Очаквайте от септември по БТВ

С настъпването на новия, есенен телевизионен сезон, българските медии се готвят да предложат разнообразие от предавания, сериали и риалити формати, като някои от тях вече усилено се рекламират. Тази есен БТВ определено ще заложи на доста нови предавания, които ще превземат prime-time-а на най-гледаната национална медия у нас.
Тази есен, от БТВ са решили да излъчват само и единствено български продукции, някои от които се правят по лиценз на известни чуждестранни формати... Нека видим какво предстои от септември в ефира на БТВ!


Да започнем с делничната програма на БТВ:
От няколко седмици, БТВ върти рекламата на най-мащабния риалити проект в ефира на медията тази есен - "Африка", чието подзаглавие от скоро стана ясно, че ще бъде "Звездите сигурно са полудели". Водещи на риалити формата ще бъдат Антон Хекимян и Яна Грудена, като снимките вече са започнали.

И така, на 15 септември (неделя), БТВ ще излъчи извънредно първото двучасово издание от новия prime-time-ов формат - "Африка: Звездите сигурно са полудели". Той ще започне точно в 20.00 часа, като ще продължи до 22.00 часа. Само ден по-късно, от 16 септември (понеделник), издания от "Африка" БТВ ще предлага на зрителите си от понеделник до сряда. В понеделник ще се излъчва двучасов епизод на живо от 20.00 до 22.00 часа, а във вторник и сряда - едночасов - от 20.00 до 21.00 часа. Новият проект на БТВ е по лиценз на "Star Sarafi", като към момента се носят слухове, че първата звезда, осмелила се да се впусне в голямото приключение на Черния континент е младият актьор Явор Бахаров.

От близо месец, по БТВ се върти и рекламата на новото предаване "Гласът на народа", като в рекламата единствено се загатва, че именно зрителите избират края на историята... Новият формат, също ще превземе prime-time-а на БТВ, като първото издание ще бъда излъчено на 19 септември (четвъртък). "Гласът на народа" е ново документално предаване, което БТВ ще излъчва всеки четвъртък с едночасово издание - от 20.00 до 21.00 часа. Промото на предаването можете да видите от тук.

Тези дни БТВ обяви и старта на нова телевизионна игра - "Това е цената", която ще бъде българска адаптация на световното "The Price is Right". "Това е цената" стартира в prime-time-а на БТВ от 17-ти септември (вторник), като издания ще се позиционират всеки вторник с начален час 21.00 часа, веднага след излъченото издание на "Африка: Звездите сигурно са полудели". БТВ ще предлага по едночасови епизоди от развлекателното шоу до 22.00 часа.

От 18-ти септември (сряда), в ефира на най-гледаната медия в България стартира и новият, шести сезон на комедийният български сериал "Столичани в повече". Промяна в обичайното му разписание и този сезон няма да има - всяка сряда от 21.00 до 22.00 часа по БТВ ще се излъчва нов епизод от рекордният 6-ти сезон. Напомняме ви, че БТВ в момента върти повторение на първите пет сезона на сагата с Кръстьо Лафазанов и Любо Нейков - всеки делничен ден по БТВ Комеди. Повторението на епизодите се излъчва в слота 22.00 - 23.00 часа, като повторение на всичките пет епизода излъчени през седмицата има и през уикендите - от 16.00 часа, отново по БТВ Комеди.

Продължаваме и със следващото предаване, което БТВ рекламира от скоро - "Щипка сол". Неговият старт ще бъде на 19-ти септември (четвъртък), като и то ще се излъчва в prime-time-а на БТВ. "Щипка сол" стартира от по-горе упоменатата дата, като ще се позиционира всеки четвъртък, започвайки точно в 21.00 часа, веднага след изданието на "Гласът на народа". По последна информация, "Щипка сол" ще бъде ново кулинарно риалити, подобно на "Lord of the Chefs", което БТВ въртеше преди години. От новият проект ще се предлага по един епизод до 22.00 часа.

Освен всичко това, от БТВ готвят и още едно ново предаване, което ще завладее петъчния prime-time. Става въпрос за "Нищо лично", което ще бъде комедийно предаване, тип "скрита камера". То стартира от третата седмица на месеца, като обявената стартова дата е 20-ти септември (петък). "Нищо лично" вече се рекламира по БТВ, като от медия номер едно по отношение на рейтинг-данни ще излъчват шоуто всеки петък от 20.00 часа. От него ще се предлагат по половинчасови издания до 20.30 часа.

