"Пепел от рози" и "1001 нощ" завладяват ефира на БТВ и НоваТВ от следващата седмица

През първата седмица от месец септември, когато българските телевизии представят първите си козове за есенния телевизионен сезон, най-гледаните такива БТВ, НоваТВ и ТВ7 ще предложат на многобройната си аудитория редица нови заглавия, промени по случай национални празници и завръщането на доказали се с годините формати.

Започваме с промените и новите заглавия по най-гледаната телевизия у нас - БТВ:
Считано от 3 септември (вторник) започва първото повторение на най-гледаната турска драматична сага за 2012 година - "Пепел от рози". Продукцията на турската Kanal D, чието оригинално заглавие на турски език гласи "Fatmagülün Suçu Ne?" (в букв. превод "Каква е вината на Фатмагюл?"), ще бъде позиционирана за втори път в България през делничните следобеди, между 16.00 и 17.00 часа. Епизодите от "Пепел от рози" ще заместят тези от тийн драмата "Мечтатели" (Kavak Yelleri), последния от които ще бъде излъчен ден преди старта на първия - на 2 септември (понеделник), в обичайния си слот между 16.00 и 17.00 часа.

Ден преди старта на второто за България излъчване на "Пепел от рози", стартира новият сезон на доказалото се с годините вечерно предаване "Шоуто на Слави". Новите издания от рекордьорът за ефира на БТВ ще стартират на 2 септември (понеделник), запазвайки обичайното си разписание на излъчване - всяка делнична вечер, между 22.30 и 23.30 часа. В ефира на най-гледаната телевизия у нас вече се въртят и рекламни клипове, промотиращи новият сезон, който обещава да бъде повече от интересен и поставящ на шоуто ново начало.

Веднага след новите издания от "Шоуто на Слави", отново от 2 септември (понеделник) по БТВ стартира премиерният втори сезон от американската продукция "Разбивачи" (Breaking It). Премиерните епизоди от щатския хит ще се позиционират всяка делнична вечер, с начален час 23.30 и краен такъв - 00.00 часа.

Освен това, отново от 2 септември (понеделник) се завръща и най-гледания сутрешен блок у нас - "Тази сутрин". Както повечето други предавания, и това ще запази обичайното си за излъчване разписание - всяка делнична сутрин, стартирайки в 06.30 часа и приключвайки в 09.30 часа. Към момента водещите на формата, които ще заемат местата на предишните такива Ани Цолова и Виктор Николаев напуснали преди седмица екипа на БТВ, все още не са ясни. При получаване на информация от PR отделът на bTV Media Group, блога незабавно ще Ви информира.

По случай честването на Съединението на България, БТВ ще наложи временни промени в ефира си. На 6 септември (петък) от 12.30 часа ще бъде излъчен концерта "Бургас и морето", продължаващ до 14.20 часа. Тогава пък вместо епизоди от "Цветовете на любовта" (Bidaai) и "Пепел от рози" ще бъде излъчен приключенския екшън "Спийд Рейсър" (Speed Racer). Веднага след него, вместо следобедна емисия новини и пореден епизод от хърватската сага "Изборът на Лара" (Larin Izbor) ще бъде позиционирана комедията "Навитакът" (Yes Man).

Преминаваме към програмата на НоваТВ, която също подготвя нови заглавия и промени:
От 2 септември (понеделник) започва поредното повторение на първата турска новела излъчена в България - "1001 нощ" (Binbir Gece). Драматичната история, проследяваща невъзможната любов между главните герои Онур и Шехерезада ще се излъчва на мястото на приключващото този петък, 30 септември повторение на друга турска мелодрама - "Щастливи заедно" (Aşka Sürgün). Това означава, че продукцията дала старт на истерията по турските сериали у нас, ще се излъчва всеки делничен следобед с начален час 13.30 и краен такъв - 15.00 часа. Повторения на излъчилите се през изминалия ден серии, ще се предлагат всяка делнична вечер по Диема Фемили в часови слот между 23.00 и 00.30 часа.

