Най...: "Скъпите теленовели закупувани в България"

В България са излъчвани много теленовели, като всяка една от тях е привличала към себе си верни зрители. Някои са по-скъпи, други по-евтини, но обикновено цената на един сериал се определя по това колко е загубила една компания, за да плаща хонорара на актьорите, както и според рейтинга, който теленовелата е постигнала докато се е излъчвала.
Днес, в последното за сезона издание на една от най-успешните ни поредици - "Най..." ще видим кои са най-скъпите теленовели закупувани у нас извънредно не в 10, а в 15 места. 

15. "Моят грях" (Mi Pecado) - Теленовелата на Телевиса с Маите Перони и Еухенио Силер е една от най-скъпите закупувани у нас. БТВ е платила на компанията над 600 000 лева за придобиването на правата й. "Моят грях" (преведено на испански "Mi Pecado") се излъчи миналата година по БТВ Лейди. В Мексико сериала се радваше на изключително голям интерес от страна на зрителите, и именно това е един от главните фактори за високата му цена.

14. "Аурора" (Aurora) - Тази теленовела е на Телемундо, но не е сред най-скъпите. За нейното закупуване от НоваТВ са платили около 620 000 лева. "Аурора" е с участието на Сара Малдонадо и Еухенио Силер. Испанското заглавие на поредицата е "Aurora", като теленовелата приключи преди няколко дни в България.

13. "Жестока любов" (Perro Аmor) - Теленовелата, в която участват Марица Родригез и Карлос Понсе бе закупена и излъчена у нас от БТВ. Цената на пакета с епизодите й, дадена от медията била около 700 000 лева. "Perro amor" (в буквален превод "Кучешка любов") е от 2010 година и бе излъчена у нас преди две години.

12. "Есмералда" (Esmeralda) - Това е една от най-хубавите и следователно най-скъпи теленовели, купувани някога у нас. Тя е с Фернандо Колунга и Летисия Калдерон, като от НоваТВ са платили около 750 000 лева, за да закупят сериала на Телевиса. Оригиналното заглавие на продукцията от 1997 година е "Esmeralda".

11. "Дивият ангел" (Mineca Brava) - Telefe продаде тази теленовела на Евроком, а в нея главни роли взимат Наталия Орейро и Факундо Арана. Медията закупи тази невероятна история от 1998 година за около 770-780 000 лева. Оригиналното заглавие на новелата на испански език гласи "Mineca Brava". Тя беше излъчена преди много време у нас, както и повторена няколко пъти.

10. "Непокорно сърце" (Corazon Salvaje) - Теленовелата, която е на Телевиса и е с участието на Едуардо Янес и Арасели Арамбула бе закупена у нас за 800 000 лева. "Непокорно сърце" бе излъчена по БТВ, а оригиналното заглавие на поредицата е "Corazon Salvaje".

9. "Доня Барбара" (Dona Barbara) - Въпреки, че у нас тази теленовела бе прекъсната, от PRO.BG или днешната БТВ Екшън я закупиха напълно цялата. За всичките 191 епизода от сериала, от медията платиха средно около 840 000 лева. "Доня Барбара" е с участието на Едит Гонсалес и Кристиан Мейер, а оригиналното заглавие на испански е "Dona Barbara" или "Госпожа Барбара".

8. "Непокорните" (Rebelde) - ТВ7 закупи сериала още в далечните години и излъчи всичките му епизоди. "Непокорните" не само е една от най-скъпите теленовели купувани у нас, но и една от най-дългите, съдържаща над 400 епизода. Сериала, който е с участието на Маите Перони и Дулсе Мария бе закупена от ТВ7 за близо 900 000 лева. Оригиналното заглавие на "Непокорните" е "Rebelde".

7. "Дявол с ангелско сърце" (Mas Sabe El Diablo) - Тази теленовела е на Телемундо и беше закупена и излъчена у нас от БТВ. За закупуването му, медията е платила около 920 000 лева. В "Дявол а ангелско сърце" или "Mas Sabe El Diablo" роля взимат Жанкарлос Канела и Габи Еспино. Оригиналният превод на "Mas Sabe El Diablo" е "Зная още за дявола".

