"Музикална академия", "Великолепният век" и "8 дни в седмицата" делят есенния prime-time на ТВ7

Преди седмица Ви информирахме за акцентите по БТВ и НоваТВ за месец септември. Днес бе публикувана и рекламната тарифа за предстоящия месец на третата по гледаемост медия у нас - ТВ7.


Считано от 16 септември (понеделник), започва ново преди обедно ток-шоу. Към момента заглавието му все още не е ясно, но ексклузивна информация, с която СЕРИАЛИ в България се сдоби е, че водещ на новото предаване ще бъде доскорошния тандем от "Сладки приказки" - Жана и Божана. Дневния информационно-развлекателен блок ще се позиционира всяка делнична сутрин, с начален час на изданията 10.00 часа и краен такъв - 12.30 часа. Новото ток-шоу ще си конкурира с "На кафе" по НоваТВ и "Преди обед" по БТВ.

И през този телевизионен сезон, следобедния формат "Споделено с..." ще смени досегашната си водеща. След Вихра, Камелия и Кали, ред е на друга поп-фолк певица, която ще се изяви като водеща - Алисия. Новият сезон на "Споделено с..." стартира на 23 септември (понеделник), излъчвайки се всеки делничен следобед от 16.00 часа. 

Две публицистични предавания ще делят следобедния слот между 17.00 и 18.30 часа от 16 септември. Става въпрос за формата на News7 "Нюзрум" и този с водещ Николай Бареков - "България без цензура". Според непотвърдена информация, новият водещ на втория ще бъде Юлияна Дончева. "Нюзрум" ще се излъчва паралелно по ТВ7 и News7 във вторник и четвъртък, в горе-упоменатия часови слот. А "България без цензура" - в понеделник, сряда и петък.

От 23 септември (понеделник), стартира дългоочакваният авторски музикален риалити формат "Музикална академия". Издания ще се позиционират всеки делничен ден, като в понеделник, сряда и четвъртък ще бъдат показвани дейли епизоди от 19.30 до 20.30 часа, а във вторник и петък - живи предавания от 19.30 до 21.30 часа. Водещи на "Музикална академия" ще бъдат Иван, Андрей и Део, а жури - Люси Дяковска, Фънки, Георги Христов и Здравко Желязков от "Ритон". 

От 25 септември (сряда), два дни след старта на "Музикална академия", се завръща единственият турски сериал, който ще се излъчва в есенния prime-time на 2013 година - "Великолепният век". Епизодите от 3 сезон на историческата продукция с участието на Мерием Узерли, Халит Ергенч, Небахат Чехре и Окан Ялабък ще се позиционират всяка сряда и четвъртък, веднага след дейли изданията от "Музикална академия" - от 20.30 часа. Те ще продължават до 21.30 часа по ТВ7. Това означава, че ще бъдат предлагани по два епизода седмично (1 оригинален).

След като преди седмици бе обявен стартът на снимките на 2 сезон от историческата българска сага "Дървото на живота", то днес вече са ясни датата на старт, денят на излъчване и новото му разписание. На 29 септември (неделя) започват новите епизоди от продукцията на Евтим Милошев и Любомир Нейков. Както може би забелязвате, промяна в денят на излъчване няма да има. За сметка на това, продължителността и часовият слот през 2 сезон ще бъдат различни от тези за 1. От тази есен, сериите на "Дървото на живота" ще стартират в 20.30, продължавайки до 22.00 часа. Това означава, че новата продължителност на епизодите от продукцията, през този сезон ще бъде от около 72 минути без рекламни паузи (1 час и 30 минути със). 

И приключваме с новината, че от 30 септември (понеделник), стартира най-новият български сериал, за който писахме в началото на месеца - "8 дни в седмицата". Сериите от премиерната нашенска продукция ще се позиционират всяка понеделнишка вечер, с начален час 20.30 и краен такъв - 22.30 часа. Сценарист на "8 дни в седмицата" е Любен Дилов-син.

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.