"Какво гледат в Турция?" (21): от 4 до 10 август 2014 г. + новини

Времето минава неусетно, лятото бавно си отива, сериалите приключват, идва есента. Много от Вас може би изгарят от нетърпение
да разберат кои са новите сериали в Турция, които започват от есента, кога се завръщат любимите им други с нов сезон? Турските телевизии бавно и постепенно започват да представят новите си проекти, които вече са почти ясни. Предстои един обещаващ и силен сезон, с интересни и незабравими сериали, с обичани и харесвани актьори.

Тази седмица ще разгледаме заедно новото двадесет и първо издание на рубриката, представяща рейтингите в Турция - "Какво гледат в Турция?". Общо взето промяна в рейтингите няма, всеки сериал остава на позицията, на която е бил и през изминалите седмици.

Рейтинги за понеделник, 4 август:  
Два сериала отново са на върха в ефира - един на Kanal D и един на StarTV, същото е било и през последния един месец. Но определено през лятото зрителите предпочитат комедиите, пред драмите, или поне в понеделник вечерта.

1. "Ах ти, Истанбул" (Ulan Istanbul) - от 21:10 до 23:22 - есента идва, но този сериал не дава никакви развития в действията, които да показват, че до две-три седмици ще приключи. Напълно възможно е, той да остане в програмата на Kanal D и през есенния сезон. Комедията, която почти всяка понеделник вечер е на 1-во място, е събрала 4,84% рейтинг и 17,14% пазарен дял.

2. "Избягалите булки" (Kacak Gelinler) - от 20:57 до 23:44 - комедийно-драматичният сериал на StarTV е сред най-успешните продукции това лято. Рейтингът е много висок и това може да означава, че сериала ще продължи да се излъчва и наесен, редом до другите хитови продукции на StarTV. В понеделник, 4 август, със своя 7-ми епизод, "Избягалите булки" е отчел 4,66% рейтинг и 16,73% пазарен дял. 

Рейтинги за вторник, 5 август:
Тук сред всички програми за деня, отново са излъчени два сериала - един на Kanal D и един на FOX. Във вторник вечерта, по-гледан е един драматичен сериал, отколкото драматично-комедийния, който пък не е много добре с рейтингите.

1. "Войната на розите" (Gullerin Savasi) - от 21:08 до 23:24 - определено този сериал на Kanal D се радва на високи рейтинги. Драмата, която е с участието на Дамла Сьонмез, почти всеки вторник е на първо място по гледаемост. Миналата седмица не беше излъчен епизод на сериала, а все още не е ясно дали ще продължи да се излъчва наесен, тъй като място в програмата на Kanal D за есента почти няма. Постигнал е 4,43% рейтинг и 15,77% пазарен дял.

11. "Огледална душа" (Ruhumun Aynasi) - от 21:00 до 23:10 - сериалът има елементи и на драма, и на комедия, но не е толкова гледан и харесван. Въпреки това обаче, рейтингите му са предимно по-добри, отколкото бяха през първите два епизода. Сериалът е на FOX, а епизода му е събрал 1,98% рейтинг и 7,07% пазарен дял. 

Рейтинги за сряда, 6 август:
В сряда на първо място винаги стои един сериал, който откакто е започнал, не е слизал на по-ниска от 1-о място позиция. Излъчен е само един - на StarTV, който е комедия и определено е грабнал зрителските сърца.

1. "Красивата селянка" (Guzel Koylu) - от 21:00 до 23:18 - този сериал на StarTV с Гизем Караджа, е изключително хитов и успешен, определено е най-гледания турски сериал това лято на тази телевизия. Почти по всичко личи, че той ще намери място и в есенната програма на канала, но най-вероятно няма да се излъчва в сряда, тъй като има доста хитови сериали в този ден, един от които е "Черни пари за любов" (Kara Para Ask). Епизодът на "Красивата селянка", е събрал 6,56% рейтинг и 23,70% пазарен дял. Ето от тези цифри можете да видите, че най-гледаната продукция от всички други излъчени от понеделник до сряда.

