"Къщи от сериалите" - "Пепел от рози"

Приключилият в края на миналата година турски сериал "Пепел от рози" (Fatmagülün Suçu Ne?) е най-гледаният в своята народност за 2012 г. В днешното четвърто издание от рубриката ми "Къщи от сериалите" ще Ви представя дестинациите, на които се е развивала голяма част от действията на героите. 

На една от снимките горе вляво (най-горната) се вижда малката къща, в която героите от "Пепел от рози" се нанасят след като пристигат в Истанбул. В момента къщата е обитавана от своите собственици, но е боядисана и заградена различно от начина, по който е била в продукцията. 

"Ресторанта на розата" е мястото, от което се издържат главните герои в драматичната сага. Явно е наистина голяма случайност, че и в реалността ресторанта се казва така, дори емблемата му е съвсем същата, като тази от "Пепел от рози". Може би пък сценаристите точно това са искали и в случая на говорим за никакво съвпадение. Собственикът на "Ресторанта на розата" споделя, че всекидневно работното му място се превръща буквално в музей, като сред туристите доста често се срещали и българи.

Отново ще се отбием при ресторант, но този път при този, в който Фатмагюл първоначално започва работа. "Морската Гьоксу" се намира на тясна улица, на 200 метра, от която се намира също една от ключовите и известни от "Пепел от рози" дестинации.

И приключваме с не по-малко познато от другите места място от продукцията - мостчето над Гьоксу дере. Ако човек застане на този мост, на където и да погледне винаги ще вижда познати от "Пепел от рози" пейзажи. 

8 коментара:

Анонимен каза...


Къщата на Забраненият плод

Анонимен каза...

Къщата на цветовете на любовта

Анонимен каза...

Здравейте много ми харесва рубриката ви Къщи от сериалите, на мен много ми се иска да покажете къщата на 1001 нощи, но първата къща където живеят Шехерезада и Онур след сватбата.

Анонимен каза...

Къщата на Бихтер и Бехлюл

Анонимен каза...

strahotna rubrika.ako e vuzmojno mnogo iskam da pokajete snimachnata ploshtadka na Ogledalen svqt,ili po-tochno jilishtata na geroite

Анонимен каза...

Къщите на Мурат и Хасрет

Сериали в България каза...

До 1-ви коментар:
Здравейте,
Благходарим Ви за предложението. Можете съвсем скоро да очаквате информация за къщата от този сериал. Имайте предвид, че Ади не оставя коментарите Ви незабелязани.
Леки и успешни дни!

До 2-ри коментар:
Здравейте,
Можете да очаквате и информация за къщата и на този сериал. Благодарим за предложенията, които давате.
Леки и успешни дни!

До 3-ти коментар:
Здравейте,
Радваме се, че рубриката ви харесва. Това е целта ни. Благодарим за предложенията, които дадохте, Ади съвсем скоро ще ги осъществи.
Леки и успешни дни!

До 4-ти коментар:
Здравейте,
Благодарим за предложението. Ще го имаме впредвид, то беше поръчано и в първия коментар. Очаквайте осъщестяването му съвсем скоро!
Леки и успешдни дни!

До 5-ти коментар:
Здравейте,
Много се радваме, че рубриката Ви харесва. Наистина е много интересна. Разбира се, че е възможно да покажем жилищата на героите от "Огледален свят". Очаквайте съвсем скоро информация!
Леки и успешни дни!

До 6-ти коментар:
Здравейте,
Благодарим за предложението. Няма да го оставим незабелязано, а и към "Огнено сърце" все още има огромен интерес, дори след финала му в България.
Леки и успешни дни!

Анонимен каза...

ЗДРАВЕЙТЕ ОТ НЯКОЛКО ДЕНА СЕ МЪЧА ДА СЕ СЕТЯ И НЕ МОГА ДАЛИ БИХТЕ МИ ПОМОГНАЛИ? КЪЩАТА В КОЯТО ЖИВЕЯТ БЕНУ И КЕРЕМ ОТ "1001НОЩ" В КОЙ ДРУГ СЕРИАЛ Е СНИМАНА??? БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО

Предоставено от Blogger.