От 5 септември (четвъртък), противно на очакванията за старт на нов сезон от сутрешното ток-шоу с Гала "На кафе", по НоваТВ започва излъчването на игрални филми, в часовия слот между 09.40 и 11.30 часа. Възможно е популярната водеща на предаването, превърнала се в запазена марка на втората по отношение на рейтинг-данни телевизия у нас - Гала да е напуснала редиците на медията. При получаване на официална информация ще Ви информираме допълнително.

На 6 септември (петък) по случай Деня на Съединението на България, в програмната си схема НоваТВ ще наложи временни промени. От 12.00 часа вместо епизод от повторението на "Любов и наказание" (Aşk ve Ceza), ще бъде излъчена първа част от театралните награди за комедия и сатира "Златен Кукерикон 2013". Веднага след това от 14.30 часа, вместо обедна емисия новини и епизод от "1001 нощ" ще бъде излъчен игралния филм "Лудо влюбена". На същия ден от 20.00 часа, пък ще бъде излъчен премиерния български филм с участието на Кирил Ефремов, Деян Донков, Мария Силвестър, Койна Русева и Диляна Попова - "Още една мечта". На 6 септември (петък) по Диема Фемили ще бъдат излъчени извънредно два епизода от турският хит "Сезони на любовта" (Lale Devri) - между 22.00 и 00.00 часа.

От 7 септември (събота) се завръщат и обичаните предавания с водещи Люба Кулезич и Нана - "На светло..." и "Съдебен спор". Както Ви информирахме миналата седмица, и двата формата ще запазят старото си разписание - първият, от които всеки уикенд между 09.00 и 11.00 часа и вторият - всеки уикенд между 11.00 и 12.00 часа.

Отново от 7 септември (събота) започва новият италиански сериал "Въпрос на чест" (L'Onore E Il Rispetto), чиито епизоди ще се позиционират всеки съботен и неделен обед, с начален час 12.00 и краен такъв - 13.00 часа.

6 коментара:

Анонимен каза...

zapochva pepel ot rozi ne razbrahte li ve4e??????????????/

Анонимен каза...

много запетаи много нещо
- на 6 септември, от...
Кому е нужна тази запетая. Какво е това граматическо правило не знам!

Анонимен каза...

Време е вече Гала поне за няколко години да не се появява в ефир.Лично на мен,а от разговори с мои познати и на много хора ни омръзна да гледаме физиономията й и маниера й на водене на предаванията.

Анонимен каза...

А какво ще дават, след свършването на Любов и наказание ?

Анонимен каза...

Супер, радвам се, че сериалите продуцирани от вас спират .Вече въобще няма да посещаваме блога!

Сериали в България каза...

До 1-ви коментар:
Здравейте,
Да, разбрахме, вече информирахме. Просто почакахме да излезе официална информация около повторението на поредицата, за да ви кажем.
Леки и успешни дни!

До 2-ри кометар:
Здравейте,
Всеки допуска граматични грешки, които си е напълно нормално. Не смятаме, че и вие сте "безгрешен/а".Всичко се случва от невнимание и бързина. Благодарим ви все пак, че следите статиите ни и ни докладвате за такива подобни грешки!
Леки и успешни дни!

До 3-ти коментар:
Здравейте,
Лично Гала скоро няма да слезе от ефира на НоваТВ. Тя и Венета Райкова са си запазената марка на НоваТВ. Въпреки слуховете, че Гала се мести в БТВ, това засега не е вярно, за момента няма да напуска екипа на телевизията. А и да не забравяме, че в момента започва и новия сезон на "На кафе", което ще излезе в почивка чак следващото лято. Така че, ще гледаме Гала поне дотогава.
Леки и успешни дни!

До 4-ти коментар:
Здравейте,
Съвсем скоро ще ви информираме. Към момента сме на около 45-50 оригинален епизод, от общо 62. А и като гледаме, сериала присъства в програмата за НоваТв за целия месец септември, което значи, че остават още епизоди от поредицата.
Леки и успешни дни!

До 5-ти коментар:
Здравейте,
Не, за Ваше съжаление не спират. "Огнено сърце" продължава, само "Пепел от рози": Новият път спира и то само временно. Така че, ще можете да посещавате блога.
Леки и успешни дни!

Предоставено от Blogger.