Новините за месец юли 2013 - 1 издание

Здравейте, драги читатели!
От днес (1 август), СЕРИАЛИ в България стартира най-новата си рубрика, озаглавена "Новините за месец...", в която ежемесечно ще имате възможността да разглеждате най-пикантните и интересни събития свързани с телевизионния ефир, случили се през изминалия един месец, както и слухове излезли през горе-упоменатия период.

1) Зрители намериха прилика между Малти от "Цветовете на любовта" и Катрин Сиачоке: по-наблюдателните зрители, следящи ново-стартиралия индийски сериал "Цветовете на любовта" (Bidaai), намериха външни прилики между актрисата изпълняваща ролята на снахата Малти (Ашита Джаван) и популярната латино-американска звезда Катрин Сиачоке (сравнение между двете актриси можете да направите чрез снимката отстрани вляво). "Усмивките и погледите на Катрин и Малти доста си приличат", коментират потребители във форумите.

2) НоваТВ се престраши и най-накрая пусна латино-американски сериал с целта да привлече повече зрители: преди дни в ефира на втората по отношение на рейтинг данни телевизия у нас - НоваТВ стартира премиерният колумбийски сериал "Първата дама". Макар от медията упорито да отказваха да пускат продукции от латино-американски произход, то сега изневериха на политиката си с целта да победят БТВ, точно когато въпросната е в неизгодна позиция. Ако планът на НоваТВ се осъществи не е ясно дали всички над 700 епизода от "Цветовете на любовта", която дели слота 15.00-16.00 часа с "Първата дама" ще бъдат излъчени.

3) Плъзна слух за скорошен старт на "Съседската къща" (La Casa de al Lado) под заглавието "Тайните на съседите": преди повече от седмица като коментар под статия на СЕРИАЛИ в България, профилът на bTV Media Group в Blogger заяви, че от месец август в 16.00 часа по БТВ започва дългоочакваният сериал "Съседската къща" (La Casa de al Lado) под заглавието "Тайните на съседите". Впоследствие обаче се оказа, че зад името "bTV Media Group" стои човек, който по никакъв начин не представя медията, поради което достоверността на информацията пада до минимум. Същият потребител преди време "съобщи" за скорошен старт на "Триумфът на любовта" (El Triumfo del Amor) по БТВ Лейди, което също се оказа лъжа. Извиняваме се на читателите ни и колегите, подвели се по някакъв начин от грешната информация.

4) Какво подготвят медиите за предстоящия есенен телевизионен сезон? : до началото на есенния телевизионен сезон все още има доста време, но водещите национални телевизии още през юли започнаха да промотират новите си заглавия. БТВ е подготвила нов сезон на "Survivor", както и още един напълно нов формат - "Африка". НоваТВ също не изостава и през есенните месеци ще ни предложи пореден сезон на "VIP Brother", както и 2-ри такъв на музикалното шоу "X Factor", чиито кастинги вече текат усилено. ТВ7 пък ще ни предложи още един непознат за българската аудитория формат - "Музикалната ферма", като също под въпрос стои и 2-ри сезон на "Къртицата".

5) И НоваТВ със следобедна емисия новини: макар директорът на НоваТВ Дидие Щосел преди време в интервю да бе заявил, че НоваТВ няма да предлага новини през кратък интервал от време както правят други телевизии, то от 29 юли (понеделник) медията излъчва кратки следобедни емисии новини между 16.00 и 16.10 часа. Напомняме, че други такива излъчва БТВ, но с близо час след това - в 17.00 часа, като и продължителността им също е много по-дълга - следобедните емисии новини продължават с 20 минути повече от тези на НоваТВ, общо казано - половин час (30 минути). 

6) Генка Шикерова замества Лора Крумова в предаването "Всяка събота/неделя...": преди седмици в пресата излезе новината, че репортерката на БТВ Генка Шикерова ще замести водещата Лора Крумова в уикенд-предаването "Всяка събота/неделя..." от есента. Това все още не е потвърдено, но се очаква наистина да е така. Напомняме, че причината за оттеглянето на Лора Крумова от екрана е раждането й. Очаква се обаче, след майчинската й отпуска, известната журналистка и водеща да се завърне на екран.

7) Кога ще стартира отложеният "Проклятието на семейство Апарисио"? : в началото на месец юли, в официалната си Facebook страница, дамската медия БТВ Лейди обяви акцентите към програмата си за миналия месец. Сред заглавията беше и латино-американската сага "Проклятието на семейство Апарисио" (Las Aparicio), която впоследствие медията отложи, за да стартира повторението на "Малки сладки лъжкини" (Pretty Little Liars). Доста глупаво, нали? Всички се питаме кога ще стартира отложената теленовела... Най-вероятно "Проклятието на семейство Апарисио" ще стартира по предстоящия нов канал БТВ Gold, чийто пък старт ще се състои през октомври.

