Серенай Саръкая: "Всяка роля за мен е повече от важна"

Серенай Саръкая е турска актриса и режисьор, родена през 1991 година в Анталия. Харесва в себе си най-много косата и характера си, а за външния си вид казва, че винаги трябва да бъде подходящ. Влюбвала се е многократно, но никога не е откривала истинската любов. За всяка своя роля, тя казва, че дава всичко от себе си, старае се да привлича внимание и да се "впие" в героинята си. Нейният любим цвят винаги е бил жълто, защото харесвала слънцето. 

Освен красив модел, актриса и режисьорка, Серенай е и "Мис Турция", а титлата печели на конкурса за красота през 2010 година. Тя споделя, че да бъде "мис" е нейна огромна мечта, която иска да сбъдне още от дете и успява. "Когато ми казаха, че съм победителка в конкурса и съм новата "Мис Турция", направо краката ми се подкосиха. Бях толкова развълнувана, толкова се гордеех със себе си, успях да сбъдна нещото, за което цял живот съм мечтала", споделя госпожица Саръкая. 

Серенай Саръкая е учила в училище по специалност "актьорско майсторство". Играла е в няколко филма, но се е снимала и в сериали. За първи път в живота си тя играе в сериал и това се случва през 2008 година. Познавайки се много добре с режисьора Аднан Гюлер, тя успява да се вмъкне в екипа на турския сериал "Мъжът от Адана" (Adanalı), където изиграва ролята на София. Това се случва през 2008 година, като Серенай споделя, че ролята много й е допаднала. През 2009 година, Серенай получава предложение от "Авшар Филм" да се снима в сериала "Сезони на любовта" (Lale Devri), което тя приема. Снимките започват само година по-късно, а в свое интервю, в което тя разказва специално за ролята си на Йешим Ташкаран, тя споделя, че героинята й много й е харесала и е изключително вълнуваща. Серенай в момента има много фенове по цял свят, именно заради участието си в "Сезони на любовта". 

Серенай, Вие винаги се придържате към чудесния си външен вид. Гледали сме Ви на екран повече от привлекателна. В живота също ли сте такава?
Добрият външен вид за мен е нещо много специално и важно. Не мога да се обличам като някоя дрипла, аз съм известна. Всичко на екран е слято според моите предпочитания и тези на сценаристите. Преди да се появя на екран, гримьорската ръка винаги играе по мен. Слагат ми два тона грим, не спират да ми оправят прическата и сменям по няколко тоалети. Общо взето това го изисква всяка роля. 

А Вие толкова много ли се подготвяте в реалния живот?
Не, слагам грим само ако е нужно. Винаги се обличам добре, дори да се налага да изляза само до вратата на дома ми. Разбира се, понякога не слагам изобщо грим, защото не е нужно. Чувствам се красива в същинския си вид.

Как се сдобихте с ролята на София в "Мъжът от Адана"?
Познавам се с Аднан Гюлер, който е режисьор на тази великолепна продукция. С него се познаваме още от както учим в училище. Идваше ни от време на време на гости, защото се познаваше с учителя ни. Когато завърших, един ден се срещнахме много случайно. Много добре се познаваме. Каза ми един ден: "Серенай, ти си идеалната актриса, която да влезе в ролята на София в "Мъжът от Адана". Бях много изненадана, че предложиха ролята точно на мен, при положение, че имаше актриси на моята възраст, които са много по-развити. Предаде ми сценария, и след като приех, ми даде репликите на моята героиня - София. Бях много развълнувана, но бях и притеснена. За първи път ми беше.

И в край на сметка успяхте ли да се справите?
Ролята много ми хареса, а и все пак ми беше първа. Преди се снимах само във филми, които снимахме около 5-6 месеца и след това приключвахме. Успях да се справя. Много хора ми казваха, че ми се е получило много добре. Раздадох се до край. Представих си, че това е последната ми роля. София беше първата жена, която се опита да ме разгадае. 

Потготвяхте ли се много и беше ли нужен много грим за ролята ви?
Да, подготвях се. Предложиха ми ролята 3 месеца, преди да започнем да снимаме. Дотогава научих много реплики, правех много упражнения. Грима беше малко, за щастие. Но после започнаха малко да прекаляват.

Винаги сте търсили любовта. Срещали сте я многократно. В какво положение сте днес?
В момента съм самотна. Както много хора казват "Forever alone!". Преди няколко месеца бях много влюбена, пишеха какво ли не в пресата. Влюбвала съм се много пъти, но почти след няколко седмици съм се разделяла. Не разбирам, защо не мога да срещна идеалната половинка!

Как попаднахте сред екипа на "Lale devri"? Харесва ли ви ролята на Йешим?
Разбира се, че ми харесва. Това е най-хубавата роля, която някога са ми предлагали. Толкова съм влюбена в нея, че щом започвам да играя, не искам да свършвам. Екипа много ми помага. Шюкрю Авшар ме харесал как играя в "Мъжът от Адана" и веднага след като приключих снимките там, дойде и ме покани да вляза в сериала. Първо обаче бях за ролята на Лале, но по-късно тя бе взета от Емина Сандал. И по-хубаво, защото иначе много бързо щях да приключа участието си. Отидох в "Авшар Филм", разгледах всичко и приех. Йешим е Серенай Саръкая номер 2.

