Кенан Имирзалъолу - успех, мечти и реализация

Кенан Имирзалъолу определено е смятан за един от най-красивите мъже в Турция. Славата му на актьор е разпространена из цял свят, където сериалите му се радват на голяма популярност. В живота винаги е имал мечти, които е трябвало да сбъдне, за него това е било задача, която непременно е трябвало да бъде свършена.
Успехът винаги е вървял след него. Сериалите, в които участва като главен герой винаги са постигали невероятен успех, за това и самия той се превръща в един от най-обичаните, популярни и търсени турски актьори. 

Кенан Имиразалъолу е роден на 18 юни 1974 година. Досега не е срещал идеалната любов, с която да прекара дните от живота си. Въпреки, че в началото на годината се появиха слухове, че Кенан Имирзалъолу има връзка с популярната Бергюзар Корел, с която си партнира в новия му проект "Справедливостта на Кара" (Karadayı), които по-късно самата Бергюзар отрече, казвайки, че двамата са само добри приятели, а връзката й с Халит Ергенч е в много добро състояние. Самият Кенан сподели: "Всяка една моя екранна половинка е само приятел. Никога не съм имал чувства към Бергюзар, най-вече защото е щастливо женена за Халит Ергенч. Двамата сме много добри приятели, а в сериала имаме връзка, която разбира се, няма как да премине извън снимачната площадка". 

През 1995 година Кенан получава приз за най-добър модел в Турция. След това участва в световния конкурс "Best Model of the World", в който представя страната си. Печели конкурса, след което е определен за най-красивия мъж на света и така се превръща в първия мъж в Турция, получил тази награда. Интересува се от мода, занимавайки с нея. Има широки наклонности към актьорската игра и си поставя за задача да стане актьор, като е готов да изпълни и най-невъзможното, за да я реализира. И така, през 1998 година се появява на снимачната площадка на "Диво сърце" (Deli Yürek) - първата му теленовела, която определено му носи много слава и успех. Там изиграва ролята на Юсуф Миролу, а след това започва да играе в сериали с криминален сюжет, в които има отмъщение и невъзможна любов. Снима се и в киното, като това също е било негова мечта. Един от най-известните филми с негово участие, който се помни и до днес е "Последният османец" (Son Osmanlı Yandım Ali), в който участва през 2006 година, изигравайки ролята на Али. Друг филм с негово участие, който също остава отпечатък в кариерата му е "Дълга история" (Uzun Hikaye), където участва през 2012 година, създавайки образа на Али. Друг филм, в който се снима, и който също постига невероятен успех е "Браво" (Kabadayı), снимайки се заедно с Аслъ Тандоан. Тази роля във филма той изиграва през 2007 година, превъплъщавайки се в образа на Девран. През 2009 година получава участие в безспорно най-големия хит на Балканите - "Езел" (Ezel). История за тайни, отмъщение и разбира се - невъзможна любов. История, която се различава от всички останали. Там Кенан изиграва ролята на Езел - мъж, който търси отмъщение, заради предателството на своите приятели. Джансу Дере и Йигит Йозшенер са сред актьорския състав на крими поредицата. Да не забравяме да споменем и също една от най-значимите му роли, а именно тази на Мехмет Косовала в "До последен дъх" (Acı Hayat). Успехът на тази продукция също е гарантиран, именно заради неговото участие.

Миналата година той започна снимките на още един от сериалите, в който ще търси справедливост и ще се срещне с невъзможната любов - "Справедливостта на Кара" (Karadayı), където се снима с Бергюзар Корел и Четин Текиндор. Миналата година този сериал бе определен като драма номер едно в Турция. Поради огромния интерес и невероятни успех на сериала, тази есен стартира и втори сезон, който също се представя блестящо, подобно на първия.

Кенан, ти си повече от преуспял мъж и добър актьор. В момента си едно от най-търсените и най-желаните лица в Турция. Гордееш ли се с това?
Не бих казал, че съм точно преуспял, има какво още да покажа. За мен славата е нещо страхотно, нещо което някой много трудно може да изпита. Бих казал, че в момента съм на такова ниво, че просто няма как да отрека колко съм горд със себе си. Въпреки, че не очаквах това, то е факт, успеха е с мен. Но определено има какво още да покажа и докажа.

