"Сблъсък" (5): "Да върнеш времето назад" vs. "Клонинг"

Може би всеки от Вас си спомня времената, в които имаше турски, латиноамерикански, италиански и дори корейски сериали.
Тогава в ефира имаше пълно разнообразие от всякакъв тип сериали, всяка телевизия изправяше сериалите си един срещу друг. В това издание на "Сблъсък" ще се върнем с три години назад, през 2011 г., месец май, когато в сутрешния ефир се излъчват един латиноамерикански сериал по едната телевизия и един турски по другата.

Миналата седмица, в четвъртото издание на "Сблъсък", разгледахме битката за рейтинг между турските сериали "Черната роза" (Karagul) и "Една любовна история" (Bir Ask Hikayesi), съответно на ТВ7 и БТВ. Тази битка за рейтинг беше само половин час - от 20:00 до 20:30 часа. Днес, в петото издание на "Сблъсък", сме решили отново да видим двубой, провел се само в рамките половин час. За тази цел, ще се върнем във времето, когато латино и турски сериал са се изправяли един срещу друг - кой е победител? Престои да обърнем внимание на турския сериал "Да върнеш времето назад" (Annem), чийто епизоди са се повтаряли от 11:30 всеки делничен ден по НоваТВ, който се изправя срещу латиноамериканския сериал на Телемундо - "Клонинг" (El Clon), излъчващ се всеки делничен ден от 11:00 часа по БТВ.

Датата, която ще посочим в битката, е 31 май 2011 г. (вторник) Часът е 10:00 часа, по БТВ започва излъчването на поредния епизод на латино сериала "Клонинг" (El Clon). Един дългоочакван такъв, който е и успешен римейк на бразилската версия на "Клонинг" (О clone), който в момента се излъчва в ефира на Диема Фемили. Само един час и половина по-късно, от 11:30 ч., по НоваТВ започва излъчването на повторенията на епизодите на турския сериал с Вахиде Гьордюм - "Да върнеш времето назад" (Annem). Сериалът на БТВ започва в 10:00 часа и излъчва два епизода, приключвайки в 12:00 часа, а този на НоваТВ започва в 11:30, излъчвайки един епизод и приключвайки в 13:00 часа, т.е. битката за рейтинг между двата сериала е от 11:30 до 12:00 часа.

В този сблъсък за рейтинг между двата сериала победител разбира се, е сериалът на... БТВ. Тъй като той започва в 10:00 часа, доста от зрителите на БТВ предпочитат да гледат него, пред предаването на НоваТВ "На кафе" и така "Клонинг" е победител. И въпреки, че "Да върнеш времето назад" започва в 11:30, зрителите продължават да гледат кулминационните епизоди на латино сериала до 12:00 часа, след което новините на БТВ отново са по-гледани от турския сериал.

"Да върнеш времето назад" vs. "Клонинг" - една чудесна битка за рейтинг между турски и латино сериал, но едновремешна. Тогава телемунделата беше и една от най-чаканите латино поредици, а някои от Вас може би незнаят, че именно този сериал е най-скъпия латино сериал, който БТВ някога са купували. И в тази битка победител е "Клонинг", въпреки, че не е толкова успешен у нас, колкото бразилския оригинал.

Е, скъпи приятели, и петото издание на "Сблъсък" приключи. Очакват Ви разбира се, още издания от рубриката и през месец август. Ще се видим отново следващия петък, 8 август, когато на прицел са два нашумели в последно време индийски сериала. 

3 коментара:

Анонимен каза...

А какво ще кажете за Комисар Рекс с/у Малки Тайни,спомням си как гледах Рекса и четох някъде,че Рекс вади доста добри резултати за НОВА.

Анонимен каза...

Защо нямате аск?

Анонимен каза...

От кога стартира "Котката"? Разбрах, че този сериал е закупен в България и в момента се превежда и озвучава

Предоставено от Blogger.