8) През юли по Voyo стартираха две нови американски продукции: в разгара на лятото, онлайн-платформата на bTV Media Group - Voyo, предложи на потребителите си две нови разтоварващи и хитови американски продукции - "Специални клиенти" и "Незабравимо". Първият стартира на 2 юли, като 1-ви сезон се излъчи за по-малко от две седмици, 2-ри се предлага в момента, всеки петък. Вторият пък стартира на 26 юли, с епизоди всеки ден. На Voyo можете да откриете и епизодите на "Ангели пазители", както и тези на "Цветовете на любовта" преди излъчването им по БТВ.

9) Вяра Анкова отново начело на БНТ 1: директорът на БНТ 1 - Вяра Анкова бе преизбран с 4 гласа "за" от комисията на Съвета за Електронни Медии (СЕМ). Сегашният й "мандат" приключи вчера, а новият започна днес. Аргументите за преизбирането й според СЕМ е професионализмът й и коректността.

10) Три нови български сериала стартират от есента по ТВ7: освен музикалния формат "Музикалната ферма", тази есен ТВ7 ще предложи още цели 3 нови български продукции. Работните заглавия на два, от които са "Знакът на българина" и "Осем дни в седмицата". Предполага се, че първият ще бъде исторически, а вторият - комедиен. Освен тях, тази есен стартира и сериала "Шменти капели", който ще бъде по едноименния филм на Влади Въргала.

11) Божана се включи в екипа на "Добро утро, България!" по ТВ7: редом на Витомир Саръиванов, Жана Танева и Мая Костадинова (водещите на сутрешният блок на ТВ7 "Добро утро, България!", се включи и досегашната водеща на прогнозата на времето по медията - Божана Филипова. Заедно с Жана, от 29 юли (понеделник), тя води рубриката "Сладки приказки", която вече е с продължителност от един час - от 08.30 до 09.30 часа по ТВ7.

12) И това лято БТВ залага на американските продукции в prime-time-а: и през тазгодишния летен телевизионен сезон, БТВ отново заложи на американските продукции в prime-time-а си. На 22 юли (понеделник) стартира премиерната тийн драма "Опасни тайни", излъчваща се от понеделник до четвъртък в 21.00 часа. Всеки петък пък се въртят и епизодите от премиерният за България девети сезон на хитът "Двама мъже и половина" от 20.00 до 20.30 часа. Освен в prime-time-а, БТВ излъчва американски продукции и в други часове от деня. Всеки делник от 09.30 часа се завъртат по два епизода от повторението на "Американска наследница". Очаква се и занапред в междинните телевизионни сезони (летен и зимен), медията да излъчва разнообразни и разтоварващи американски продукции.

13) Нови български продукции подготвя и БТВ за есенния сезон: освен ТВ7, БТВ също е подготвила редица нови заглавия за есенния си телевизионен сезон. Очаква се в ефира на медията да стартират няколко нови български поредица, които ще делят prime-time-а с обновените "Столичани в повече", "Революция Z" и "Фамилията", както и с новите риалита "Survivor" и "Африка". Вече е ясно, че единият ще бъде на криминална тематика и ще се излъчва в късния prime-time на медията - между 23.00 и 00.00 часа. 

14) "Мис България 2013" със среден рейтинг: според гарантираните рейтинги на ТВ7 за месец юли, летния риалити формат на медията - "Мис България 2013" не предизвиква такъв огромен интерес, какъвто се очакваше. Предаването постоянно претърпяваше промени в излъчването си през месец юли, като заради мачове и извънредни емисии понякога стартираше и продължаваше с часове по-късно от обикновеното. През цялото време сериалът "Великолепният век" беше по-гледан от "Мис България 2013", предстои да разберем какви са били рейтингите на риалитито през стартиращия днес месец август.

15) "Огледален свят" приключва през септември, слага края на турските сериали по БТВ: хитът тази година - "Огледален свят" приключва окончателно за България през месец септември. След него, както заяви в скорошно интервю програмният директор на БТВ - Апостол Пенчев, медията повече няма да излъчва турски продукции в prime-time-а си. Доколко е достоверна тази информация не се знае, защото в предишно свое интервю, същият отново спомена, че БТВ няма да излъчва турски сериали, но в момента медията продължава до го прави. Естествено, че битката за рейтинг е голяма, все пак миналата есен най-гледаната телевизия сгреши и пусна в делничния си prime-time българският провал "Къде е Маги?". Ще видим дали този път БТВ ще удържи на думата си.

Очаквайте следващото издание на рубриката на 1 септември!

4 коментара:

Анонимен каза...

Немога да повярвам,че БТВ няма да излъчва турски серииали.Какво ще гледаме тогава?В турските сериали намираме всичко онова,което неможем да видим в българските-професионализъм,интересна тематика изразяваща чувственност и вълнуващи човешки взаимоотношения.Дано новината да не е вярна.

Анонимен каза...

Лъжа е това, че Огледален свят свършва през Септември! До сега са излъчени 33 оригинални епизода, остават още 34! Тоест още толкова. Ще свърши най-рано Декември!

Анонимен каза...

А дано ама надали

Анонимен каза...

Много отдавна трябваше да го направят, че направо се потурчихме какъв ужас

Предоставено от Blogger.