"Как са станали звезди?": Габриел Сото

Как ли е станал звезда един от най-харесваните латино-американски актьори? Не само, че е най-харесвания, но и не веднъж е определян за един от най-сексапилните мексиканци. Габриел Сото Борха Диас се ражда на 17 април 1975 година в столицата на Мексико - Мексико Сити.
От малък се интересува от книги, кино и телевизия и музика. Детството му е минало доста приключенски - пътувал е в чужбина, учил е в някои от най-престижните училища в Тексас и Ирландия. За него това е било едно от най-хубавите му моменти в живота. Едва 7-годишен, Габриел загубва майка си, която умира от стомашна язва. Това за него е удар от съдбата, който той приема изключително тежко, затваряйки се в себе си. Само четири години по-късно, когато е едва на 11, баща му се жени отново, а съпругата му се оказва истинска мащеха за Габриел. Той има доста проблеми с нея, а веднага щом навършва 17 години, се изнася от дома си и започва да живее самостоятелно. Този начин на живот за него е бил много труден, той работи и изкарва пари колкото да си плати таксите за университета и наема на дома си. Започва да се интересува от актьорско майсторство и литература. Напуска престижния университет "Харвард", за да се занимава с актьорска кариера и да бъде модел. Изявява няколкократно на модния подиум, работи в агенция и се снима в телевизионни реклами, което го прави известен. Печели титлата "Мистър Мексико" и се класира като първи подгласник в конкурса "Мистър Свят" през 1996 година. Заснема няколко телевизионни реклами, в които е получил доста добър хонорар, а след модата се насочва към телевизията, за да се снима в най-различни продукции.

След като се класира на второ място в конкурса "Мис Свят", той е забелязан от няколко режисьора, сред които е Антулуо Хименес. Благодарение на него, Телевиса дава първата роля на актьора в сериала "Скъпа моя Исабел" (Mi querida Isabel), която е второстепенна, но много важна за Габриел. След като приключва снимките там, само след две години, той подновява договора си с Телевиса, за да изиграе отново второстепенна роля в "Непокорна душа" (Alma Rebelde), заедно с Лисет Морелос и Арасели Арамбула. Само година по-късно влиза в ролята на Рохелио в теленовелата "Ангелско личице" (Carita de ángel), където се снима заедно с Марлене Фавела, Литци, Лисет Морелос и др. Същата година получава много важна роля в теленовелата "Моята съдба - това си ти" (Mi destino - eres tu), където се запознава с доста известни мексикански актьори. През 2001 година, Телевиса му предлага първата най-успешна роля в кариерата му в популярната теленовела, която го изстрелва на върха - "Приятелки и съпернички" (Amigas y rivales), където изиграва ролята на грозника Улисес. Благодарение на този роля, излъчена в цял свят, той става известен. През 2002 година изиграва първата си главна роля в теленовелата на Телевиса - "Пътища на любовта" (Las vias del amor), чрез която остава запомнен. В тази теленовела, Габриел играе заедно с Арасели Арамбула, Хорхе Салинас, Рафаел Амая и други. През 2004 година отново изиграва главна роля дадена му от Телевиса в "Безчувствена жена" (Mujer de maderа), заедно с Един Гонсалес. Следващата му роля е през 2006 в "Скритата истина" (La verdad ocultа), отново на Телевиса. През 2007 година, подписва нов договор с Телевиса за период от 2 години и получава отново главна роля в "Под юздите на любовта" (Bajo las riendas del amor), играейки заедно с Адриана Фонсека. Следващата му роля изиграва година по-късно в "Скъпа неприятелко" (Querida enemigа), която го прави още по-известен, тъй като тази теленовела събира огромна популярност в Мексико и други страни. Там Габриел отново играе главна роля, заедно с Ана Лайевска и Хорхе Аравена. През 2009 година, преподписва договора си с компанията и изиграва главна роля в мексиканския хит "Капризи на съдбата" (Sortilegio), заедно с Жаклин Бракамонтес, Уилям Леви и Давид Сепеда. "Силата на съдбата" (La fuerza del destino) e следващата му успешна главна роля, която изиграва, набирайки сериозен интерес през 2009 година. В "Силата на съдбата" се снима заедно със Сандра Ечеверия и Давид Сепеда. През 2012 година, подписва нов договор с мега-компанията и изиграва главна роля в "Убежище за любовта" (Un refugio para el amor), заедно със Сурия Вега. Последната роля на актьора е от тази година, в теленовелата "Свободна да те обичам" (Libre para amarte), в която отново изпълнява главна роля. 

Как е станал звезда?
Въпреки, че е преминал през много тежки лични изпитания, Габриел Сото успява бързо да си стъпи на краката. Интересува се от книги, мода, кино и телевизия, а през 1996 година печели конкурса "Мистър Мексико" и се нарежда на второ място в конкурса "Мистър Свят". Изстрелва се на върха, превръща се в един от най-популярните актьори, след като се изявява на модния подиум, а след това се снима в сериали. Благодарение на модата, той се запознава с няколко режисьора, които го водят към славата на актьор, която в момента има. Първо се снима в "Скъпа моя Исабел", която не е толкова популярна. След "Приятелки и съпернички", Габриел е известен вече почти в целия свят като "грозника" Улисес. "Скъпа неприятелко" и "Капризи на съдбата" са следващите две теленовели, които правят Габриел Сото звезда. В тях той изиграва главни роли, което го прави още по-известен.

В следващото издание ще видим как е станал звезда актьора Маурисио Очман! То ще бъде публикувано в понеделник, 2-ри септември!

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.