"Един снимачен ден на..." - "Трима братя, три сестри" (Pasion de Gavilanes)

Екипът на "Трима братя, три сестри" (Pasion de Gavilanes) решават да създадат сериал, който постига невероятен успех. Въпреки, че заснемането не е било никак лесно, професионалния екип винаги е готов да се справи с това, както е било и тук. Предстои да разгледаме един снимачен ден на "Трима братя, три сестри"!

Може би много от Вас са се питали откъде се взимат конете и откъде се наема имение, така че всичко да пасне на теленовелата. Преди да започне един снимачен ден на един сериал, всичко трябва да е напълно подготвено, трябва да се избере снимачна площадка, да се направи сценария, да се подготвят облеклата и тогава да се търсят актьорите, които да играят. Конете в "Трима братя, три сестри" са избирани от конска база, като те се наемат за определен период от време, като през този период са изцяло под контрола на екипа на сериала. Имението определено е голяма къща, която се намира в някакво малко селце, което е близко да известен и голям град. По-нататък в "Един снимачен ден на..." ще разгледаме и друг сериал, който се снима в имение и се използват коне - "Имението".

Много от актьорите в "Трима братя, три сестри" не са се подлагали на голяма промяна в гримьорната. Правят се няколко редакции на лицата им и директно започват да се снимат. Важно правило тук е, че ако целият екип не е на мястото си, няма как да започне снимачния ден, особено ако актьора е главен. За това всички минават през гримьорната и тогава започват снимките. Това е една от причините, поради които актьорите идват рано на работа, за да минат през гримьорната и да има повече време за снимки. Един епизод никога не се заснема за един ден, понякога отнема три-четири дни. 

Падането от конете в теленовелата също не е истинско. Когато някой пада от кон в теленовела, то той стъпва на специална поставка, която е невидима за очите на зрителя, след което ляга на земята. Разбира се не навсякъде е така, но специално в тази теленовела са начинът е бил такъв. 

Може би сте се питали и как се създава гроб или как някой актьор лежи в ковчег. Истината е, че това е много трудно, най-вече за актьора. Актьора влиза в ковчега все едно наистина е умрял, след това се прави нещо като снимка, която после се използва за да се обработи видеото. Актьора излиза, но на видеото - остава. Гроба почти винаги се наема, като за това е нужно заплащане. Избира се място, което е по-необитаемо, след което се наема плоча (в случая на "Трима братя, три сестри" - кръст), която се поставя на определено място. Пише се нещо върху нея и след това илюзията е в сила. 

Снимаченият процес на "Трима братя, три сестри" е продължавал от десет до дванадесет часа, разбира се с много малки почивки от около пет минути. Сутрин актьорите идват около 06.00, като понякога си тръгват в 17.00, а друг път в 19.00 часа. Понякога идват в 09.00 и си тръгват в 22.00 или в 23.00 часа, тогава обикновено се снимат вечерните сцени. 

Някои сцени с потъване също не са никак лесни и само създават илюзия. Например смъртта на Хуан Пабло Шук, който си беше чист злодей. Той потъна в блатото, опитвайки се да вкара други в него. Истината е, че актьора не наистина влиза в така изглеждащата мръсна вода. Това си е съвсем обикновена малка река, а чрез малки редакции е направена да изглежда като блато. 

След края на снимачния процес на сериала, актьорите могат да видят какво са заснели, без да разпространяват това извън екипа. Това да гледат всичко, което са заснели за деня е било разрешено в тази телемундела, но в някои други не. Пуска се камерата, която е снимала, ако искат актьорите да разберат всичко. Е, разбира се гледат видеото без редакциите, тях ги правят по-късно и понякога не е позволено гледането им, именно както е и тук. 

Актьорите могат да поканят някои близки хора или приятели на снимачния процес, но само с разрешение на сценаристите. Поканените гарантират, че всичко, което са видели няма да бъде показвано извън снимачната площадка, за това и някои сценаристи не разрешават достъпа на външни лица. Тук Марио Симаро е поканил свой приятел на едночасово наблюдение, като той не е могъл да види почти нищо, защото от този час половината бил преминал в редакции, размисли и мъничко почивка. 

Снимачният ден на теленовелата превърнала се в хит не е никак лесен. Толкова положен труд и толкова похарчени пари са били определено възнаградени. В теленовелата винаги се споменава какво предстои да се снима, какви сцени предстоят, това се споменава навсякъде, във всяка една теленовела. Така актьорите могат да се подготвят, казвайки им какво предстои да снимат в определения ден или вечер. Ако някой има сцени, в които сменя вида си, се подлага на снимачна красота, която го променя въз основа на сцената и героя. В сериала Дана Гарсия почти винаги е сменяла прическата си, понякога дори не се е харесвала. 

"Имах прическа, чийто вид не беше сред най-добрите, но беше идеален за героинята ми", споделя тя. 

Е, приятели, днешното издание на "Един снимачен ден на..." приключи. Ще се видим следващия понеделник!

2 коментара:

Анонимен каза...

Кой сериал ми препоръчвате да гледам?

Сериали в България каза...

Здравейте,
Ако става въпрос за турски сериали, Ви препоръчваме "Сезони на любвота" (Lale devri). Според нас в момента няма по-хубав сериал от него, ние лично сме му огромни фенове. Препоръчваме го и на Вас, въпреки, че вече сме на половината на втори сезон. Няма да съжалявате, ако започнете да го гледате. Това е един от най-хубавите турски сериали давани някога.
Леки и успешни дни!

Предоставено от Blogger.