Имаше ли други наклонности за бъдещето си, различни от актьорската професия?
Когато бях много малък исках да бъда пилот, много обичах самолетите. После обаче нещата се промениха, пораснах и осъзнах какво всъщност искам. Започнах да се интересувам от математика, литература, а после и театър. Всичко се случи неочаквано, стана това, което не предполагах, че ще стане. Чувствам се щастлив за това, че сбъднах мечтите си. Да бъда актьор е може би най-доброто решение за бъдещето ми.  

По целия свят имаш много фенове и фенки. Защо никога не си срещнал идеалната любов?
Това е твърде лична тема, по която не искам да говоря. Може би в тези фенки не съм открил идеалната жена, която да ми стане съпруга. Майка ми винаги казваше, че съм в напреднала възраст и е време да се оженя и да създам семейство, не трябва вечено да бъда ерген. Но аз бих могъл на направя това, само ако открия жената на живота си, която да ме обича и подкрепя. Повечето ми фенки са ми просто много добри приятелки. Веднъж дори получих много хубаво предложение от такава да й стана годеник, но за съжаление беше едва в юношеска възраст. 

Не си ли срещал любовта на снимачната площадка?
Във всяка една роля, в която имам любима, аз съм се влюбвал само приятелски в партьорката си. Нямал съм чувства към нея. Обикновенно трябва много добре да опозная жената, с която смятам да живея, за да се влюба в нея. Засега все още не съм направил това.

Откакто си започнал да се снимаш в сериали и филми, твоите роли винаги са свързани с отмъщение и невъзможна любов. Как приемаш това?
За мен няма значение каква ще бъде ролята, важното е да бъде интересна и интригуваща. Нямам против тези роли, напротив, дори са ми любими, защото така пресъздавам различни образи, които търсят отмъщение. Смятам, че не е в мой стил да играя роля на мъж, който ще се жени за бедно момиче и отива да я иска от родителите й, или на мъж, който внезапно се влюбва в бедно момиче, което среща например на улицата. Не ми отива да играя голям богаташ, син на влиятелна фамилия, или пък в някой комедиен сериал. Отмъщението и справедливостта са моята страст, моята запазена марка, а любовта може само да запълни и освежи всичко това, което се случва.

С какъв образ би искал да експериментираш?
Засега смятам, че не мога да играя по-различен образ от този. И в "Езел" и "До последен дъх" водих отмъщения и битки с най-големите си врагове. В "Езел" обаче нещата бяха съвсем други, бих казал, че тази продукция засега най-много ми харесва. 

От миналата година ти започна най-новият си и мащабен проект - "Справедливостта на Кара" (Karadayi). Разкажи ни малко за изминалия първи сезон и втория, който в момента снимаш!
Миналата година започнах този проект с много амбиции и желания. Очаквах да бъде нещо подобно на досегашните ми сериали, но уви, сериала надмина очакванията ми и като сюжет и като концепция. Историята в първи сезон изцяло разказва за отмъщение, страст и омраза, която моят герой Махир Кара води с враговете си. Той отмъщава за баща си, който е обвинен несправедливо в престъпение, но изведнъж среща любовта. Втори сезон донякъде описва и първия, разбира се - не липсват отмъщенията и любовта. Героят ми Махир е хулиган, който само, за да опази семейсвтото си прави огромни грешки. Сериалът е във вид на криминална драма. Снимките на втори сезон текат с пълна сила, в момента сме към финален етап от сезона.


Очакваше ли "Справедливостта на Кара" да се изкачи толкова високо? Постигна огромни успехи, беше определен за драма номер едно в Турция. Според теб на какво се дължи този успех?
За мен успеха се дължи единствено на актьорския състав и сюжета на сериала. Ако един сюжет не е интересен, а актьорския състав е под всякаква критика, то тогава няма как да бъде гледан, нали? Мисля, че сценаристите и режисьорите са напълно познати на зрителите, актьорския състав също и това донякъде е един огромен плюс за сериала. Миналата есен, когато сериала стартира се радваше на този успех и беше определен като драма номер едно, защото наистина имаше много тежки моменти, които аз самия се затрудних да снимам. Но ето, че профисионалния екип винаги може да постигне успех с каквото и да е.