Рейтинги за четвъртък, 7 август: 
Като по традиция това лято, в този ден също са излъчени два сериала - един на FOX и един на StarTV. Може би досега Ви е направило впечатление, че ShowTV е единствена, която не излъчва никакви сериали през лятото, но за сметка на това, през есента готви интересни продукции.

1. "Семейството на съпруга ми" (Kocamin Ailesi) - от 20:59 до 23:36 - по-скоро е драматичен сериал, пълен с много комедия и разказващ за едно семейство, загубило своят син, но всъщност той е жив и живее точно срещу тях, като техен съсед. Но те не знаят, че този мъж е техния син, тъй като друг човек се представя за такъв и се вмъква в дома на това семейство. "Семейството на съпруга ми" е най-гледаният сериал в четвъртъците, постигащ високи рейтинги за FOX. Събрал е 4,65% рейтинг и 15,43% пазарен дял. 

3. "Братски дял" (Kardes Payi) - от 22:00 до 00:25 - ако искате да гледате сериал, който е пълен единствено и само с комедия, то този на StarTV е идеален за това. През лятото постига много по-високи и добри резултати, отколкото докато се излъчваше през есента. С този епизод е постигнал 3,31% рейтинг и 11,95% пазарен дял. 

Рейтинги за петък, 8 август:
В петък са излъчени три сериала - един на ATV, един на FOX и един на Kanal D. Един от тези сериали, които са излъчени в петък, е направил своята премиера, но за съжаление не е с толкова добър рейтинг. Излъчени са един тийн сериал, един драматичен и един комедиен.

1. "Сезонът на черешите" (Kiraz Mevsimi) - от 21:00 до 23:21 - категорично може да се каже, че това е най-гледания сериал тази седмица, с най-висок рейтинг. Сериалът на FOX е изключително харесван и гледан, което е причина да продължи да се излъчва и през есенния сезон, когато обаче няма да е в петък, тъй като тогава ще се излъчва новият сезон на "Черната роза" (Karagul). Тийн продукцията с Даахан Кюлегеч определено е хита на това лято, като е успял да събере 7,54% рейтинг и 25,66% пазарен дял. 

5. "Другата половина" (Diger Yarim) - от 20:10 до 22:42 - въпреки, че в самото си начало постигаше много по-високи рейтинги, то в момента сериала на ATV не е толкова гледан, но въпреки това, рейтингите му са задоволителни. Попаднал е на 5-то място с 2,72% рейтинг и 9,67% пазарен дял.

21. "Майчин син" (Anasinin Oglu) - от 19:59 до 22:03 - това е новият комедиен сериал, който върви в Турция в ефира на Kanal D. Е, определено не започна добре, няма високи рейтинги, но сигурно ще се излъчва поне до края на август месец, ако продължи да има нисък рейтинг. Направил е своята премиера, отчитайки 1,32% рейтинг и 4,90% пазарен дял.

Рейтинги за събота, 9 август и неделя, 10 август:
Както вече знаете, в събота и неделя не се излъчват никакви сериали, телевизите предлагат повторения на епизодите на сериалите и няколко предавания. Излъчвани са и серийни филми.
_________________________________________________________________________________

НОВИНИ:
По-долу ще можете да прочетет официалните нови сериали от тази есен в Турция.
1) Започваме с Kanal D и неговите нови сериали, стартиращи тази есен в ефира. Както вече обявихме, най-силния коз тази есен на канала, сериала, на който от медията най-много залагат, е "Моето име е Гюлтепе" (Benim Adim Gultepe). В него главната роля ще изпълни Айча Бингьол, заедно с Мете Хорозоолу, а режисьор на сериала ще е Зейнеп Гюнай Тан. Стартовата дата на продукцията засега неофициално се смята, че ще е 3 септември (сряда), като сериала ще се излъчва всяка сряда след 20:00 ч. по Kanal D. 

2) Освен този сериал, от скоро вече е обявен и още един сериал, носещ името "Писмо до Али" (Alin Yazim). Стартова дата не се опоменава, но сериала ще започне от септември. Повече за него, вижте от тук.

