"Как са станали звезди?": Сара Малдонадо

Сара Малдонадо Фуентес е пълното име на една от най-известните актриси от латино-американските теленовели по света. Въпреки, че се смята за голяма мечтателка, почти никога не е искала да сбъдне сериозно своя мечта. Да бъде красива и щастлива - за нея това е най-важното. Сара Малдонадо е родена на 10 март 1980 година в областта Халапа в Мексико. Тя е една от четирите деца в семейството си. Има двама братя и една сестра, които определено, много обича.


Нейната първа мечта била да учи актьорско майсторство. Записва се в "Школата на Телевиса", където учи само една година, тъй като имала лошо поведение и била изгонена. По-рано, майката на Сара я записала да учи балет и да свири на пияно, за което актрисата казва, че е било едно от най-добрите решения на родителите й. Малко след като била изгонена от "Школата на Телевиса", тя отново се върнала по молба на директора й - Еухенио Кобо. След като постъпва за втори път в това училище за актьорско обучение, тя се променя и става кротка и доста затворена в себе си ученичка. Обучението й преминава доста добре, тя научава доста неща за себе си и таланта си.

След като приключва обучението си в "Школата на Телевиса", Сара Малдонадо играе в доста представления, чрез които започва всъщност кариерата си. След представленията, идва ред и на теленовелите - продукциите, които дават старт на звездната слава на Сара. Започвайки кариерата си, най-голямата й мечта била да изиграе главна роля, и разбира се, я получава. Още през 2001 година, тя се снима в 165 - серийната теленовела на Телевиса - "Игра на живота" (El juego de la vida), където си партнира с Валентино Ланус и Ана Лайевска. Това е първата теленовела на Сара, в която показва големия си талант. Само две години по-късно, през 2003 година, Малдонадо се снима в една от най-успешните теленовели в Мексико - "Клас 406" (Clase 406), отново на Телевиса. В нея тя играе заедно със звездите на Мексико - Хорхе Поса, Дулсе Мария, Аарон Диас, Себастиан Рули, Анаи. Въпреки кратката си и малка роля в тази тийнейджърска 344-серийна поредица, Сара Малдонадо пробива доста успешно. Следващата теленовела на актрисата определено е една от най-добрите, в които се е снимала някога. Заедно с Габи Еспино, Едит Гонсалес и Себастиан Рули, Сара Малдонадо изиграва второстепенна роля в телевизионния хит "Свят на хищници" (Mundo de fieras), от която остава доста доволна, а и позната на по-широка публика. Теленовелите обаче не спират дотук. След като през 2007 година се снима във филмите "El pantera" и "Trece miedos", през същата година изиграва и главна роля в теленовелата на Телевиса "Буря в рая" (Tormenta en el Paraiso). Там тя си партнира с Ерик Елиас, Хосе Луис Ресендес, Марияна Сеоане, Алехандро Томаси и други. "Буря в рая" е една от най-популярните роли на звездата. След като приключва участието си в в нея, три години по-късно през 2010 година, Сара заминава за САЩ, за да подпише договор с Телемундо за две години. След това, заедно с Рафаел Амая, Кейт дел Кастийо и Габриел Порас, Сара Малдонадо изиграва ролята на Вероника в "Кралицата на Юга" (La Reina del Sur). Същата година изиграва и главна роля в не толкова успешната теленовела "Аурора" (Aurora), в ролята на Аурора. Там Сара си партнира с Еухенио Силер, Айлин Мухика, Хорхе Луис Пила и Лисет Морелос. През 2011 година се връща в Мексико и подписва договор с TV Azteca, за да се снима заедно със Саул Лисасо в теленовелата "Осмата заповед" (El octavo mandamiento), която Сара определя за една от най-хубавите си роли. Последната роля на Сара Малдонадо е от тази година в криминалната теленовелата "Тексаската Камелия" (Kamelia, la tejana), на Телемундо, в която Сара изиграва главната роля, заедно с Валентино Ланус. За да вземе участие в тази продукция, Сара заминава за Маями и подписва договор с Телемундо за тази и следващата година.

Как е станала звезда?
Сара Малдонадо става звезда изключително бързо. След като се завръща в "Школата на Телевиса", тя започва да играе в различни представления на сцената. За първи път се появява на снимачна площадка в сериал и първата и роля е и главна - нещо, което е в полза за Сара. Това е новелата "Игра на живота" (El juego de la vida). Благодарение на нея, Малдонадо става популярна макар и сред по-малка част от публиката. Следващата й е в "Клас 406" (Clase 406), чрез която всъщност тръгва кариерата на звездата. Тази теленовела е изключително успешна в Мексико и благодарение на това, Сара Малдонадо става популярна сред по-обширна аудитория. Благодарение на участието си в "Свят на хищници" (Mundo de fieras), тя става популярна в цял свят.

Следващият понеделник (19 август) ще проследим звездният път на Лусеро!

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.