Диема Фемили - "Домът на турските сериали"

От миналата година най-гледаната кабелна телевизия у нас - Диема Фемили определя себе си като "Домът на турските сериали". От къде дойде това наименование? Вследствие на повторенията на хитовите поредици на БТВ.

И така "Домът на турските сериали" събира под един покрив едни от най-хитовите турски такива, снимани и излъчвани някога, но и такива, които вече стават банални не защото не са интересни и завладяващи, а защото имат прекалено много повторения.

"Истанбулска приказка" вече върти своето трето-четвърто повторение, което е във финален етап, а на всичкото отгоре то замести и премиерна теленовела. "Истанбулска приказка" определено не е сред най-успешните турски сериали.

Освен това премиерите в ефира на медията от 21.00 часа също не са сред най-скъпите и качествени сериали. Някой може да каже, че медията не може да си позволи скъпи продукции, но не е така. Може и още как, дори има три-четири закупени такива, чието излъчване незнайно защо отлага.

Сагата с Дениз Чакър "Ифет", която би издигнала Диема Фемили на върха, отдавна е закупена, но така и не започва. Първо щеше да стартира през октомври 2012-а година, след това през май 2013-а, но старта й все още не е факт. Никой не може да даде разумно обяснение за това. При положение, че мелодрамата е била готова за миналия есенен сезон защо Диема Фемили да чака другия, вместо да започне излъчването й? Друг е въпроса, че през летния телевизионен сезон също би постигнала успех в prime-time-a, защото през лятото националните телевизии се гледат от по-малко зрители, докато тъкмо Диема Фемили е в разцвета си...

"Мелодията на сърцето" - една наистина качествена сага, но повтаряна вече четири пъти и въпреки, че все още има своите зрители, тя е омръзнала до втръсване на много хора, които се надяват на премиери.

Сега идва и въпросът с латино-американските сериали, които макар и по-малко от турските, имат своите многобройни фенове в България.

Въпреки, че Диема Фемили има закупени едни от най-качествените латиноамерикаски поредици - "Петзвезден романс" (Una Maith En Manhattan) и "Първата дама" (Primera Dama) не ги излъчва, а вместо това пуска турска сага от преди 10 години, която не е лоша, но със сигурност ще разгневи феновете на мексиканските и колумбийски поредици, за които можеше да се отдели поне един час от цялото денонощие.

Е, това е. Диема Фемили определено е дом на турските сериали, в който те са се "настанили" и не смятат да си "тръгват". Но в този дом на турски сериали трябва да "заживеят" и някои по-качествени и да се отстъпи поне една стая за латино-американска продукция...

Очакваме вашите коментари! Какво мислите за Диема Фемили и турските сериали?

8 коментара:

Анонимен каза...

Простотия! Вече дф яко прекaлявa!! Прaви сте дa.пивтaрят един некaчествен турски филм по 10 пъти твa е бaнaлно!!! Зaщо не пивторят още един път кaсaндрa, киято е достa рейтинговa.... глупaци преди ги гледaх зaрaди Aурорa и Росaлиндa, но от кaкто свършихa и почнaхa незнaм кое си турско повторение изопщо не я гледaм тaя гнуснa турскa телевизия в която се излъчвaт повторенияяя!!! Aз гледaм бтв лейди в която се излъчвaт сaмо лaтино сериaли дa пивторения но лaтино! И въпреки че тaм се излъчвaт ок 10 лaтино сериaлa имa и 1 турски зaщото ще е тъпо дa пренебрегвaт феновете нa т.сериaли! Спиред мен лейдито е мн по хубaвa от дф!! И я гледaм с удоволствие!!!!

Анонимен каза...

Според вaс що по дф дaвaт сaмо турско??

Админ каза...

До 1-ви коментар:
Здравейте,
Наистина Диема Фемили вече прекали. Поне да беше оставила 1 премиерен латино-американски сериал... Но вечният спор между феновете на латиното и турското няма да "умре". Лично аз харесвам и двата вида.

До 2-ри коментар:
Здравейте,
Защото явно мислят, че тези сериали имат по-висока гледаемост. И за съжаление на феновете на латино-американските са прави.

Анонимен каза...

Телевизия "Диема фемили" си е много готина телевизия.Най-много гледам нея.Вярно,че повтаря малко повече някои сериали,но аз съм доволна,че мога да гледам сериали,които съм пропуснала досега.Чакам с нетърпение да повторят "Огнено сърце".

Анонимен каза...

Az sam za perla ili salzi nad bosfora

Анонимен каза...

На мен лично ми се гади и от диема фемили и от всички турски сериали с които ни залива.Очаквам в най скоро време да започне да подарява фесчета и потурки като бонус на "верните си почитатели" ОТВРАТ

Анонимен каза...

Телевизия "Диема фемили" изобщо не е готина ,тя е пълен боклук.Евала на БТВ лейди ,освен че дават предимно латино ,дават и единствения хубав Турски сериал който следя с огромно удоволствие ,а именно "Малки Тайни" е това е вече сериал ,не заради младежите там ,ами понеже играта е много добре направена ,има хубав край ,няма сълзи и цигулки и най-важно не е пройзводство на Канал Д ,погребалната компания за сериали

Анонимен каза...

С нетърпение чакам продължението на Огнено сърце.

Предоставено от Blogger.