Нов германски сериал замества "Черна роза" от 4 август по ТВ7

Месец юли е в своя край, летният телевизионен сезон е в разгара си, а телевизиите усилено се подготвят за
предстоящия есенен. Но преди той да стартира през месец септември, трябва да измине предстоящия август, през който водещите национални телевизии също подготвят някои леки, други не чак толкова промени. Повече за това какво подготвят от БТВ, НоваТВ и ТВ7 през следващите седмици четете в следващите абзаци!

Започваме както обикновено с водещата национална телевизия БТВ:
След като през изминалия месец юни Ви информирахме, че през настоящия юли най-гледаната българска телевизия ще предлага по-дълги епизоди от все по-гледаната турска семейна мелодрама "Времето лети" (Oyle Bir Gecer Zaman Ki), то към този момент нещата вече не стоят по точно този начин. Напомняме, че по старите планове и първоначално обявената информация, от днес, 28 юли (понеделник) турската продукция с участието на Айча Бингьол ("Млечният път") и Еркан Петеккая ("Любов назаем" и "Памуковата принцеса") трябваше да бъде с ново разписание - всеки делничен следобед, между 17.30 и 19.00 часа. Е, заради извънредната политическа ситуация в страната през последните месеци обаче, и през настоящата седмица (от 28 юли до 1 август (понеделник-петък)), между 17.30 и 18.00 часа ще гледаме издания от публицистичното предаване с извънреден водещ (заместник на излязлата миналия петък, 25 юли титулярна водеща Цветанка Ризова) Веселина Петракиева - "Лице в лице".

Това обаче няма да е за дълго, защото все пак от БТВ ще удържат на обещанието си, свързано с излъчването на турската драматична поредица "Времето лети" (Oyle Bir Gecer Zaman Ki). Считано от следващия понеделник, 4 август, от най-гледаната българска телевизия според пийпълметричната агенция ГАРБ, вече ще предлагат по-дълги епизоди от все по-гледания у нас турски сериал. Така, със седмица забавяне, от горе-упоменатата дата, епизодите "Времето лети" вече ще бъдат с продължителност от 90 минути (вкл. рекламните паузи), а не както допреди от 60 минути. Те вече ще започват с половин час по-рано - от 17.30 часа, продължавайки до старта на централната емисия на "БТВ Новините" в 19.00 часа. Напомняме, че до този петък, 1 август вкл., епизодите от "Времето лети" ще се излъчват между 18.00 и 19.00 часа, с продължителност на епизодите както обикновено от 45 минути (без рекламните паузи).

Преминаваме на честотите на все по-гледаната у нас НоваТВ:
През месец август, част от програмата на медията, ще претърпи пълни промени, засягащи сутрешните и преди-обедни часове, както и късно-следобедните. Започваме последователно! Считано от 4 август (понеделник), сутрешният блок на синята телевизия с водещи Ани Цолова и Виктор Николаев "Здравей, България!", вече ще започва с 40 минути по-късно от обикновеното. Лицата на публицистичното предаване, които съвсем скоро през месец септември ще отбележат годишнина от преместването си в НоваТВ, както и водещата на сутрешните и обедните емисии на "Новините на Нова" Невена Василева, вече ще ни казват своето "Добро утро!", в 07.00 часа, а не както до този петък, 1 август вкл. - в 06.20 часа. Промяна в финалното разписание на "Здравей, България!" обаче няма - информационният блок както обикновено ще приключва в 09.30 часа.

Продължаваме със следващия слот в динамичната програмна схема на НоваТВ, който от месец август ще претърпи промени. Този петък, 1 август, в обичайното си разписание между 09.30 и 11.30 часа, своят сезон финал ще излъчи толк-шоуто с водещ лъчезарната и утвърдена през годините Гала - "На кафе". Форматът, който през изминалия сезон отбеляза първият си юбилей и 10-та годишнина, се завръща в ефира на телевизията през септември. А дотогава - считано от 4 август (понеделник), всяка делничен преди-обед между 09.30 и 11.30 часа, на негово място ще се излъчват повторения от английската криминална поредица "Убийства в Мидсъмър" (Midsomer Murders), въртяща се в момента по нишовия канал на Nova Broadcasting Group Диема. От синята телевизия ще предлагат по 2 серии дневно от британската сага.