Отново от 20-ти септември по БТВ се завръща и обичаният български ситком - "Домашен арест". Епизоди от него ще има веднага след "Нищо лично", започвайки от 20.30 часа. От българският сериал с участието на Татяна Лолова и Мая Бежанска ще се предлага по един половинчасов епизод - всеки петък до 21.00 часа, в ефира на БТВ.


На мястото на "Изборът на Лара" от 16-ти септември (понеделник) се завръщат и новите издания на най-гледаното публицистично предаване - "Лице в лице". Новите издания на предаването с водещ-дуото Цветанка Ризова и Димитър Цонев ще се излъчват както досега - всеки делничен ден по час и половина, започвайки от 17.30 и приключвайки в 19.00 часа, по БТВ.

В ефира на БТВ се завръщат и сутрешните предавания "Тази сутрин" и "Преди обед". И двете им нови сезона започват от 2-ри септември, като запазват старото си разписание на излъчване. "Тази сутрин" ще започва всяка делнична сутрин от 06.30 часа, като сутрешния блок с водещи Виктор Николаев и Ани Цолова ще продължава до 09.30 часа, всеки делничен ден. 

Веднага след него, отново от 2-ри септември, всяка делнична сутрин от 09.30 часа, БТВ ще излъчва нови издания от "Преди обед", като водещите Александър Кадиев и Десислава Стоянова отново ще представят най-актуалните теми от живота до 11.30 часа. 

Веднага след "Преди обед" от 11.30 часа, по БТВ се завръща и култовото кулинарно предаване "Кухнята на Звездев". Както преди, така и сега, предаването, чието главно лице - Иван Звездев ежедневно приготвя пред милиони зрители интересни и вкусни ястия, ще се излъчва от понеделник до петък в 11.30 часа, продължавайки до 12.00 часа (половин час), когато започват обедните емисии новини на БТВ. "Кухнята на Звездев" се завръща също от 2-ри септември (понеделник).

С нов сезон се завръща и "Шоуто на Слави" от 2-ри септември по БТВ. Както преди, така и сега, вечерното шоу с водещ Слави Трифонов ще се излъчва всяка делнична вечер с начален час 22.30 часа, като ще продължава до 23.30 часа. До 30 август (петък) включително, от 22.30 ще се излъчват игрални филми по БТВ.

Преминаваме към уикенд програмата на БТВ за септември....
Нови издания ще има и от комедийното предаване "Аламинут". Те се завръщат на екран от 28-ми септември (събота), като издания ще има всяка събота и неделя от 22.30 до 23.00 часа, по половин час.

От 21-ви септември (събота) БТВ започва излъчването на "Да отгледаш Хоуп" (Raising Houp), с епизоди всяка събота от 12.30 часа, като един епизод ще бъде с продължителност от половин час до 13.00 часа. Все още не разполагаме с официална информация за това, дали БТВ ще излъчва нови епизоди или повторение на американската поредица на FOX. "Да отгледаш Хоуп" ще замести доказалото се с годините преустановено тази пролет комедийно предаване с водещ Робин Кафалиев "Най-смешните животни и хора на планетата". 

На 08 септември (неделя), от 15.00 до 16.00 часа, БТВ ще излъчи и последния епизод от последния осми сезон на криминалната американска поредица - "Монк" (Monk). На същата дата ще бъде показан последния 14-ти епизод.

Само седмица по-късно - от 14 септември (събота), по БТВ ще стартира премиерния американски сериал "Тера Нова" (Terra Nova). Епизоди ще има всеки уикенд от 15.00 до 16.00 часа, като от медията ще предложат целия първи сезон, който е и единствен за сериала.

От 1-ви септември (неделя), пък се завръща хитовото предаване с водещ Росен Петров - "Нека говорят". Промяна в разписанието на излъчване няма да има - то отново ще бъде всяка неделя с начален час 16.00 часа, като ще продължава отново до 19.00 часа (едно издание ще продължава три часа). Желаем да Ви информираме, че в момента водещият на едно от доказалите се с годините уикенд предавания - Росен Петров се подлага на редица пластични и хирургически операции с цел премахването дефекта на носа му, получен от силен удар по време на тренировки.