3) От няколко дни се носят слухове за това как ще бъде направена програмата на Kanal D. В понеделник ще се излъчва "Ах ти, Истанбул" (Ulan Istanbul), във вторник ще продължи излъчването на "Войната на розите" (Gullerin Savasi), като "Малкият господин" (Kucuk Aga) няма да се върне от септември. В сряда ще се излъчва "Моето име е Гюлтепе", в четвъртък ще се излъчва "Дикмен в Анкара" (Ankara'nin Dikmeni), в петък - "Галип Дервиш" (Galip Dervis) и "Майчин син" (Anasinin Oglu). В събота продължава новия сезон на "Опасни улици" (Arka Sokaklar), а в неделя - "Долината на вълците" (Kurtlar Vadisi Pusu). Съобщаваме, че това не е официалната програма, а и в нея според нас има доста неточности. Очаквайте скоро пълната програма на канала!

Преминаваме към ATV, за видим какви нови сериали ни е подготвила медията.
4) Засега единствено един сериал е обявен от АТV, който като всички други ще започне от септември. Обявени са новите сезони на сериалите по ATV, а от няколко дни тече рекламата на новия сериал "Крадец на сърца" (Kalp Hirsizi), която можете да видите от тук. Ние единствено разпознахме Кенан Едже, който участваше в сериала на НоваТВ - "Млечният път" (Samanyolu 2010)

Нека да видим и новите продукции на FOX.
5) Най-силната нова продукция, на която FOX изключително много залагат, е новия сериал "Еманет" (Emanet). Именно за него ние Ви съобщихме преди време, като за главните роли се спрягаха имената на Джансу Дере и Мурат Йълдъръм. Е, в край на сметка главните лица ще бъдат други. Сериалът, чиято рекламата можете да видите от тук, започва през месец септември, като главната женска роля е поверена на актрисата Йозлем Йълмаз, която зрителите у нас познават като Еда от сериала "Незабравима", а главната мъжка роля най-вероятно ще се изиграе от Мехмет Акиф. Продукцията на сериала е Gold Film.

Приключваме с новите продукции по ShowTV.
6) Новият сериал, който от медията подготвят, може би ще бъде техния най-голям коз, ако съдим по рекламата и актьорския състав. От септември започва сериала "Цвете" (Cicek), а една от актрисите, които ще участват, е Седеф Авджъ. Първата реклама към новата продукция, можете да видите от тук, а втората реклама от тук. Всъщност, малкото момиченце, което виждате на рекламата, е Ниса Мелис Телли, която играе ролята на Дениз в сериала "Времето лети". В "Цвете", тя ще изпълни ролята на Чичек.
_________________________________________________________________________________

Следващото издание на "Какво гледат в Турция?", очаквайте следващия понеделник, 18 август!

3 коментара:

Анонимен каза...

В крайна сметка, програмната схема на Канал Д от там откъдето сте я взели е съвсем неточна. Още след като се разбра, че "Долината на вълците" се мести в Канал Д, от там пуснаха трейлър и съобщиха, че от есента ще се излъчва в собствения си ден и в собствения си час, иначе казано четвъртък. Ulan Istanbul и Gullerin Savasi със сигурност ще отстъпят от понеделник и вторник. По Канал Д тази есен започват 6 нови сериала,очакват се още два през зимата. Дори и вие да не сте сигурни в нея, мисля, че не е редно да я пускате дори и в този вид.

СЕРИАЛИ в България каза...

Здравейте,
Благодарим за разяснението! Наистина тази програма е неточна, ние дори сме го написали, но въпреки това решихме да я използваме, за да се види горе-долу как ще стоят нещата тази есен. Отдалеч си лечеше, че има обърквания в тази програма, защото според нас много от сериалите бяха не бяха на мястото си. Но все още не е напълно сигурно за "Войната на розите" и "Ах ти, Истанбул", защото и двата сериала са най-гледаните на Канал Д това лято. Но ние следим нещата и съвсем скоро ще обявим официалните програми на всички водещи телевизии в Турция.
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

В Турция само турско ли се гледа:Д Аз лично нз какво се гледа там,ама тук това което се гледа (турско) е пълен боклук и то от висша класа,нема обед,нема вечер

Предоставено от Blogger.