"Какво гледат в Турция?" (22): от 11 до 17 август 2014 г.

Срещаме се отново, за да разгледаме рейтингите от 11 до 17 август в Турция за двадесет и втори пореден път. В това издание
на "Какво гледат в Турция?" ще разберете още някои от новите продукции, които тази есен телевизиите подготвят. Очаква се наистина един от най-силните сезони в Турция, тъй като започващите сериали обещават да бъдат едни от най-хитовите и най-интересните. Някои от Вашите любими продукции се завръщат с нов сезон, с нови премеждия и нови герои. Сериалите през лятото обаче продължават да се излъчват с пълна сила, със страхотен рейтинг са и за телевизиите все още не ясно дали ще продължат да ги излъчват и през есента. Миналата седмица най-гледания сериал беше тийн лентата "Сезонът на черешите" (Kiraz Mevsimi), който изключително много е грабнал зрителския интерес и той може би ще бъде един от сериалите, които ще се излъчват и на есен, тъй като от FOX са повече от доволни от рейтинга му. Всяка телевизия има сериал, на който изключително много залага през есента, очаква се рейтинга да бъде висок, но какви ще са резултатите, тепърва ще разберете първи единствено в СЕРИАЛИ в България.

Рейтинги за понеделник, 11 август: 
В този ден, винаги лидер през лятото е бил сериал, не се е случвало предаване да бъде най-гледано за деня. Е тук комедията е първа, всичко друго що не е комедия, е на по-долните позиции. В понеделник попадат два сериала - един на Kanal D и един на StarTV.

1. "Ах ти, Истанбул" (Ulan Istanbul) - от 20:59 до 23:33 - този сериал на Kanal D определено е най-гледания в понеделник през лятото. "Ах ти, Истанбул" е една комедия, която съдържа и музикални елементи и определено се харесва на зрителите. Епизодът излъчен в понеделник, 11 август, е бил гледан от 5,06% от зрителите и е с 17,83% пазарен дял.

2. "Избягалите булки" (Kacak Gelinler) - от 20:50 до 23:27 - сериала има малко и елементи на драма, но пък в него също има комедия и романтика. Той е на StarTV и е затвърдил успешно второто място всяка седмица. Постигнал е 4,27% рейтинг и 15,09% пазарен дял.

Рейтинги за вторник, 12 август:
Както всеки друг вторник от летните дни и на този са излъчени само два сериала - един на Kanal D и един на FOX. Този сериал на Kanal D всяка седмица е на първото място и отбелязва висок рейтинг за медията, но този на FOX не е с много добри рейтинги, но въпреки това ще продължи да се излъчва до края на лятото.

1. "Войната на розите" (Gullerin Savasi) - oт 21:08 до 23:21 - драматичния сериал на Kanal D с Дамла Сьонмез, е най-гледаната продукция във вторник. Сериалът постига високи и задоволителни резултати, но съдбата му за есента все още не е ясна. Събрал е 4,56% рейтинг и 16,07% пазарен дял.

15. "Огледална душа" (Ruhumun Aynasi) - от 21:00 до 23:31 - въпреки, че малко беше покачил рейтингите си през последните седмици, сериала не е сред най-харесваните това лято. Той на FOX, жанра му е основно комедия с елементи на драма и в главната роля е Туба Юнсал. Постигнал е 1,83% рейтинг и 6,52% пазарен дял.

Рейтинги за сряда, 13 август:
Може би вече ви е напълно ясно, че в сряда се излъчва само един сериал и той винаги е на челната позиция по гледаемост. Засега той е един от сериалите, които е почти сигурно, че ще продължат да се излъчват и през есента.

1. "Красивата селянка" (Guzel Koylu) - от 20:59 до 23:25 - да, това е сериала с участието на Гизем Караджа, който разбира всичко наред всяка сряда вечер. Определено можем да кажем, че това е втория най-гледан летен сериал след "Сезонът на черешите", който е най-гледаната продукция през лятото към този момент. "Красивата селянка" е на StarTV и е отчел 6,71% рейтинг и 24,08% пазарен дял.

Рейтинги за четвъртък, 14 август: 
Въпреки, че всеки четвъртък се излъчват по два сериала през летния сезон, то този четвъртък е излъчен само един сериал на FOX, който е и най-гледаната програма за деня. Сериала е в стил комедия, но драмата също много често преобладава. На този ден не е излъчен епизод от сериала "Братски дял" (Kardes Payi).