Продължаваме и със завръщането на развлекателното life-style предаване - "Cool...T". То се завръща от 14-ти септември (събота), като както преди ще се излъчва отново всяка събота. Промяна ще има единствено в разписанието на излъчване - "Cool...T" ще започва в 16.00 часа, като вече ще продължава само с половин час по-рано от обичайното за 1-ви сезон - до 17.00 часа. Водещ на предаването отново ще бъде Петя Дикова.

В ефир се завръща и най-обичаното благотворително предаване, а именно "Предай нататък". Новите издания от благотворителното шоу с водещ Наталия Симеонова, стартират от 28 септември (събота), като ще се излъчват всяка събота от 20.00 до 22.00 часа без промяна в обичайното си разписание. 

И приключваме със завръщането на сутрешните предавания "Тази събота" и "Тази неделя". Уикенд-сутрешните блокове се завръщат съответно на 15-ти септември (събота) и 16-ти септември (неделя), като ще се излъчват всяка събото и неделна сутрин с начален час 09.00 часа, продължавайки до 11.00 часа. Както Ви информирахме в началото на месеца, "Тази събота" и "Тази неделя" ще бъдат водени вече от репортерката на БТВ Генка Шикерова, която ще замести излязлата в отпуск заради раждането си стара водеща Лора Крумова. 

И да приключим с приключващите тази есен сериали по БТВ:
На многобройните фенове на турският сериал "Огледален свят" (Adını Feriha Koydum) съобщаваме, че от септември той преустановява излъчването си, за да остъпи място на родни програми. За щастие, преустановяването му ще бъде само временно, като нови епизоди от последния закупен у нас, втори сезон се очаква да стартират или в края на тази година, или в началото на предстоящата. Последният за лятото епизод от турския хит с участието на Хазал Кая, Чаатай Улусой, Вахиде Гьордюм и Метин Чекмез ще бъде излъчен на 12-ти септември (четвъртък), като той ще бъде двоен - от 20.00 до 22.00 часа. Същото важи и за 11-ти септември (сряда), когато също ще бъдат показани два епизода от "Огледален свят" до 22.00 часа по БТВ. Желаем да ви уведомим, че до 12-ти септември, "Огледален свят" ще се излъчва в нормалното си разписание - от понеделник до четвъртък, с по един епизод от 21.00 часа.

На 10 септември (вторник), БТВ ще предложи и последният, десети епизод от втори сезон на американската тийн поредица - "Опасни тайни" (The Lying Game) от 21.00 до 22.00 часа. Вторият сезон, който е и последен започва от 26 август (понеделник), като ще се излъчва без промяна в досегашното си разписание - от понеделник до четвъртък, от 21.00 до 22.00 часа, когато започват късните емисии новини на БТВ.

На 13-ти септември (петък), БТВ ще излъчи и последния за лятото епизод от първия за България хърватски сериал "Изборът на Лара" (Larin izbor). Последният епизод ще се излъчи в обичайният досега час - започвайки в 17.30 часа и приключвайки в 19.00 часа. Желаем да ви уведомим, че "Изборът на Лара" преустановява излъчването си както "Огледален свят", като до края на втори сезон остават още доста епизоди. За сега все още не е ясно дали сериала ще продължи с нови епизоди скоро, или те ще бъдат излъчени следващото лято. Ще ви информираме допълнително за това.

Освен "Огледален свят" и "Изборът на Лара", БТВ преустановява и излъчването на епизодите от девети сезон на американският ситком "Двама мъже и повина" (Two and Half Mеn). Въпреки, че девети сезон садържа 24 епизода, по БТВ последния за тази година 14-ти епизод ще бъде излъчен на 13-ти септември (петък) от 20.00 до 20.30 часа, когато започва и последното издания от повторението на "Аламинут: Welcome to Bulgaria". Последното издание ще бъда излъчено от 20.30 до 21.00 часа.

На 30 август (петък) ще бъдат излъчени последните епизоди на "Американска наследница" - от 09.30 до 11.30 часа. 

До няколко дни ще ви информираме и за това какво да очаквате тази есен по ТВ7 и НоваТВ. Следете непрестанно СЕРИАЛИ в България за актуална информация както за промените по другите национални телевизии, така и за новите сериали, които БТВ ще ни предложи скоро.

10 коментара:

Анонимен каза...