Наскоро се появи слух, че поддържаш връзка с Бергюзар Корел. Така ли е?
Не, това не е вярно, във всяко едно интервю ме питат и отговарям, че с нея сме само приятели и партньори на снимачната площадка. На вярвайте на разни слухове, които не сме оповестили аз или Бергюзар!

В "Справедливостта на Кара" си доста променен, пуснал си мустаци. Дълго ли обмисля това решение за промяна?
Всъщност, сценаристите ми казаха, че Махир ще бъде човек с мустаци, за това и аз трябва да си пусна ако искам да изиграя героя. Реших, че ролята много ми харесва и трябва да направя всичко за нея и така си пуснах мустаците. Не ме дразнят, дори обмислям да си ги оставя и след края на сериала.

Много твои колеги мечтаят да изиграят роля на някой прочут човек, като например Хамлет. Ти мечтаеш ли за такава роля?
Точно за Хамлет не. Всъщност не е лошо да опишеш характера на някой, който е много познат, но определено е много трудно, защото ако хората са свикнали да гледат някой, който умее добре да го създава и ти не го направиш така, няма да бъдеш харесан. А и за мен е трудно да се впиша в популярен герой, който вече не веднъж е изиграван.

Какво предстои да се случи с героя ти Махир?
Не мога да издам. В момента в Турция върви втори сезон, като успеха му е невероятен. Смятам, че ако издам на никой няма да му бъде интересно по-нататък. А и ми е забранено да го правя. Дори аз самия не знам какво предстои да се случи с героя ми, тепърва ще научавам. 

Как прекарваш в момента свободното си време?
Когато съм свободен си почивам, снимките на "Справедливостта на Кара" са дълги и почти не мога да намеря свободно време за себе си и другите ми ангажименти. Но понякога излизам с приятели, въпреки, че не намирам много време за тях.

Киното или телевизията предпочиташ?
Определено киното. Там се прекарва много по-малко време на снимки, докато при телевизията е всекидневно в продължение на много седмици. Докато при киното снимаш една-две седмици и след това приключва всичко. Много по-леко е за мен.

Какво би казал на феновете си в България, които в момента могат да следят "Справедливостта на Кара"?
На тях мога само да им благодаря, че ме направиха част от живота си. Единствено мога да им препоръчам да продължат да гледат "Справедливостта на Кара", защото ще има много интересни неща, които не трябва да изпускат. Аз бях Кенан Имирзалъолу, изпращам ви целувки! (смее се).

4 коментара:

Анонимен каза...

Благодаря за интервюто.Аз съм голяма почитателка на турските сериали и актьори,затова винаги чета с интерес всяко интервю със турски актьор или актриса.

Анонимен каза...

Благодаря за интервюто! Харесвам много Кенан и ми беше интересно да науча повече за него.

Анонимен каза...

Благодаря за интервюто.Аз съм голяма почитателка на турските сериали и актьори,затова винаги чета с интерес всяко интервю със турски актьор или актриса.

Някой пита ли те,какво ти харесва ;)

Сериали в България каза...

До 1-ви коментар:
Здравейте,
Радваме се, че Ви харесва. Правим всичко това само и единствено за Вас. Очаквайте в следващите седмици едно интервю с един от най-обичаните в момента турски актьори. Само ще открехнем вратата и ще издадем, че ще бъде с актьор, който тепърва е навлязъл в кариерата си.
Леки и успешни дни!

До 2-ри коментар:
Здравейте,
Тепърва предстоят интересни интервюта. Това с Кенан е само началото.
Леки и успешни дни!

До 3-ти коментар:
А теб някой да те е питал за мнението, че се отнасяш така с един читател? Всеки може да израьява мнение и коментари за нещо, ти не можеш да казваш дали някой го пита или не! Ако става въпрос и повечете от Вас латино феновете никой не Ви пита за мнение, но го натрапвате неограничено. Личи си, че си фен на латиното, няма нужда да се отнасяш по този начин.
Леки и успешни дни!

Предоставено от Blogger.