6. "Утре и завинаги" (Manana Es Para Siempre) - Телевиса създаде най-обичания хит в историята си - "Утре и завинаги", като в актьорския състав се включиха Силвия Наваро и Фернандо Колунга. Диема Фемили, която беше телевизията излъчила и повторила теленовелата, я закупи за около 1 000 000 лева. На испански "Утре и завинаги" се превежда "Manana Еs Para Siempre".

5. "Касандра" (Kassandra) - Тази невероятна история бе закупена от Диема Фемили преди много години и повтаряна няколкократно. Освалдо Риос и Корайма Торес бяха в главни роли в теленовелата на Coral Puctures. В България теленовелата беше закупена за 1 300 000 лева. "Kassandra" е заглавието на поредицата на испански език. Продукцията е заснета през 1992 година и една от първите излъчени у нас латино-американски мелодрами.

4. "Росалинда" (Rosalinda) - Това може би е най-големия хит на Диема Фемили. Теленовелата е на Телевиса от 1999 година, а главните герои се изиграват от Талия и Фернандо Карийо. "Росалинда" беше закупена у нас срещу сумата от 1 500 000 лева. Оригиналното заглавие на обичаната сага е "Rosalinda".

3. "Лицето на другата" (El Rostro De Analia) - В оригинален превод "Лицето на Аналия", а на испански "El rostro de Analia". На Телемундо е, като БТВ закупи сериала срещу 1 700 000 лева. Елизабет Гутиерес и Мартин Карпан изиграха главните роли в незабравимата теленовела. "Лицето на другата" имаше 178 епизода.

2. "Трима братя, три сестри" (Pasion De Gavilanes) - Tелемундо създаде една от най-скъпите теленовели закупувани у нас. Не само една от най-скъпите, но и една от най-гледаните у нас. Толкова гледан, че няколкократно успя да избие парите на БТВ, която го закупи. Тази теленовела, чийто оригинален превод е "Страстта на ястребите" е била закупена срещу сумата от 2 000 000 лева. "Pasion De Gavilanes" е испанското заглавие на 188-серийната новела с участието на Дана Гарсия и Марио Симаро.

1. "Клонинг" (El Clon) - Най-скъпата теленовела закупувана у нас е "Клонинг" със Сандра Ечеверия и Маурисио Очман на Телемундо от 2010 година. БТВ, която го закупи, заплати на компанията над 2 500 000 (около 2 800 000) лева. Теленовелата беше повече от пленяваща, а на испански нейното име е "El Clon".

Това беше и последното издание на една от най-успешните ни поредици - "Най...". Последно, но само за сезона. Очаквайте нови издания от месец септември...

4 коментара:

Анонимен каза...

Къде е "Зоро" с бюджет от 30 милиона долара в тази класация?!!! Теленовелата дойде в България с цяла година закъснение заради високата си цена, която беше непосилна дори и за бТВ!

Тази класацията е пълна измислица!

Анонимен каза...

Трима. Братя. Три сестри е. Супер яка. Теленовела и. Много. Много интересна. Но. Нещо. Не ми. Хареса в. Аурора. Аурора. Льжеше и. Постоянно. Играеше. Две. Роли. Майка и дьщеря. Льжеше. Мартин. И го. Мамише.

Анонимен каза...

Тези теленовели супер а. Трима братя три сестри е. Хит на всякьде. Супер як сериал. Голям. Хит е. Доста. Харесвам. Този. Сериал. Искам да. Гледам. Този сериал 300 пьти. Хуан. И Норма са. Любимците ми а. Дана. Гарсия. Играе в. Непростимо

Анонимен каза...

Анонимен да зоро е супер




Ама бьлгарските телевизии






Пускат само турски сериали







Не знаят хубавите теленовели

Предоставено от Blogger.