жалко... никакво представяне на новия член в блога ви. именно заради това търпите провал с всеки един нов такъв. лично аз, не помня много добре членовете в блога ви, освен едни три момичета, които се справяха чудесно със страницата си, но бързо бяха изритани... жалко отново! като гледам обаче и Ади няма да се различи много, много... личното ми мнение е, че теленовелас новини лансират най-добре членовете си, никой не може да ги обърка и всеки ги знае.

Админ каза...

До 1-ви коментар:
Здравейте,
Доста хора са проявявали желание да бъдат част от екипа на СЕРИАЛИ в България. Поблемът е, че повечето от тях са несериозни и след 1-2 публикувани статии забравят всичко. Специално Ваня, Ива и Йоана сами преустановиха воденето на страницата си, макар наистина да беше доста интересна. Никой от този блог не е "изритан", както твърдите Вие. Надеждите ни към Ади засега са големи, както виждате от няколко дни насам води успешно страницата си, а и публикува статии около новостите по телевизионния ефир. За есента също предвижда нови проекти. Ще видим дали ще продължи с активността си. Може би наистина сте прави, че Теленовелас Новини има запомнящи се членове, които работят професионално. Но като че ли само се опитват да грабят - всички помним случая с EXTRA Telenovelas, чийто екип първоначално се присъедини към нашия, а впоследствие Теленовелас Новини ни го отмъкна под носа. Наистина тогава, а и не само постъпката им бе много грозна и непрофесионална.

Анонимен каза...

Здравейтее .. как може да стана част от екипа ви аз много искам разбира се ако търсите нов член аз мога ако искате ми кажете къде да си пишем .. фейсбук..скайп ако търсите мога да стана. .. :) . Лек ден !

Админ каза...

До 3-ти коментар:
Здравейте,
Можете да се свържете с нас по имейл: seriali.bg@abv.bg или във Facebook: СЕРИАЛИ в България. Пишете ни и ще обсъдим всичко.
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

I tazi statiq e kopie na tazi na telenovelas. bulen bulshit! Qvno g-ja Adi e porednata "kreativnica"

Сериали в България каза...

Здравейте,
Е, този път не познахте. Вижте колко голяма разлика има от статията на колегите. Вярно, някой думе се повтарят, но гарантираме ви, те не са видени оттам, а и са много малко. Много ви молим, не ни отвинявайте напразно, преди да сте видели!

Анонимен каза...

Аз лично виждам и много грешки в статията.Объркали сте много часове и дни.Доста често се случватук.Поне редактирайте статията преди да я пуснете.Има и много повторения.Някъде пък казвате едно,а после пишете друго.Новата ви членка нещо куца.

Анонимен каза...

molq vi admine, pravete si vie snimkite t.e. grafikite!zashto gi pravi tazi adi mnogog sa grozni gledaite samo na raising hope kakvi sa nadpisite a da ne govorim za podbora na snimkite :) :) :) :))))

Админ каза...

До 5-ти коментар:
Здравейте,
Какво по-различно искате да има в двете статии, след като са информативни и съдържанието няма как да се промени?
Леки и успешни дни! :)

До 6-ти коментар:
Здравейте,
Няма смисъл да се обясняваме повече на хора, като предния коментатор. Навсякъде търсят кусури, недостатъци... Защо са такива негативисти и песимисти?!
Леки и успешни дни! :)

До 7-ми коментар:
Здравейте,
Статията вече е редактирана. Ако в момента откриете грешки, то те са главно от невнимание. Както виждате статията е много обширна и дълга, нормално е да има 1-2 грешки. А и дайте шанс на Ади - нова е, и е нормално.
Леки и успешни дни! :)

До 8-ми коментар:
Здравейте,
Ще вземем критиката Ви в предвид. В случая автора на снимката не е Ади, а един от другите членове на блога.
Леки и успешни дни! :)

Димир Говедаров каза...

Здравейте! Искам да кажа че тази информация е много стара. Виктор Николаев и Ани Цолова ще водят "Здравей България" по НТВ. "Огледален свят" няма да спира, по желание на зрителите. Като от БТВ в писмо съобщиха, че след 15-ти септември, има вероятност да го изтеглят в друг часови пояс или в уикенд праймтайма. Обмислят вариант да го излъчват в делнични дни от 21:00 ч. след реалитата. Моля ви да проверявате информацията си, преди да я публикувате.

Предоставено от Blogger.