Йешим създава повечето от интригите в сериала. Бори се за любовта на Чънар и прави всичко възможно, за да го раздели с всяка една изпречила се на пътя й. Прилича ли по това на Вас?
Аз никога не съм деляла любовта с никого, защото не съм срещала истинска такава. Но ако я срещна, бих правила точно като Йешим, за да я задържа. Ще се боря със зъби и нокти, за да я запазя. Ако е писано обаче.

Какво ще се случи по-нататък с героинята Ви от "Сезони на любовта"?
Не мога да издам. Тя няма да се откаже да се бори за любовта на Чънар. Ще го прави до край, дори ще пренебрегне любовта на другите към нея, само и само, за да бъде с него. Ще му роди момченце. Но повече нищо няма да издавам. Забранено ни е да казваме каквото и да е. Това мисля, че е достатъчно за феновете на Йешим и на сериала.

В момента сe снима 4-ти сезон на "Сезони на любовта". Последен ли ще бъде той?
Нямам никаква информация. Както зрителите може би знаят, краят на Йешим идва. Аз отдавна отпаднах от снимачната площадка на "Сезони на любовта". За това нямам информация. Но, доколкото знам, може би това ще бъде последния сезон, тъй като смятам, че няма какво повече да се покаже. Първоначално сценаристите бяха обмислили 3 сезона, но поради огромния зрителски интерес, сега го увеличават отново. От време на време посещавам снимките, но не съм се интересувала от сценария.

Как ще коментирате оттеглянето на Емина Сандал от екипа?
Може би това доста спомогна за рейтинга на "Сезони на любовта". Не че не я харесвах, но явно зрителите не са имали симпатии към нея. Емина беше чудесна актриса, но след появяването на Селен Сойдер, рейтинга на сериала се увеличи драстично. По принцип, той пак си беше висок и когато Лале беше в екипа, но след напускането й, се вдигна повече. Но мисля, че това се случи, защото сериала започна да става по-интересен. Започнаха нови развития на нещата, започнаха интригите и не се "влачеше" толкова много едно нещо.

Започвате най-новия си сериал, в който ще участвате и ще си партнирате с Чаатай Улусой. Как приемате тази роля?
Всяка роля за мен е повече от важна. Приемам всичко, което ми предлагат за много специално, за подарък, за това почти не съм отказвала роли. С Чаатай Улусой много си паснахме като двойка, някои казваха, че повече му отива да бъде с Хазал Кая, от колкото с мен. Но все пак зрителите все още не са ни видели. Това е съвсем нова продукция, която започвам, след като приключих снимките в "Сезони на любовта". Надявам се да се харесам на зрителите.


Вие все още сте млада, едва на 22 години сте. Какви са планове Ви за в бъдеще? Ще продължите ли да се снимате в сериали? 
Кариерата ми едва сега започва. И аз самата не знам с какво ще се занимавам за в бъдеще. Каквото дойде това ще правя. Но не смятам да се отказвам от актьорската професия. След като много ми хареса героинята ми Йешим, очаквам по-добри роли и от тази. Следва новата ми, която ще реализирам много скоро. Там ще съм една друга Серенай, различна от Йешим и от София.

Мечтаете ли деца?
Това е много деликатен въпрос. Все още нямам половинка до себе си, за да мисля и за деца. Бъдещето е пред мен. Ако ми е писано, ще стане, ако ли не - няма. Аз много обичам децата, но все още не съм изпитала чувството да бъда майка реално.



6 коментара:

записвания за Анталия каза...

Точно това са думи на истинска актриса, всяка роля за нея е важна. Това, което казва...." Аз никога не съм деляла любовта с никого, защото не съм срещала истинска такава. Но ако я срещна, бих правила точно като Йешим, за да я задържа. Ще се боря със зъби и нокти, за да я запазя. Ако е писано обаче....' така когато човек не е срещнал истинската си любов не е готов на всичко което по принцип може и е способен, все пази нещо за себе си и сне се отдава изцяло.Благодаря за интервюто чудесно е .

Анонимен каза...

Az si kazvam Qshim ne te haresvam edinstveno sum haresvaka Lale zashto iskash da q provalish ne si misli 4e si po dobra ot neq ti ne si za 4anar tq e nai podhodqshtata i tq e po hubava ot teb trqbvashe ti da ymrsh v na4aloto a ne tq? vse pak gore dolu si simpati4na

Анонимен каза...

Aз съм ти истински фен Серенaй.Обожaвaм Йешим.
СТРAХОТНA СИ

Анонимен каза...

Серенай саръкая аз много те обичам и искам да стана като теб а като съм ядосана влизам в твоя фейсбук и започвам да гледам твои те снимки и се оспокоявам

Анонимен каза...

Ти пък кви глупости дрънкаш?
Серенай е най хубавата най готоната просто нямам думи..Леле не беше зле,ни Яшим беше purfect...Аз много плаках когато тя умря и Топрак заживя с Чънар...Много мразя Топрак тая мръсна селянка..дошла е от нищоти да се прави на нещо...Абе никои не струва пред Серенай

Анонимен каза...

iskam da doide6 vav balgariq mnogo 6te sa 6tastliva ako doide6 mnogo te obicham kogato sam sama ili sardita vinagi razglejdam tvoi snimki i se ospokoqvam mnogo mnogo te haresvam i mnogo te obicham kakvato i rolq da izbere6 vinagi 6te te podkrepqm

USPEH TI POJELAVAM OT VSE SARCE

Предоставено от Blogger.