Правим по-голям скок в програмната схема на НоваТВ и преминаваме на късно-следобедния слот на медията. Този петък, 1 август, в обичайното си разписание между 18.00 и 19.00 часа, своето последно издание за сезона ще покаже най-гледаната телевизионна игра у нас "Сделка или не". Напомняме, че през настоящия месец юли, от телевизията ни припомнят най-вълнуващите игри на най-интересните участници за 8 сезон на формата. А считано от следващия понеделник, 4 август, синята телевизия отново ще ни предложи повторения на едно от най-успешните си предавания, но този път на телевизионния съд с водещ Нана Гладуиш "Съдебен спор". Най-доброто от форматата, който приключи своя сезон в края на изминалия месец юни, НоваТВ ще излъчва всеки делничен следобед, между 18.00 и 19.00 часа, през целия месец август.

Приключваме с отразяването на новините, свързани с промените по НоваТВ през предстоящия месец август, с уикенд-програмата на медията. Считано от 9 август (събота), от синята телевизия вече ще излъчват повторенията на изданията от 1 сезон на най-позитивното и забавно шоу за имитатори у нас "Като две капки вода" всеки съботен следобед, но вече между 13.30 и 16.00 часа, а не както досега от 14.30 до 17.00 часа. Тази промяна ще наложи преустановяването излъчването на най-добрите моменти от комедийното шоу на "Global Frame" "Пълна лудница", чието последно издание ще бъде показано тази събота, 2 август. Отново от 9 август (събота), всеки съботен следобед между 16.00 и 18.00 часа ще бъде показван игрален филм, а от 18.00 до 19 часа - най-добрите разследвания и репортажи на журналистката Миролюба Бенатова в предаването "Дикoff", които ще вървят в ефир под името "Миролюба Бенатова представя".

Приключваме днешната информационна бюлетина с промените през август по ТВ7:
Този петък, 1 август, в обичайното си разписание между 19.30 и 20.30 часа, своят последен към този момент епизод ще покаже премиерната турска продукция на южно-съседския канал FOX - "Черна роза" (Karagul). Сезонният финал (ако можем да го наречем така) на мелодрамата с участието на Едже Услу ("Сълзи над Босфора") и Хюля Дуяр ("Огнено сърце") ще бъде и с обичайната си продължителност от около 45 минути (без рекламните паузи). А от 4 август (понеделник), в ефира на ТВ7 започва премиерната германска романтична драма "Забранена любов: Майорка", която ще замести турската "Черна роза", излъчвайки се всяка делнична вечер, между 19.30 и 20.30 часа.

И така, завършваме днешната информационна бюлетина за новостите в ефира, с новината, че от тази сряда, 30 юли, ТВ7 завърта повторението на българския сериал, направил премиерата си през изминалата есен - "Sex, лъжи и TV: 8 дни в седмицата". 24-серийният първи и единствен към момента (а и най-вероятно изобщо) сезон, който е с участието на известни български акьори, като Аня Пенчева, Биляна Петринска, Стефания Колева, Евелин Колева ("Къде е Маги?"), Марина Кискинова и други, ще се излъчва в ефира на оранжевата телевизия всяка делнична нощ, между 01.00 и 02.00 часа. 

5 коментара:

Анонимен каза...

"А "Черна роза" ТВ7 казват ли кога ще продължи?

Анонимен каза...

Tezi nemski bozi koj li gi gleda. Dano skoro prodyljat Karagul i Karadayi

Анонимен каза...

Ей осетиха,че много става турското браво,липсваха немските може и да гледам.

Анонимен каза...

КОГА ЩЕ ЗАПОЧНЕ ЧЕРНА РОЗА

Анонимен каза...

ne mojete li pone edin tyrski serial da predavate do krai

Предоставено от Blogger.