"Огледален свят" (Adını Feriha Koydum) - лидер и през лятото

"Огледален свят" (Adini Feriha Koydum) e един от най-успешните сериали, излъчвани в България. Турският сериал, който се излъчва по БТВ от месец януари, постигна небивал интерес още с първите показани епизоди и директно издигна БТВ на върха.


Няколко месеца наред, сериала беше или на първо, или на второ място, като заедно с музикалния формат "Гласът на България" деляха челните позиции в месечните рейтинг класации.

"Огледален свят", който е с участието на Хазал Кая ("Забраненият плод" и "Ангел пазител"), излъчи преди месец последния за 1-ви сезон 24 оригинален епизод, като до този момент, турската сага бе на челна позиция сред всички гледани програми на медията, като средно един епизод се гледаше от 1.3 млн. зрители.

Поради големия интерес от страна на феновете на продукцията, преди седмици БТВ стартира новите премиерни епизоди от 2-ри сезон на сериала от южната ни съседка. Въпреки, че летния телевизионен сезон, известен със спад в аудиторията, "Adini Feriha Koydum", както е оригиналното заглавието на турски език на сериала (в букв. превод "Нарекох те Ферия"), отново постига невероятни резултати, а БТВ и през лятото е най-гледаната медия в prime-time. Дори през ваканционните месеци, когато повечето зрители са навън, турската серийна драма постига рейтинг, който въпреки, че е малко по-нисък от досегашния, е напълно задоволителен за БТВ.

Интересен факт е, че "Огледален свят" се е превърнал в един от най-успешните сериали, във всички страни, в които се е излъчил. 

БТВ ще представи на зрителите и феновете на турската поредица целият 2-ри сезон, като 3-ти такъв в ефира на медията, няма да се излъчи. Причината е, че след напускането на Хазал Кая, която по сценарий умира в последния за 2-ри сезон епизод, рейтинга на сериала, драстично е спаднал и поредицата, която от трети сезон се преименува на "Пътят на Емир" (Adını Feriha Koydum: Emir'in Yolu), е свалена от ефир след излъчения 9-ти епизод. 

Въпреки това, програмния директор на БТВ - Апостол Пенчев съобщи в свое интервю, че "Огледален свят" ще се излъчва до края на лятото-началото на есента, когато официално ще приключи сезон 2.

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.