"Другата съпруга" - от 9 март, в 12.00 часа по НоваТВ

През първата пълна седмица от стартиращия след дни месец март, водещите национални и кабелни телевизии ще направят последните си приготовления за пролетния телевизионен сезон, който вече стартира за някои.
Предстоят куриозни промени в prime-time-а на БТВ, премиерен мини-сериал по НоваТВ, както и повторение на култова американска сага по Диема Фемили.

Започваме както обикновено с водещата национална телевизия БТВ:
От 4 март (вторник) късните емисии на "БТВ Новините" вече ще се позиционират в друг часови слот. Години наред не бяха правени размествания във вечерната програмна схема на медията, но сега е време за промяна. Последните за деня "БТВ Новините" вече ще се излъчват всяка делнична вечер, между 23.30 и 00.00 часа, считано от горе-упоменатата дата. До 3 март (понеделник) вкл. ще можете да гледате късните емисии на новините всяка вечер между 22.00 и 22.30 часа. Напомняме и, че първоначално бе съобщено, че тази промяна ще влезе в сила от 10 март (понеделник), но бяха направени корекции и сега ще влезе в сила от 4 март (вторник). Важна подробност, която трябва да отбележим е, че късни емисии на "БТВ Новините" вече няма да се излъчват през събота и неделя, считано от 1 март (събота).

Както стана ясно, от месец март ще бъде удължено времетраенето на турския сериал "Север-Юг", който в момента се излъчва всяка делнична вечер, между 20.00 и 21.00 часа. Считано от 4 март (вторник) сериала вече ще се излъчва всеки вторник, сряда и петък между 20.00 и 21.30 часа (90 минути) и всеки понеделник и четвъртък между 20.00 и 21.00 часа (60 минути). Тази промяна ще влезе в сила от 3 март (понеделник), а не от 10 март (понеделник) както бе съобщено първоначално. 

Както може би знаете, на 3 март (понеделник) започва третият сезон от най-позитивното риалити шоу у нас "България търси талант". Кастингите на формата ще се излъчват през целия месец март, всеки понеделник и четвъртък, между 21.00 и 22.30 часа (90 минути), считано от 6 февруари (четвъртък). Единствено на стартовата дата ще бъде показан едночасов епизод между 21.00 и 22.00 часа. 

Важна промяна свързана с уикенд-програмата на БТВ е, че от 1 март (събота) от екран пада life-style предаването с водещ Радост Драганова "Модерно". Последното издание от формата е било излъчено изминалата събота, 22 февруари между 11.00 и 12.00 часа. Считано от 1 март (събота) на негово място всяка събота ще се излъчва life-style предаването с водещ Петя Дикова "Cool...T", между 11.00 и 12.00 часа. 

Промяна има и в стартовите дати и часовете на излъчване на двата български сериала "Фамилията" и "Столичани в повече". Първият започва на 4 март (вторник), излъчвайки се всяка вторник вечер между 21.30 и 22.30 часа, а вторият - на 5 март (сряда), всяка сряда вечер между 21.30 и 22.30 часа. Напомняме, че първоначално бе обявено, че пилотния епизод от третия сезон на "Фамилията" ще бъде излъчен между 21.00 и 22.00 часа, а промяната в "Столичани в повече" е, че седми сезон започва седмица по-рано от обикновеното. 

Към момента не е ясно дали разписанията на "Север-Юг" и "България търси талант" ще останат същите и през следващите седмици. Възможно е изданията от второто да са се излъчвали между 21.00 и 22.00 часа (понеделник, 3 март) и 21.00 и 22.30 часа (четвъртък, 6 март) на посочените дати като за премиерно, като от следващата седмица те да се излъчват в същите дни, но от 21.30 до 22.30 часа. Възможно е и "Север-Юг" да се излъчва всяка делнична вечер между 20.00 и 21.30 часа, а не само в определени дни. 

Продължаваме с промените в програмната схема на НоваТВ:
На 9 март (неделя) ще бъде дадено началото на новият уикенд-обеден сериал по телевизията. За да бъдем по-точни, новото заглавие в съботно-неделната програма на медията ще бъде мини-сериал, състоящ се от няколко епизода. От горе-упоменатата дата започва излъчването на новата продукция "Другата съпруга", излъчвайки се всяка събота и неделя, между 12.00 и 13.00 часа по НоваТВ. Тя ще замести приключващата продукция "Птиците умират сами", последния епизод, от която ще бъде показан на 8 март (събота).

И приключваме статията с новостите в програмната схема на Диема Фемили:
От 8 март (събота) започва повторението на хитовата американска продукция "Сентрал парк Уест". То ще се излъчва всяка съботна и неделна вечер, от 20.00 часа, замествайки романтичните немски игрални филми. 

1 коментар:

Анонимен каза...

Kakav po narodnost e drugata sapruga?

Предоставено от Blogger.