Сюнгюл Йоден: "Мечтая да се изявя на големия екран"

Четвъртък, 31 юли е! Продължава рубриката ни, в която ежеседмично прочитате интервюта с участниците от "Любима турска
звезда 2014"! Напомняме, че от 1 май т. г. досега, публикувахме 13 интервюта - 9 със звезди от проекта и 4 с такива, не взели участие. Тази седмица предстои да прочетете 10 такова с актриса, състезавала се в онлайн-риалити формата ни. Тя е родена на 17 февруари 1979 г. в Диарбекир, Турция. Зодия водолей. Израства обаче в южно-съседската столица Анкара, след като семейството й се премества още докато тя е в ранна детска възраст. Преди да се появи по телевизията, тя се изявява на театралните сцени. Една от най-обичаните турски актриси през последните години. До 2008 г. е женена за своя колега Джанберк Учуджу, но след предполагаема връзка с екранния й партньор в "Перла", където изиграва главната роля, тази на Ясемин - Къванч Татлъту, двамата се развеждат. Именно чрез ролята си в "Gumus" тя придобива световна популярност, най-вече в арабските страни. Огромна известност тя придобива и у нас, като дори през октомври 2010 г. гостува във вечерното толк-шоу на БТВ "Шоуто на Слави". Освен чрез изява във ветерана в програмата на най-голямата частна национална телевизия, тя взема и специално участие във излъчващия се тогава все още по тази телевизия риалити формат "Dancing Stars", където за една вечер оценява танците на двойките. Освен в "Перла", тя изиграва ключова роля и в турската адаптация на американския хит "Отчаяни съпруги" (Desperate Housewives) - "Другите отчаяни съпруги" (Umutsuz ev Kadinlari), където като Ясемин пресъздава ролята на Сюзън от американската версия. Тя е Сюнгюл Йоден, класирала се на почетното 6 място в "Любима турска звезда 2014"!

Чувствала ли сте се някога отчаяна?
Разбира се, както всеки един нормален човек.

Как го преодолявате?
С любов, с вяра, с приятелите и близките ми хора.

Възможно ли е дадена роля да издаде същността на акьора, който я изпълнява?
Абсолютно, смятам, че е много важно когато човек прави нещо да го прави с желание.

По тази логика Вашата героиня Ясемин в "Другите отчаяни съпруги" Ви описва, така ли?
Да, както тя, така и аз съм перфекционист, или поне се опитвам да бъда, тъй като в самия сериал нещата с моята героиня не седят по точно този начин. 

Това добра или лоша черта е?
Все още никой не е намерил отговора на точно този въпрос. Но смятам, че дори и да е лоша черта, както аз, така и всички останали, трябва да харесваме своите недостатъци, защото все пак никой не е перфектен и именно те ни правят хора.

Но заради всичките Ви ангажименти в последните години, като че ли не намирате достатъчно време за себе си. Това дразни ли ви?
Не, както казах и преди малко, човек трябва да прави всичко с желание и удоволствие, да дава всичко от себе си. Аз не мога да играя дадена роля и същевременно да се съжалявам и да недоволствам, че не ми остава време за себе си, или правя нещо с желание и удоволствие, или не.

Говорите за желание, но в днешно време всичко е пари...
Специално за мен парите не са най-важното нещо, но е факт, че в днешно време ако нямаш такива си за никъде. Със сигурност парите за важни, но само когато си ги изкарал с много труд пот на челото, когато си ги заслужил.

Звездата на Блзикия Изток и Балканите сте. Как се чувствате?
Чувствам се добре.

Преди време станахте лице на кампания срещу домашното насилие...
Да, реших да се включа, за да мога от трибуната, на която се намирам да подкрепя тази кауза. Като цяло домашното насилие е на нивото на образованието, сами можете да си правите изводите. Проблемите в днешното ни общество са наистина много, но смятам, че този е един от тези, които трябва да се реши първи, защото всъщност неговото решаване ще доведе до решенията на доста от останалите.

А какво е решението?
Надявам се в скоро време да се намери, защото статистиките са плашещи. Истината е, че днешните жени нямат смелост да излязат пред обществото и да говорят за проблема си, именно заради това решението му ще бъде трудно, но не и невъзможно.

В личния си живот сте имали и възходи, и падения...
Да, както всеки един нормален човек. Това е част от живота, който е шарен и е пълен с подобни ситуации.

Разведена сте...
Не искам да отварям тази тема.

Добре, но се спекулираше, че сте се развела със бившия Ви съпруг заради пари. Това вярно ли е?
Не, даже за първи път чувам подобна версия за раздялата ни.

Говореше се обаче, че сте се развели заради Къванч Татлъту, това ли е истината?
Мисля, че още преди доста време обявих истината за развода ни. Не случайно се включих в кампанията срещу домашно насилие, всъщност аз бях жертва на такова, но имах смелост да се изправя срещу всички и да оправя живота си.

Как се отрази насилието над Вас на Вашита личност, кариера?
Сами можете да видите - направи ме по-силна и борбена, не мисля, че се отразило лошо върху играта ми в сериалите.

С какви се различавахте от връстниците Ви, когато бяхте дете?
Майка ми беше психоложка и може би като малка бях много депресирана.

Приличате си с Пенелопе Круз...
Да, всъщност разбрах това за първи път, когато някакво германско предаване ни оприличи.

Мечтаете ли за деца?
Та аз вече съм майка на един прекрасен котарак Мурат.

Но не искате ли истински деца?
Мисля, че да.

Продължава ли приятелството Ви с Къванч Татлъту?
Разбира се, поддържам добри отношения и със цялото му семейство - майка му, брат му. Къванч е много ценен за мен човек, нашето приятелство е над всичко.

След театъра започнахте да се изявявате по телевизора. Коя е следващата Ви цел в кариерата?
Да, чрез телевизията придобих тази популярност, със сигурност ако не беше тя нямаше в момент да съм това, което съм. Но в момента се целя и мечтая да участвам в кино-продукция, на големия екран.

Това означава ли, че искате да се развивате още и още, не се ли утвърдихте вече като професионалист?
Всъщност човек, в каквато и сфера да работи, винаги ще има какво още да показва, аз не съм изключение. Да, играла съм доста време на театрална сцена, но ако сега се върна ще ми бъде много трудно да свикна отново, тъй като когато човек не прави дадено нещо, той отвиква. 

4 коментара:

Анонимен каза...

Благодаря ви за интервюто ! Ще се радвам , ако публикувате интервюта с Айча Бингьол и с Еркан Петеккая

Админ каза...

До 1 коментар:
Здравейте,
Радваме се, че интервюто Ви е харесало. Интервюта ще има и с Еркан, и с Айча, както и с всички останалите участници в "Любима турска звезда 2014". Можете да Видите датите, на които ще се качат чрез линка, представен вдясно от статиите, колонка "СЪОБЩЕНИЕ". Интервюто с Еркан Петеккая ще бъде още следващата седмица, на 7 август (четвъртък), докато за това с Айча ще трябва да почакате малко, тъй като то ще бъде публикувано чак в средата на септември.
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

Това интервю е доста старо,чела съм го преди няколко години.

Админ каза...

До 3 коментар:
Здравейте,
Да, малко е старо, но не чак толкова, от миналата година е, а и Сюнгюл не дава често интервюта.
Леки и успешни дни! :)

Предоставено от Blogger.