка е бил много интересен, тъй като в началото имаше невероятен интерес към "Седем часа разлика", а същевременно и "Под прикритие" събираше своята голяма аудитория.

Сега е време да разгледаме сблъсъка между двата български сериала. Датата е 18 септември 2011 г. (неделя), а часът е 20.00 часа. Точно на тази дата започва излъчването на "Седем часа разлика" у нас, стартът е проследен от над 1,2 млн. зрители. Първият епизод привлича вниманието на зрителите и сериалът се превръща в най-гледаната продукция на този ден в праймтайма. Но датата, която ще видим днес, е 20 ноември 2011 г. (неделя). Тогава се завръща криминалния сериал "Под прикритие" със своя нов втори сезон, като се очаква да бъде много гледан и интересен.

Победител в тази битка на тази дата, е "Седем часа разлика". Именно тогава сериалът на БТВ е покачил още повече своите рейтинги и е отчел 1,1 млн. зрители и 40,1 % пазарян дял с рейтинг от 15,3%. Въпросната битка между двата сериала е започнала в 20:45 (именно тогава е стартирал сериала на БНТ), а дотогава "Седем часа разлика" вече е излъчил повече от половината си епизод (излъчвали са се два епизода).

Определено е ясно, че "Седем часа разлика" е бил по-гледания сериал, но определено само в началото. По-нататък сериалът на БНТ "Под прикритие" е постигнал значително по-високи резултати и така "Седем часа разлика" пада от неделната програма на БТВ и започва да се излъчва всяка вторник вечер. Освен това, "Под прикритие" е и най-гледания български сериал в интернет пространството. А четвъртия сезон на сериала, е най-успешния сезон въобще на въпросната продукция. "Седем часа разлика" отдавна приключи с незавършен финал, а в следващите месеци предстои нов пети сезон на сериала "Под прикритие".

В този сблъсък победител е "Седем часа разлика", но по-успешен и наложил се сред всички зрители, е сериалът "Под прикритие", почти няма човек, който да не го е гледал или поне да не е чувал за него. Това беше всичко от нас в седмото издание на "Сблъсък". Очакваме Ви отново следващия петък, когато на прицел ще ни бъде сблъсъка между два турски сериала, които и в момента се излъчват в българския ефир.

8 коментара:

Анонимен каза...

Може ли да кажете какъв е рейтинга на тайните на времето и дали всички епизоди са закупени

Главен редактор каза...

Здравейте,
рейтингът на "Тайните на времето" е 4,5% и се гледа от над 300 000 зрители, което означава, че БТВ няма да спре сериала и ще продължава да излъчва епизодите му.

Анонимен каза...

"Сблъсък" между кои сериали предстои да разгледате?

Анонимен каза...



Извинете какъв е рейтинга на моята карма и кой сериали по бтв и нова най скоро ще свършат и кога

Анонимен каза...

Може ли да кажете какъв е рейтинга на перла повторението по Nova tv?

Главен редактор каза...

До 4-ти коментар
Здравейте,
рейтингите на "Моята карма" са добри, но са значително по-ниски от тези на "Тайните на времето" по БТВ.
Най-скоро по Нова ще свърши "Езел",на чието място вероятно ще започне повторение на друг турски сериал. Съвсем скоро ще приключат и праймтаймовите сериали "Клопка" и "От местопрестъплението", а на тяхно място ще се излъчва ВИП Брадър и X Фактор.
По БТВ до два месеца ще свърши "Цветовете на любовта" и на негово място ще започне нов индийски сериал.

17 август 2014 г., 9:55
Здравейте,
Рейтингите са ниски, много по-ниски от тези на "Цветовете на любовта" по БТВ.

СЕРИАЛИ в България каза...

До 1-ви коментар:
Здравейте,
Рейтингите на "Тайните на времето" са добри за този слот, в който се излъчва сериала, БТВ определено са доволни от рейтинга му, защото побеждават конкуренцията. А иначе - не са закупени всички епизоди от сериала, но засега той продължава да се излъчва.
Леки и успешни дни! :)

До 2-ри коментар:
Здравейте,
Благодарим Ви, че сте отговорили на зададения въпрос. Определено сериала ще продължи да се излъчва и занапред.
Леки и успешни дни! :)

До 3-ти коментар:
Здравейте,
Е, това оставяме в тайна, ще разберете следващия петък. Подсказахме, че ще е между два турски сериала, които в момента се излъчват у нас. Ще ви дадем и още един жокер - единия сериал е повторение на първите епизоди, а другия е премиерен, като единия започва половин час по рано от другия.
Леки и успешни дни! :)

До 4-ти коментар:
Здравейте,
"Моята карма" има добри резултати, щом все още продължава да се излъчва по НоваТВ. Но от медията са много доволни от рейтинга на сериала, въпреки, че "Малката булка" е по-гледан от "Моята карма". Но определено "Тайните на времето" побеждава "Моята карма" и "Перла" и то с доста добри рейтинги. Колкото до това кои сериали ще свършат най-скоро по НоваТВ, "Клопка" и "От местопрестъплението" ще бъдат първите сериали, които ще свършват, до края на "Езел" също не остава много, но поне до средата-края на септември сериала ще свърши.
Леки и успешни дни! :)

До 5-ти коментар:
Здравейте,
Нямаме сигурна информация, но определено "Тайните на времето" и "Цветовете на любовта" са много по-гледани от "Перла". Когато го повтаряха по Диема Фемили, "Перла" имаше значително по-високи резултати, отколкото сега по НоваТВ.
Леки и успешни дни! :)

До 6-ти коментар:
Здравейте,
Благодарим за дадените отговори! Напоследък почти не ни остава време да отговорим на въпросите в блога, но за сметка на това сме много по-активни в аск.фм профила си. Благодарим, че ни замествате и давате отговор вместо нас!
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

Имам въпрос свързан с Долината на слънцето по нова тв ще продължават ли да го дават през ноща?

Предоставено от Blogger.