БТВ с изцяло обновена prime-time програма от март

Предстоящият пролетен телевизионен сезон ще бъде изключително важен за най-гледаната българска телевизия БТВ. През следващият месец prime-time програмата на медията ще претърпи сериозна промяна, повече информация четете в следващите абзаци.

Започваме с prime-time промените в делничната програмна схема на БТВ:
Считано от 10 март (понеделник), времетраенето на турската продукция, стартирала в началото на миналия месец "Север-Юг" (Kuzey Guney) ще бъде удължено. Епизодите от премиерната за България мелодрама с ексклузивното участие на звездата от "Перла" и "Забраненият плод" Къванч Татлъту, вече ще се излъчват всяка делнична вечер, между 20.00 и 21.30 часа. Така продължителността на една серия от 45 ще се увеличи на около 72 минути (без рекламните паузи). Напомняме, че към момента сериала се излъчва между 20.00 и 21.00 часа. "Север-Юг" се състои от точно 80 оригинални епизода, като у нас към момента са излъчени едва около 15 от тях. 

Както съобщихме преди дни, на 3 март (понеделник) започва третият сезон от най-големият коз тази пролет на БТВ - "България търси талант". Първият етап от шоуто - кастингите, ще се излъчва всеки понеделник и четвъртък, между 21.30 и 22.30 часа. Единствено през първата седмица от излъчването на формата (3-9 март), изданията ще се излъчат между 21.00 и 22.00 часа. Горе-посочената промяна в разписанието ще влезе в сила от 10 март (понеделник). На по-късен етап ще има промяна в разписанието на "България търси талант 3", тъй като ще започне излъчването на живите издания от формата, за които се изисква по-голям часови слот. 

От 10 март (понеделник), късната емисия новини на БТВ ще започва с цели 90 минути по-късно от досега. Последната за деня емисия ще се излъчва всяка делнична вечер, между 23.30 и 00.00 часа, а не както досега между 22.00 и 22.30 часа. Друга важна промяна свързана с новинарските емисии на медията е, че късните новини през уикенда отпадат от програмата на телевизията. На тяхно място от 17 март (събота) ще се излъчват игрални филми, като последните късни новини на БТВ през уикенда ще бъдат излъчени на 9 март (неделя), между 22.00 и 22.30 часа. 

На 4 март (вторник) с трети сезон се завръща хитовият български сериал "Фамилията". Епизодите от продукцията вече ще се излъчват всеки вторник вечерта, между 21.30 и 22.30 часа. Единствено на горе-посочената стартова дата, пилотния епизод от трети сезон ще се излъчи между 21.00 и 22.00 часа в ефира на медията. От 11 март (вторник) сериите от "Фамилията" ще се излъчват, както споменахме по-горе между 21.30 и 22.30 часа по БТВ.

На 12 март (сряда) пък със завидния си седми сезон се завръща най-успешният български сериал през последните 10 години "Столичани в повече". Последният сезон на продукцията, в който след близо 4 години в ефир ще станем свидетели на дългоочакваната развръзка на историята за враждуващите семейства Чеканови и Лютови. "Столичани в повече" се завръща на горе-упоменатата дата, като ще се излъчва всяка сряда, между 21.30 и 22.30 часа по БТВ. 

В делничната prime-time програма на БТВ, единствено вечерното шоу на 7/8 "Шоуто на Слави" няма да претърпи промяна в разписанието - токшоуто ще се излъчва всяка делнична вечер, между 22.30 и 23.30 часа, след епизодите на "България търси талант" (понеделник и четвъртък), "Фамилията" (вторник), "Столичани в повече" (сряда) и "Комиците" (петък). Последното предаване също ще претърпи промяна. Най-успешното комедийно шоу в ефира вече ще се излъчва всеки петък, между 21.30 и 22.30 часа, считано от 14 март (петък). 

Продължаваме с уикенд-програмата на БТВ, в която също предстоят промени:
На 1 март (събота) се завръща любимото на милиони зрители в България предаване "Предай нататък". Благотворителното шоу с водещ Наталия Симеонова, променило съдбите на стотици българи в нужда ще се излъчва всяка съботна вечер, превземайки prime-time-а между 20.00 и 22.00 часа.

От март месец пада съботното life-style предаване с водещ Радост Драганова "Модерно". На негово място, през следващия месец ще се излъчва сериал, всяка събота между 11.00 и 12.00 часа.

От 15 март (събота), предстои промяна в съботната следобедна програма на БТВ. Life-style предаването с водещ Петя Дикова "Cool...T" вече ще се излъчва всеки съботен следобед, между 15.00 и 16.00 часа, а не както досега между 16.00 и 17.00 часа. Публицистичното шоу с водещ Светослав Иванов "120 минути" пък вече ще се излъчва всеки съботен следобед, между 16.00 и 18.00 часа, а не както преди между 17.00 и 19.00 часа.

Причина за всички тези промени в съботната следобедна програма на БТВ е стартът на новото романтично предаване "Наистина любов". Шоуто с водещ поп-певецът Миро ще се позиционира в ефира на най-гледаната телевизия всяка събота, между 18.00 и 19.00 часа, след "120 минути" и преди централната емисия на "БТВ Новините". 

3 коментара:

Анонимен каза...

ОТ СЕВЕР ЮГ СА МИНАЛИ ЕДВА 10 ЕПИЗОДА, А НЕ 30, НАУЧЕТЕ СЕ НАЙ-НАКРАЯ.
ПОЖЕЛАВАМ ВИ УСПЕШНА РАБОТА ОТ ТУКА НАТАТЪК , ПРИЯТНА ВЕЧЕР

Анонимен каза...

МАЛЕЕЕ :Д страшни промени,като чели говорим за кралско семейство,вдига се врява,че турския боклук "Изток-Запад" ще се удължава,та да могат бабките и пискливите тийнчета да реват още 30 минути отгоре или там колкото беше,само за турски помии се пише в този блог,а за нас латино феновете само новини за живота на актиорите,егати скапаните телевизии добре че е интернет,някой го плюват,ама ако не е нета нормалните хора ще откачат от пискливите фатмагюли и къванчи.Ужас !!!!!!!!!!!

Админ каза...

До 1 коментар:
Здравейте,
Благодарим Ви за поправката, досега разполагахме с информацията, че оригиналните епизоди от сериала са по 90 минути, а не по 100, затова има разминавания в епизодите.
Леки и успешни дни! :)

До 2 коментар:
Здравейте,
Това са големи промени, които не са правени от много години в ефира на БТВ. Няма как да не бъдат обявени просто ето така.
Леки и успешни дни! :)

Предоставено от Blogger.