"Какво гледат в Турция?" (19): от 21 до 27 юли 2014 г.

Изминаха още седем дни от месец юли, а през тази седмица ще навлезем и в месец август. Телевизиите малко по малко започват да
обявяват своите нови сериали, които определено през този сезон ще бъдат хитови и определено конкуренцията в Турция ще бъде силна. Нови любовни драми, нови отмъщения, нови познати лица в турския ефир, нови комедии и исторически сериали, са само част от новия есенен сезон, който започва само след месец в Турция. Стари хитови сериали се завръщат с нов сезон, нови сериали очакват своя възход, а телевизиите са готови за битката за рейтинг.

В рубриката "Какво гледат в Турция?" всеки понеделник ще разбирате какви са резултатите от сблъсъка за рейтинг и кой сериал е бил по-гледан. Тази седмица за деветнадесети пореден път ще видим резултатите от тези битки, но тук тя е между летните сериали в Турция, повечето от които са комедии. Престои да видим кои са били най-гледаните сериали в периода от 21 до 27 юли 2014 г., като сериалите през лятото определено са малко на брой.

Рейтинги за понеделник, 21 юли:
Може би вече сте забелязали, но всяка седмица рейтингите са едни и същи, едни и същи сериали са на върха и всяка седмица се излъчват еднакъв брой сериали - по два на ден. В понеделник, 21 юли, за разлика от миналата седмица, друг сериал е на върха по гледаемост, който на Kanal D.

1. "Ах ти, Истанбул" (Ulan Istanbul) - от 21:00 до 23:31 - музикалният сериал на Kanal D беше на първо място по гледаемост точно преди две седмици. Определено този сериал се харесва на публиката и е един от най-гледаните през това лято. Попаднал е на първо място с 5,19% рейтинг и 18,60% пазарен дял.

2. "Избягалите булки" (Kacak Gelinler) - от 21:05 до 23:32 - епизодът на сериала е започнал 5 минути преди този на "Ах ти, Истанбул" и е приключил 1 минута след този на сериала на Kanal D. През последните две седмици, "Избягалите булки" оглавяваше класацията на най-гледаните 100 програми през понеделниците. Тази седмица обаче попада на 2 място с 4,79% рейтинг и 17,12% пазарен дял.

Обзор: И през първия ден от новата седмица в класацията ТОП 100 попадат два сериала - един на Kanal D и един на FOX. Същото беше и през миналата седмица.  

Рейтинги за вторник, 22 юли:
Във вторник отново са попаднали само два сериала, единия е на първо място по гледаемост, а другия леко е подобрил рейтингите си за разлика от тези, които е имал през миналите две седмици.

1. "Войната на розите" (Gullerin Savasi) - от 21:11 до 23:34 - сериалът на Kanal D този път на първо място по гледаемост. Той продължава да жъне високи рейтинги всяка вторник вечер, оставяйки всичко друго след себе си. Продукцията с Дамла Сьонмез ("Една любовна история") е постигнала 4,45% рейтинг и 18,47% пазарен дял.

16. "Огледална душа" (Ruhumun Aynasi) - от 20:45 до 22:43 - през последните две седмици след като е старирал, сериалът с участието на Филиз Ахмет ("Великолепният век") е бил на 20-то и 26-то място по гледаемост, а третият му епизод го е извел на по-горна позиция, попадайки на 16 място. Сериалът на FOX е с 1,73% рейтинг и 7,43% пазарен дял.

Обзор: Във вторник попадат два сериала - един на Kanal D и един на FOX.

Рейтинги за сряда, 23 юли:
Рейтингите за трета поредна седмица продължават да бъдат едни и същи и едни и същи сериали попадат в праймтайм-класацията в сряда. Сериалът с Гизем Караджа отново е водещ в нея, а тази сряда попада само един той.

1. "Красивата селянка" (Guzel Koylu) - от 21:04 до 23:33 - в сряда това е единственият излъчен сериал в Турция на StarTV, който е с участието на Гизем Караджа ("Опасна красота" и "Надежда за обич") и всяка седмица заема първото място. Постигнал е 4,73% рейтинг и 19,79% пазарен дял.

Рейтинги за четвъртък, 24 юли:
Както през изминалите три седмици, и през тази попадат два сериала от четвъртък. Единият е на FOX, а другия на StarTV.