1. "Семейството на съпруга ми" (Kocamin Ailesi) - от 21:00 до 23:29 - сериалът с участието на Селен Сейвен ("Ангел пазител", "Щастливи заедно"), е най-гледаната програма всеки четвъртък, което означава, че сериала определено много се харесва на зрителите в Турция. Събрал е 5,32% рейтинг и 19,53% пазарен дял. 

Рейтинги за петък, 15 август:
В петък са излъчени два сериала - един на FOX и един на ATV. Всъщност, единствено в петък ATV излъчва сериал, тъй като през другото време сериал на този канал няма в програмата. За сметка на това обаче, в началото сериала на ATV беше най-гледаната петъчна програма през лятото, но от повече от месец първото място е завоювано от друг сериал.

1. "Сезонът на черешите" (Kiraz Mevsimi) - от 21:00 до 23:20 - безпорно най-гледания сериал това лято е този и това неведнъж до казахме. "Сезонът на черешите" е хитът на лятото, като сериала с Даахан Кюлегеч се радва на най-много зрители от всички други сериали, които се излъчват през летните седмици. Сериала е на FOX и на 15 август в отчел 7,63% рейтинг и 28,29 % пазарен дял. 

3. "Другата половина" (Diger Yarim) - oт 20:58 до 23:40 - това е драматичния сериал на ATV, който тази седмица успя да попадне в челната тройка на най-гледаните програми, за разлика от миналата. "Другата половина" е тривиалната история, към която определено има интерес, но не е много висок. Постигнал е 2,75% рейтинг и 10,28% пазарен дял. 

Рейтинги за събота, 16 август и неделя, 17 август:
И за пореден път през уикенда излъчени сериали няма и това е ясно, защото вече трета седмица е така. И през тази събота и неделя са излъчвани хитови игрални филми и няколко турски предавания и разбира се - новини.

НОВИНИ:
1) Официалното заглавие на новия сериал на Kanal D с участието на Айча Бингьол и Мете Хорозолу, ще бъде "Моята стъпка на хълма на розата" (Benim Adim Gultepe). Първоначално се смяташе, че сериала ще се казва "Моето име е Гюлтепе", но това беше променено и официалното заглавие вече е факт. Първият трейлър към сериала, можете да видите от тук.

2) Още един нов сериал също промени заглавието си. Това е новата продукция на StarTV със Селен Сойдер и Ибрахим Челликол, която е официално ясно, че ще носи името "Реакцията" (Reaksiyon). Сериала започва от септември, а вече излезе и новия трейлър към него, който можете да видите от тук

3) Тази есен по StarTV ще започне и още една нова и обещаваща продукция. Тя ще бъде с участието на Берк Октай ("Опасни улици", "Надежда за обич) и ще носи заглавието "Не можеш да избягаш от любовта" (Asktan Kacilmaz). Освен Берк Октай, роля в сериала ще вземе и Айтен Сойкьок ("Мелодията на сърцето", "Сезони на любовта"), а продукцията ще започне от септември. Трейлъра към новия сериал, можете да видите от тук.

4) Тази есен предстои изключително изненадващ нов втори сезон на един от най-успешните турски сериали на ShowTV - "Двете лица на Истанбул" (Fatih Harbiye). Сериала се завръща с нови епизоди от септември, като главните герои ще претърпят коренна промяна. За тези, които са гледали първи сезон на сериала, от трейлъра, който можете да видите от тук, се забелязва промяна в главните герои - Нериман и Маджит. Главния мъжки образ, който през целия първи сезон гледахме като богаташ влюбен в бедно момиче, сега ще бъде бездомник и може би изоставен на улицата. Главният женски образ, който пък беше на бедно момиче от крайните квартали, сега ще бъде богата бизнес дама, а може би и управител на холдинг. Новият сезон обещава да бъде интересен с много обрати.

5) От тук можете да видите трейлъра към новия трети сезон на един от най-гледаните турски сериали през изминалия сезон на FOX - "Черната роза" (Karagul). Той се завръща от септември, като също подготвя много обрати и интересни промени с героите.

Следващото издание на "Какво гледат в Турция", ще бъде пуснато на 25 август, понеделник.

4 коментара:

Анонимен каза...

За Хазал Кая не се ли знае нещо ново-тази есен няма ли да има сериал с нейно участие?

Анонимен каза...

Берен Саат ще сншмали нов сериал

Анонимен каза...

Евтини сериали,за евтини блогове,прекръсте се на serialiofTR.blogspot.com.То само турско има при вас,че и по-телевизията,много комплексирани лелки и емо тийнки има,реве им се,понеже им се счупила метлата.

Анонимен каза...

Може ли да дадете повече информация за новия сериал със селен сойдер? Благодаря ви!

Предоставено от Blogger.