"Един снимачен ден на...": "Дявол с ангелско сърце" (Mas Sabe el Diablo)

Време е да разгледаме второто издание от рубриката "Един снимачен ден на...". В него ще се запознаем отблизо със снимачния процес на теленовелата "Дявол с ангелско сърце" (Mas Sabe el Diablo). Определено има много интересни подробности, които предстои да разкрием

За да заснеме една криминална теленовела със сигурност са били нужни много труд, усилие и разбира се нерви. Всяка една теленовела с такъв сюжет се снима много внимателно, стриктно се заснема всяка една сцена с бой или убийство. Снимките на "Дявол с ангелско сърце" (Mas Sabe el Diablo) винаги са започвали със събиране на целия екип, както е при повечето теленовели. След като актьорите, операторите, режисьорите, сценаристите и гримьорите се съберат, всеки се подготвя за своите задължения. Но както при абсолютно всяка теленовела снимките не започват без грим и приготовление. Оправяне на косите, смяна на дрехи и добавянето на допълнителни гримове, които да заличат умората по лицата на героите са само част от нещата, които се случват в гримьорната на теленовелите.

При започването на снимките на първия епизод актьорите се запознават с правилата на снимачната площадка. След това могат съвсем спокойно и обстойно да преговорят репликите си, които ще казват по време на снимките на първите сцени. Тук актьорите са разполагали само с два часа, в които могат да си припомнят всичко, да изрепетират как да го изиграят, за да се получи успешно и след това да започнат да снимат. Един снимачен ден на "Дявол с ангелско сърце" е продължавал средно по 12 часа без почивка. "Започнеш ли да снимаш забравяш за всичко друго", споделя Габи Еспино.

При заснемането на епизодите от "Дявол с ангелско сърце" е нямало определено време от ваканция, в която актьорите могат да си починат от напрегнатите дни, както при заснемането на българските сериали у нас. Например тук можеш да снимаш един сериал цяла есен и зима, а лятото да почиваш, докато през пролетта се излъчва. Но при теленовелите в САЩ и Мексико нямаш такива почивки. Обикновено започнеш ли например през лятото снимаш до края на теленовелата, защото там тя се излъчва пет пъти в седмицата и не трябва да пропускаш и ден. Докато при нас обстоятелствата са съвсем други.

Когато се снимат по-специфични сцени, в които някой убива другия точно в тази теленовела, се отделя огромно внимание върху ролята. Пистолетите, които се използват са газови, така че те да не могат да навредят сериозно на актьора. Например, когато Мигел Варони е използвал пистолет срещу Жанкарлос Канела, ролята е била доста тежка и за двамата. Но след като нямаме убийство би могло да се създаде за много по-кратко време. Когато Жанкарлос Канела е гонен от полицията и е принуден да скочи в студените води, също е обърнато високо внимание. В действителност Жанкарлос скача във водите, но за да се вземат предпазни мерки, отдолу го чака спасителен екип, който веднага щом падне във водата го изтласква нагоре, за да може да поеме кислород. Разбира се, този спасителен екип не се вижда, просто защото сцената е изрязана.

Заснемането на любовните сцени, в които актьорите трябва да пресъздадат истинска страст помежду си също е ставало трудно. Пример за това са любовните сцени между Мартин (Мигел Варони) и Мануела (Габи Еспино), Вирхиния (Карла Монрой) и Джими (Хорхе Луис Пила). При първите не е била нужна никаква подготовка, те направо са действали. При вторите обаче е имало малко обяснения и съсредоточаване върху това. В крайна сметка всичко отминало много бързо. Нямало е и никакви проблеми при заснемането на любовните сцени между Габи Еспино и Жанкарлос Канела.

Приключваме с това как преминава целия работен ден на актьорите от "Дявол с ангелско сърце" и коментари на някои от тях. Както споменахме и преди малко, целия работен ден на актьорите от теленовелата на Телемундо преминава изцяло в подготовки и снимки, без никакви почивки. Е, понякога се е случвало някой да прекъсне снимките, за да отиде до тоалетна или да пие вода, но в повечето случаи това се е случвало в самото начало. Закуската също ставала или у дома, или преди да започнат снимките. Не непразно за някои актьори е "дар от Бога" да снимат сцени, в които се хранят в ресторант, защото ако са гладни глада им е неустоим и те използват този шанс за да се нахранят, но се налага да бъдат прекъсвани многократно. Може би много пъти сте се чудили как в един епизод виждаме ден, а изведнъж действията преминават през ноща. Такива сцени обикновено се снимат и денем, и нощем. Тоест, за един ден екипа може да избере да снима само през деня и заснема всички сцени, които се развиват през деня, а действията, които се случват вечер, се снимат или същата вечер, или следващата. В такъв случай снимачния ден преминава в много по-кратко време - от около 10 часа, но започват в десет вечерта и приключват около осем сутринта. 

Сега е време да видим какво казват в свои интервюта Жанкарлос Канела, Габи Епино и Мигел Варони за ролите си в "Дявол с ангелско сърце".

Жанкарлос Канела: "Случвало се е понякога да снимаме повече от 20 часа, което определено е много изморително. Започваме в седем сутринта и приключваме около четири следобяд. Наистина сме много изморени и почти не ни остава време. Но после например имаме време да си починем от четири следобяд до осем сутринта на следващия ден, след което отново сме на крака. За героя си бих казал, че беше много труден, забъркваше се в непреятностти, които нямаха край и които го отдалечаваха от любимите си хора. Изморителна личност, на която трябва да се обърне невероятно много внимание, без да грешиш. Но свикнеш ли с него ти е по-лесно".

Габи Еспино: "Мога единствено да кажа "Благодаря!" на екипа, че ми предостави възможността да играя важна и главна роля в тази страхотна продукция. Много стегната героиня беше Мануела, държеше на амбициите и мразеше лъжите".

Мигел Варони: "Криминалният сюжет може би беше нещото, заради което приех да участвам. Героят ми Мартин беше добър мъж, който се стремеше да стане президент на компанията на баща си, после се сгоди за Мануела, но съдбата беше решила друго. Дълговете, които баща му дължеше го направиха такъв, какъвто не съм свикнал да бъда реално. Общо взето и накратко казано - невероятен образ".

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.