Кенан Имирзалъолу: "Ревността е безсмислено нещо"

Четвъртък е и продължава рубриката ни, в която всеки четвъртък публикуваме интервюта с участниците в "Любима турска
звезда 2014". От 1 май т. г. досега, месец август, в рамките на три месеца и половина прочетохте общо 15 интервюта - 11 с участници в онлайн риалити формата ни и 4 с актьори, не взели участие в проекта. Днес, 14 август (четвъртък) публикуваме 16-то подред и 12-то с участник в "Любима турска звезда 2014". Той е роден на 18 юни 1974 г. в Бала, Турция. В момента е на 40 прясно навършени години, зодия близнаци. Завършва средно образование и е приет в Технически университет "Йълдъз" в Истанбул, профил "математика". Насърчаван дълго време от своите състуденти, участва в конкурс за красота, и така започва кариерата му на модел. През 1995 година получава приз за най-добър модел на Турция. След това представлява своята страна на международния конкурс "Best Model of the World" и е провъзгласен за най-красивия мъж на света. Така Имирзалъолу става първият мъж в Турция, удостоен с подобен приз. Актьорската си кариера започва през 1998 година, когато се снима в сериала "Диво сърце" на изестния турски режисьор Осман Сънав, на когото предстои да снима филм по книгата на Людмила Филипова "Анатомия на илюзиите". Турската телевизионна сага "Диво сърце" (Deli Yürek) съчетава жанровете драма, екшън и политика. През целия период на излъчване (1998-2002) продукцията оглавява класациите за най-гледани сериали в Турция. Приносът е и на интересната история на главния герой Юсуф Миролу, в чийто образ се превъплащава актьорът. Освен в тази поредица, той участва с ключови роли и в други хитове, като "До последен дъх" (Aci Hayat), "Езел" (Ezel) и "Справедливостта на Кара" (Karadayi). Той е Кенан Имирзалъолу, класирал се на почетното 3 място и грабнал бронза в "Любима турска звезда 2014"!

В какво настроение сте в момента?
В много добро, приключиха снимките на новия ми филм. Участвайки в кино-продукции, аз се чувствам като студент, който има за цел да си вземе изпита. В моя случай, това става чрез зрителското мнение, ако то е добро съм взел изпита успешно, но ако е лошо или смесено - не съм. Изигравайки всяка една от ролите си, аз изминавам дълъг път. В момента съм се отдал на почивка и съм много щастлив.

Как Ви се отразяват ролите, на коити вдъхвате живот?
Мога само да се уча от героите ми. За щастие, професията ми няма лимити и съответно мога да експериментирам и пробвам всякакви неща, да се уча все повече и повече. Досега съм дал живот на 6 персонажа, на всеки от които се възхищавам. Радвам се, че хората ме харесват, защото това говори, че има надежда.

Като цяло сте много общителен човек, това предимство или недостатък е в професията Ви?
Мисля, че след като съм изиграл толкова много роли, а и те се приемаха повече от добре от зрителите, то смело мога да заявя (колкото и горделиво да звучи), че съм пример за обществото ни. Радвам се от факта, че младите хора се вдъхновяват от мен, а и не само - от цялата артистичност. Не мога да си представя да спра да играя, да се разделя със зрителите, да започна да се занимавам с нещо друго. Когато веднъж започнеш с тази професия, отърване няма, става като наркотик.

Казвали ли са Ви, че не сте социален и общителен?
От време на време аз самия се чувствам така, но не защото наистина съм такъв, просто има моменти, в които искам да остана насаме със себе си, да чувам мислите и разума си, а не чуждото мнение. Но е имало и случаи, когато се уморявам от говорене...

Кое е мястото, на което можете да си починете пълноценно?
Когато се чувствам уморен и съм в описаното в предишния отговор състояние, имам няколко възможности за "бягство". Например обичам да ходя на село, там се чувствам чудесно. Всъщност не мога да убегна за дълго време от погледите на хората, знаят ме навсякъде. Но може би най-малко ме познават в Австралия, затова от време на време, доста рядко, ходя и там. 

Споменахте за селото си, всъщност Вие сте израснал там. Какво беше детството Ви?
Имам много хубави спомени, но като цяло бях доста по-различен от останалите ми връстници. Докато те си играеха с играчките си, аз вече мечтаех какво ще уча, бях се насочил към науката - математика, литература... Но когато се преместих в Истанбул, всички тези мечти се изпариха и станах актьор.

Труден характер ли сте?
Не, скромен човек съм и не обичам да парадирам с известността ми. Но един от най-големите ми недостатъци е нерешителността. Мисля, че съм и голям скептик, което също не е хубаво. Но пък за сметка на това съм авантюрист и обичам предизвикателствата, новите неща.

Какъв е стилът Ви на облекло? 
Не си правете илюзии, че стилът ми на облекло включва строги и консервативни костюми, маркови дрехи и т. н. Съвсем обикновен е, но и зависи от повода и случая.

Какви са човешките ценности за Вас?
Много важни за мен са съвестта, чувството за справедливост, опазването на човешките права, всички сме равни.

Не сте ревнив, но някои описват това по-скоро като гордост. Така ли е?
Не е така, за мен ревността е нещо много безсмислено, ако един човек не те уважава и цени, защо да хабиш нерви напразно за него? Не съм горд, просто се пазя от негативни емоции. 

Имате голяма емоционална връзка със семейството Ви. Защо?
Може би се случи така заради рязкото ни преместване от Бала (родният град на Кенан) в големия и динамичен Истанбул, видях разликата в хората и за това се привързах толкова много към семейството ми. 

В момента живеете сам. Смятате ли, че в един момент самотата става навик и начин на живот?
От една страна, самотата отнема голяма част от живота на човека. И въпреки, че ми харесва да живея сам, искам да остарея с някой, да има на кого да споделям тревогите си. И смятам, че никога не е късно за любовта.

Имате ли мания за нещо?
О, да, по хигиената, независимо дали лична или домашна. Например, не мога да не се напарфюмирам преди да изляза навън, за мен ароматът на един човек е неговата красота, а ако той е лош - тя се затваря. Любимите ми парфюми са "Bond № 9", "Cliff Christian" и "Roja".

Заради ролята Ви в "Справедливостта на Кара" се сдобихте с нов имидж, вече имате мустаци...
Да, харесвам се, въпреки, че първоначално не можах да свикна, а и сигурно и зрителите. 

2 коментара:

Анонимен каза...

Толкова очарователен мъж,защо ли е сам.Сигурно има причина.

Анонимен каза...

Ами отиди ти при него,като го съжаляваш,тъкмо и двамата ще си плачете по-цял ден

Предоставено от Blogger.