Какво е да гледаш "Гласът на България" на живо?

Макар приключил преди месеци, втори сезон от музикалния формат на БТВ - "Гласът на България" се превърна в най-гледаната програма у нас, за първото шестмесечие от настоящата 2013 година. В следващите редове ще имате възможността да се запознаете отблизо със снимачния процес, записите на елиминациите и изобщо цялото провеждане на музикалното шоу.

През 1-ви сезон, който бе заснет през 2011 година, на живо в залата можеха да присъстват и съвсем обикновени хора, закупили билети на стойност от около 10 лева. През 2-ри сезон обаче достъпът бе само с покани. И двата сезона на "Гласът на България" се заснемаха в зала № 2 на Националния Дворец на Културата в София. Пропуските за фен-зоната пък се раздаваха към 18.30 часа, пред пилоните на НДК.

Освен това, залата разполага и с две VIP ложи, от по 2 реда и около 10-12 места. До една, от които се стига през гримьорната на участниците, водещите и треньорите.

Достъпът до залата се отваряше около 15 минути след 19.00 часа. От тогава до около 19.55 часа публиката се настаняваше по местата си, а екипа на предаването ги упътваше къде точно се намират те според информацията на поканите.

По време на рекламните паузи, публиката не скучаеше ни най-малко, напротив! Популярният актьор от "Домашен арест" - Ники Станоев забавляваше публиката с неповторимото си чувство за хумор по време на рекламните паузи.

Интересна подробност е, че всъщност записите на елиминациите се осъществяваха половин час след края на живото предаване. През този период от време публиката съвсем спокойно може да хапне на иначе не чак толкова евтиния бар към залата, да вземе автограф от любимците си или да се снима с тях. Част от публиката си тръгваше още след края на живото предаване, по причините, че или не знае, че след половин час се осъществяват записите, или че й е писнало (в случая човек може да се изнерви от силната музика и понякога дългите рекламни паузи).

След половинчасовата почивка, към 22.30 часа останалата част от публиката отново заемаше местата си очаквайки началото на записите. Може би не сте забелязали, но по време на всички елиминации една трета от залата е свободна и не показвана, става въпрос именно за сектор "С". Любопитната част от публиката, искаща да научи съдбата на състезателите с ден по-рано бе настанявана в останалите два сектора - "А" и "B".

Гафове по време на заснемането на елиминациите също не липсваха, макар да не бяха показвани в ефир. По време на записите след четвърт-финала, за малко изпълнителката от отбора на Вики Терзийска - Николета щеше да пее за втори път. За нейно щастие, обаче това не се случи, макар аплодисментите след изпълнението й и излизането на конкурентката й Нина на сцената да се повториха заради повреда с камерата.

Междувременно след всяка рекламна пауза, докато БТВ върти тийзъра си за продуктовото позициониране, редактора на "Гласът на България" приканваше публиката за бурни аплодисменти.

Интересна информация, с която се сдоби екипът на СЕРИАЛИ в България е, че ако някой седне на мястото на Слави Трифонов в залата (луксозен бял стол отделен от другите места) получава глоба.

Ако имате други въпроси относно снимачния процес на "Гласът на България" не се колебайте да ни попитате под формата на коментар!

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.