"България търси талант", "Dancing Stars", "Като две капки вода" и "Къртицата" се завръщат тази пролет

Пролетният телевизионен сезон започва до седмици. През следващите няколко месеца ще имаме възможността да избираме измежду десетки риалити формати, кой от кой по-интересен и оригинален. Предстои изключително интересен сезон, не е за изпускане!
През последните дни се разкриха завесите около няколко от проектите, стартиращи тази пролет. Подробностите около други пък тепърва предстои да бъдат разкривани. В следващите абзаци ще имате възможността да се запознаете с това, което стана ясно до момента.

Започваме както обикновено с най-голямата частна телевизия у нас БТВ:
Още в края на 2013 г. стана ясно, че програмата, на която най-гледаната медия в България ще заложи най-много през пролетния телевизионен сезон е третият сезон на "България търси талант". През първата половина от месец януари бяха проведени предварителни кастинги в многобройно градове из страната. Преди седмици станаха ясни и имената на съдиите във формата, които за първи път ще бъдат четирима, а не трима. "Лошото момче" на българското кино Асен Блатечки, актрисата Ваня Цветкова, поп-фолк певицата Есил Дюран и писателят Любен Дилов-син ще имат тежката задача да оценяват талантливите хора на България. Първите трима дебютират, като жури в "България търси талант", като единствено четвъртият ще се впусне в предизвикателството за трети пореден път. Водеща на 3 сезон на "България търси талант" ще бъде Мария Силвестър. Буквално преди малко, екипът ни се сдоби с ексклузивната информация, че третият сезон от риалити формата започва на 3 март (понеделник), навръх националния празник на Република България, в 21.00 часа по БТВ. 

В навечерието на празника на влюбените, 14 февруари (днес, петък), бе обявено, че тази пролет по БТВ стартира и ново романтично предаване. То ще бъде продуцирано от Harbour Island Record - компанията, създала предаванията "Търси се..." и "Предай нататък". Ще се казва "Наистина любов", като негов водещ ще бъде поп певецът Миро, журирал в двата сезона на "Гласът на България". От вчера усилено се върти и реклама на предаването, в което ставаме свидетели как бившата водеща на вече несъществуващото предаване "Море от любов" Наталия Симеонова предава ключовете от буса, с който обикаляше страната, на новият водещ Миро. Шоуто започва съвсем скоро през март месец. 

Освен тези две предавания, през пролетта БТВ ще заложи още на турската продукция "Север-Юг", която въпреки, че не достига рейтингите на "Огледален свят", се радва на изключително голям интерес от страна на зрителите. Предстоят и нови сезони на българските сериали "Столичани в повече", "Фамилията" и "Революция Z". 

Продължаваме да разглеждаме пролетните програми на телевизиите, преминавайки на НоваТВ:
През следващият месец предстои да се завърне най-бляскавото и емоционално шоу в ефира "Dancing Stars". Четвъртият сезон на танцувалния формат се завръща с още по-атрактивни участници, както и с нов член на журито. Към момента не е ясна нито една от популярните личности, които ще затанцуват с професионалистите в бранша. За сметка на това обаче е ясен състава на журито тази година. Той отново ще се състои от 4 члена, първият, от който е гръцко-българската известна танцьорка Галена Великова, вторият - екзотичния танцьор Алфредо Торес и третият - златното момиче на българската художествена гимнастика Илиана Раева. И тримата са участвали като съдии във формата и миналата година, като както забелязвате сред техните имена не присъства това на актьора Калин Сърменов. Негов заместник тази година ще бъде неговият колега Христо Мутафчиев, който е и единствения нов член в журито на формата. Все още не са ясни водещите, но най-вероятно един от тях ще бъде актрисата Алекс Сърчаджиева. Не е ясно дали нейния миналогодишен партньор и актьорът от "Етажна собственост" Краси Ранков ще се завърне на екран. Шоуто започва на 11 март (вторник). 

Вторият риалити формат, който ще се завърне тази пролет е може би най-забавното и атрактивно шоу в българския ефир "Като две капки вода". Вторият сезон от шоуто започва на 10 март (понеделник), точно в 20.00 часа по НоваТВ. Към момента не е ясно дали формата ще запази разписанието си, тъй като танцувалното шоу "Dancing Stars" миналата година се излъчваше всеки понеделник и петък. Но да преминем към по-важната част - тазгодишните жури и участници. За първи път в историята на формата журито ще бъде съставено от 4 члена, а не от 3. Към момента са ясни имената на двама от тях - това са продуцентът Маги Халваджиян и джаз певицата Хилда Казасян. Напомняме, че те се изявяваха като съдии във формата и миналата година. Все още не са ясни имената на другите двама члена в журито, но към момента едно от най-спряганите имена е това на певицата и актриса Милица Гладнишка. Тя беше участничка в миналогодишния сезон, класирайки се на второ място. Утешителната й награда бе да стане част от журито в следващия сезон на шоуто. Дали обаче Милица ще приеме да журира през целия сезон, или само един 1-2 пъти като гост-съдия не е ясно. Друго спрягано име е това на победителят от миналогодишния сезон на "Като две капки вода" и "X Factor 1" Рафи Бохосян. А първият сигурен участник във формата стана ясен тази сутрин. Това е водещият на "Здравей, България!" Павел Владимиров. 

През следващия месец започва и съвсем нов риалити проект, създаван за първи път у нас. В него главна роля ще имат талантливите деца на България, които умеят да пеят. Негов продуцент е Маги Халваджиян и Global Vision, а неговото име е "Големите надежди". В края на януари и началото на февруари се проведоха предварителните кастинги за шоуто, като екипа му претърси цяла България в търсене на най-добре пеещите деца у нас. По последна информация са се явили хиляди, като от тях ще бъдат избрани само 60, които продължават към следващия етап във формата. Към момента не е ясно абсолютно нищо свързано със съдиите и водещите на формата. Единствено се знае, че музикантът и певец Дони ще бъде музикален продуцент на "Големите надежди". 

Освен горе-изброените предавания, пролетния ефир ще бъде завладян и от ново благотворително предаване на водещата на новините Ани Салич, в което известни личности ще събират средства за нова благотворителна кауза. Сред първите участници в него са олимпийската шампионка по стрелба Мария Гроздева, поп-фолк певицата Емилия, актьора Калин Сърменов и вокалиста от група "ПИФ" Римо. 

И приключваме с ТВ7, чиято тазгодишна пролетна програма ще бъде по-постна, но за сметка на това качествена:
За втора поредна година, третата по големина и гледаемост българска телевизия ще заложи на най-мащабният риалити формат правен някога у нас "Къртицата". Вторият сезон от приключенското риалити започва на 24 февруари (понеделник), в 19.30 часа. Така ТВ7 ще открие пролетния телевизионен сезон. През месец декември се проведоха онлайн регистрациите на мераклиите за голямата награда от 250 000 лева. Явили са се хиляди, но от тях вече са избрани само 12. Освен тях, тази година в базата ще влезнат и 6 известни личности, сред които "Мис България 2001" Ивайла Бакалова, актьора Александър Сано, по-известен като Среброто, модела и лице на играта "Следващият, моля!" Бориса, волейболиста Евгени Иванов-Пушката и други. Тази година базата, в която в продължение на повече от 3 месеца ще живеят общо 18 участници (12 неизвестни и 6 известни) е още по-провокативна и интересна. Във вторият сезон на "Къртицата" тя ще бъде двуетажна, в готически стил. 

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.