Гизем Караджа: "Умут е много прям и отговорен човек"

Четвъртък е и продължава рубриката ни, в която всяка седмица публикуваме интервюта с участниците от "Любима турска звезда
2014", а и не само. Днес, 3 юли (четвъртък) за трети път публикуваме такова с актриса, не участвала в проекта. Тя е родена на 9 юли 1992 г., зодия рак, в един от най-големите турски градове Истанбул. В момента е на 21 години, като само след броени дни ще навърши 22. Започва да се занимава активно с актьорската професия през 2011 г., когато взима роля в историческата мега-продукция, приключила преди седмици в Турция "Великолепният век" (Muhteşem Yüzyıl). Година по-късно, през 2012 г. взима роли в цели две нови продукции - първо в излъчения миналата зима у нас "Опасна красота" (Eve Düşen Yıldırım), а малко след това и в неуспешното продължение на "Огледален свят" (Adini Feriha Koydum) - "Пътят на Емир" (Emir'in Yolu). През изминалата 2013 г. пък взима участие в приключващия до дни у нас "Надежда за обич" (Benim Hala Umudum Var). Трамплин към актьорската й кариера обаче е представляването й в конкурса за красота "Мис Свят 2011", като през същата година участва във филма на известна фирма за козметика, посветен на състезанието, в който играе самата себе си. Името й в превод означава "мистериозна сърна". Тя е Гизем Караджа!

"Надежда за обич" се радва на голям интерес от страна на публиката. Преди старта на проекта, очаквахте ли той да придобие толкова голяма популярност?
Ще бъда честна - да, очаквах успех. Сценарият може да изглежда клиширан, но всъщност заради добрата работа на сценаристите, той е интересен и привлича публиката, въпреки, че тя се е нагледала на хиляди подобни истории за любовни триъгълници. Естествено, ние - актьорите също допринасяме много за успеха на сериала, тъй като полагаме много труд и усилия, за да пресъздадем образите си успешно и убедително. При тези обстоятелства, няма как проекта да не бъде приет добре от зрителите.

Споменахте за сценария на "Надежда за обич", какво още Ви впечатли в него?
Ще добавя, че сценария на проекта е на едно много високо ниво, създаден е от квалифициран екип, изобщо всичко е много качествено и професионално. 

Бихте ли разказали накратко за историята на новия Ви проект, как ще накарате тези, които не са го гледали досега да го направят?
Това е класическата приказка за Пепеляшка, с разликата, че е модернизирана и актуално разказана, има много изненади и нови добавки. Зрителите няма да съжаляват, ако го погледнат дори веднъж.

Лесно ли Ви е да пресъздадете Вашата героиня Умут? С какво се различава тя от останалите?
Умут е много прям човек. Въпреки, че все още е млада, тя е наясно със своите отговорности.

Как се подготвяте за ролита си?
С много труд и учене, взимам уроци по актьорско майсторство от най-добрите в сферата в Америка. Ходех на курсове в "Нюйоркската филмова академия". Вярвам, че човек може да постигне много с упорит труд и желание.

Защо зрителите трябва да гледат "Надежда за обич"?
Както споменах преди малко, публиката ще разпознае в историята тази за Пепеляшка, но ще има и много изненади. Добавили сме много нови и различни, актуални неща в нашата интерпретация. Според мен, на зрителите ще им е любопитно да видят съвременната история на една класическа приказка.

Какво Ви накара да приемете ролята на Вашата героиня Умут?
Много неща, например компанията-производител, скриптът, всичко беше много професионално и качествено, това ме накара да приема. 

Скоро започва новият сезон на "Надежда за обич", очаквате ли същия успех?
Надявам се проектът да запази резултатите си, а защо не и да ги надмине.

Какво ще се случи с героите на Берк Октай (Хакан) и Вашата роля (Умут), ще пламне ли любов между тях?
Не знам... (смее се)

Имате ли девиз или известна мисъл, която да следвате?
Нямам време за подобни неща, стремя се единствено да се раздавам на 100% в професията си, защото тогава изпитвам най-голямо удовлетворение. 

Според много хора, освен красота и актьорски талант, притежавате и божествен глас. Смятате ли да започнете да се занимавате с пеене?
Не, не смятам, че ще успея. Използвам гласа си в актьорската професия, ако започна да го правя и като певица ще го съсипя, все пак трябва да се грижа за него.

Какви са отношенията Ви с Чаатай Улусой, носеха се слухове, че имате връзка...
Между нас двамата има само едно истинско приятелство. 

След края на снимките на "Пътят на Емир" ще продължите ли да се виждате?
Отдавна не сме се виждали, защото бях дълго време в чужбина. Като се върна задължително ще се срещнем. 

Бихте ли се отказала от кариерата Ви заради любов?
Защо да се отказвам? Ако човекът, в който съм влюбена ме обича истински, ще ме приеме такава, каквато съм.

Кое е нещото, за което най-много съжалявате, за което сте сгрешили?
Не съжалявам за нищо, ако съм направила нещо нередно си взимам поука и не го правя повече. Животът продължава.

Коя е най-голямата лудост, която сте правили в живота си?
Не се ли държа достатъчно лудо и шантаво...? (смее се)

Мерием Узерли напусна "Великолепният век" заради преумора и изключително тежък график на снимки. Какво мислите Вие по въпроса?
Всеки живее своя живот и отговаря за своите постъпки, понякога казваме неща, за които после малко или много съжаляваме. Факт е, че наистина понякога условията на графика са много тежки и изморителни.

3 коментара:

Анонимен каза...

Ще има ли интервю с Чаатай Улусой

Анонимен каза...

Симпатично момиче,но не ми е интересна като актриса.

Анонимен каза...

Симпатична е и със сигурност се справя перфектно на модния подиум,но актьорските умения...почти липсват.При нея някак всичко е заучено-погледи,движения,и играе в някакви изтъркани истории,но както и да е-мое мнение.Има хора,които я харесват.

Предоставено от Blogger.