1. "Семейството на съпруга ми" (Kocamin Ailesi) - от 21:00 до 23:21 - сериалът продължава да бъде най-гледан в четвъртък вечерите. Надвивайки конкуренцията, комедията на FOX е лидер всеки четвъртък. Той е успял да събере 4,82% рейтинг и 22,18% пазарен дял.

4. "Братски дял" (Kardes Payi) - от 21:41 до 23:18 - комедийният сериал на StarTV продължава да се излъчва и през лятото с епизоди всеки четвъртък. Събрал е 3,00% рейтинг и 11,85% пазарен дял на 24 юли.

Рейтинги за петък, 25 юли:
В петък отново тинейджърският сериал с Ефе от "Мечтатели" е бил на първо място по гледаемост. Сериалът значително е покачил своя рейтинг и своя пазарен дял с няколко пункта. В петък са излъчени два сериала - един на FOX и един на АTV.

1. "Сезонът на черешите" (Kiraz Mevsimi) - от 21:00 до 23:00 - за трета поредна седмица сериалът е на първо място по гледаемост, но за първи път е покачил рейтинга и пазарния си дял. Той е отчел 6,61% рейтинг и 25,80% пазарен дял. 

5. "Другата половина" (Diger Yarim) - от 21:01 до 23:17 - въпреки, че в началото беше най-гледания сериал в петък вечерите, то от няколко седмици е загубил част от своите зрители. "Другата половина" е започнал само минута след "Сезонът на черешите", показвайки 2,82% рейтинг и 11,12% пазарен дял. 

Рейтинги за събота, 26 юли:
И тази събота отново няма излъчени премиерни епизоди на сериалите в Турция. Излъчени са повторения на епизодите на сериалите, както и няколко предавания. Най-гледания сериал в събота е повторението на епизода на "Красивата селянка" (Guzel Koylu), класиращо се на 2 място.

Рейтинги за неделя, 27 юли:
В неделя е излъчен един единствен сериал, който е показал своя финал след една година излъчване. Сериалът е на Kanal D и през целия си период на излъчване се превърна в един от най-успешните такива. Последните му няколко епизода го изведоха на първото място по гледаемост.

1. "В очакване на слънцето" (Gunesi Beklerken) - от 20:42 до 22:56 - снощи тийн сериала на Kanal D излъчи своя последен 54-ти епизод и приключи с "Happy End". Той остави един незабравим финал в историята на Kanal D, както и стана една от успешните продукции на канала. Финалът на сериала събра 4,02% рейтинг и 16,66% пазарен дял.
_________________________________________________________________________________

НОВИНИ: 
1) От 8 август (петък) започва излъчването на новия комедиен сериал на Kanal D "Майчин син" (Anasinin Oglu). Поредицата ще се излъчва в праймтайма на най-гледания канал в Турция, всеки петък след 20:00 часа. От рекламата на сериала, която можете да видите от тук, успяхме да разпознаем единствено Мелиса Сьозен ("Златната клетка), която най-вероятно ще има главна роля в новата продукция.

2) Тази вечер, 28 юли 2014 г., най-после ще бъде излъчен последния епизод на един от най-дългите турски сериали, който повече от 10 години е в турския ефир - "Да не разберат децата" (Ccouklar Duymasin). Последният епизод ще започне в 19:30 часа в ефира на FOX.

3) От ATV вече усилено въртят рекламата на новия трети сезон на един от най-успешните сериали в Турция - "Справедливостта на Кара" (Karadayi). В нея не се виждат нови герои, но продуцентите обявиха, че този сезон ще има много нови лица в сериала, един от които ще бъде актьора Бурак Йозчивит ("Малки тайни", "Великолепният век"). Новият сезон започва от септември, а рекламата към него можете да видите от тук.

Следващото издание на "Какво гледат в Турция", очаквайте на 4 август!


2 коментара:

Анонимен каза...

Рейтинги за вторник, 22 юли:


1. "Войната на розите" (Gullerin Savasi) - всяка сряда вечер. ???? рейтинг за вторник пък всяка сряда как става това???? айде да внимавате малко повече кво ще кажете?

Админ каза...

До 1 коментар:
Здравейте,
Добре де, можеше и да не държите такъв тон, всеки прави грешки, статията ще бъде поправена. А ако тръгнем да изброяваме, то Вашите са повече от нашите.
Леки и успешни дни! :)

Предоставено от Blogger.