Честно и откровено: "Как се подготвят актьорите за един снимачен ден"

юни 09, 2013
Всеки актьор си има график и статистика на свободните дни и часове. Но при някои, които се снимат във важна теленовела, графика е пълен и не остава никакво време за каквито и да е други дейности.
Когато се снимаш в теленовела, трябва да бъдеш стриктен към правилата зададени в договора. За всеки екип на една теленовела, стоят много опитни профисионалисти, във всеки екип има гримьори и стилисти, които могат да помогнат за нужния за определената роля тоалет. Преди започването на снимките, има грим, промяна, избиране на облекло, което отнема поне няколко часа. В една сцена слагат един грим и една дреха, но в друга сцена я сменят, а понякога се налага да сменят тези неща много често. Това обикновено става по време на почивките, когато актьорите имат време за собствени занимания, но само за кратко. 

Да се спрем на актьорите Дана Гарсия, Сегундо Сернадас, Кати Барбери и Адриана Кампос, които са част от екипа на "Гибелна красота" (Bella Calamidades (Telemundo 2009-2010 година)). Промените в стила на Дана са били често явление по време на снимките на поредицата. Тя първоначално трябвало да играе нормалния си образ, но след като станала "жената от гробищата", стила и се променил. Било е доста трудно да се намери рокля, подходяща за нейната героиня, но щом теленовелата го изисква, всичко може да се случи. "Почивките не бяха чести. Ту бях красивата Лола, ту грозната. Трябваше нов грим постоянно. Гримьорите ме правиха с бухнали рунтави коси и мършаво лице. Честно казано, повече ми харесваше онази Лола, която беше чиста и преведена в нормален вид", коментира Дана. Сегундо Сернадас започвал снимките на поредицата с правене на прическа и много често обличане на костюм. Някой дрехи, които носел в теленовелата били негова лична собственост, но други осигурени от екипа. "Бях напълно доволен от теленовелата и стила си. Не се налагаше да бъда извикван в гримьорната често. Една сцена беше доста дълга и когато в началото ме обличаха с едни дрехи, през повечето сцени оставах с тях", казва актьора. Кати Барбери към отказвала да бъде пипана от гримьорите на теленовелата. Тя си имала свой собствен гримьор, който имал сръчни ръце и докарвал всичко както трябва. Кати се подготвяла за един снимачен ден, като винаги отивала на снимки елегантно облечена. Имала много стилни дрехи, които веднъж използвала и в сериала. Адриана Кампос била доста капризна, споделят от екипа. Не искала да облича определен стил ролки, понякога закъснявала, друг път идвала рано, а понякога даже и не идвала. Подготвяла се за един снимачен ден все едно отива на тинейджърски купон, казват сценаристите на сериала. "Тя е много хубава, но и доста глезена. Когато и се обадим и кажем утре ела в толкова часа, носи това, това, ела тук, тук, тя ту го спазва, ту не го спазва, затова, трябва всичко да бъде наред за да протече нормално един снимачен ден", казват сценаристите.

 Преминаваме към Паола Рей, Хуан Алфонсо Баптиста и Габриела Вергара, които са част от екипа на "Жената в огледалото" (La mujer en el espejo). От всички изброени тук, ролята на Паола Рей е била най-трудна. Това е така, защото Паола играе две роли в сериала - тази на дневната красавица Марица Ферер и тази на нощната грозница Хулиана Солер. За един снимачен ден, Паола е сменяла най-малко пет тоалета. Тя се подготвяла, като идвала на снимки като Марица, а вече благодарение на екипа ставала Хулиана. За да изиграе ролята на грозница, Паола е имала огромна подготовка - сериозен грим, който трябвало да бъде съвместен с героинята; неприлично облекло, което да засилва грозотата на героинята и и профисионална перука, която носела само когато била Хулиана. Хуан Алфонсо Баптиста почти нямал затруднения. Винаги бил с изискано облекло и хубава прическа. Подготвял се за ролята си на Маркос Мути, като правел тренировки, за да може да напомпи мускулите си и постоянно взимал съвети от екипа. "Маркос е изискан, все пак работи във фирмата на заможния си баща. По-изискан става след като среща Марица, защото трябва да я плени пред другите и да я вкара в леглото си. Стиловете ми бяха рядко сменяни, понякога дори един костюм съм го носил един снимачен ден", казва Хуан. Габриела Вергара е злодейката в този сериал. Тя върши глупости и наранява всеки враг. В по-голята част от сериала, тя почти не използва времето си за голяма подготовка, а направо започва. Но всичко се променя тогава, когато в сериала Барбара, както се казва героинята и, губи лицето си. Тя открадва магическото огледало на Хулиана, за да бъде като нея - денем прекрасна, а нощем с изгубеното си лице. Тук, Габриела има затруднения при снимките, смяна на облеклото и грима и промяна на прическите и.
  
И за последно днес се спираме на "Клонинг" (El clon") от 2010 година на Телемундо, а най-вече на актьорите Сандра Ечеверия и Маурисио Очман. За тях също не е лесно да се подготвят за един снимачен ден, защото и двамата постоянно сменят дрехи. Сандра Ечеверия играе роля на мюсюлманка, което за нея е трудно, защото никога не е обличала дрехи, които носят хората от този произход. Тя трябвало да ходи с забулено лице, което също не било много удобно за нея. "Смятам, че ролята е хубава, но героинята не чак толкова. Хаде е млада, красива, трябва да си показва красотата, а не да я крие. Но такава е ролята, възприех я.", казва Сандра. Тя отива на снимки подготвена за ролята, която ще започне първо да играе в новия снимачен ден, а след това се променя според решенията на режисьорите и гримьорите. Маурисио Очман трябва да играе не една, а две роли. Трудно е, защото грима се сменя непрестанно. Само за грим на актьора му отнемало около един астрономически час, а какво му остава за честите промени? Колко часа е отделил за един снимачен ден само за грим и подготовка за роля? Всеки снимачен ден, актьора отивал подготвен да играе Лукас, играел ролята, и отивал към гримьорната за подготовка за ролята на Давид. През това време снимките продължавали, докато дойде и неговия ред. После всичко отново се повтаряло - ставал Лукас, ставал Давид.... и така до края на снимачния ден. "За мен не беше свръх трудно. Това е любимата ми роля. В "Клонинг" бях основен герой, защото сериала носи името на моя клонинг и за това в него се разказва за моя клонинг. Вярно е, че непрестанните промени по вида ми бяха досадни, но това вече мина, а и ролята го изискваше", споделя Маурисио.

Днес видяхме как се подготвят актьорите за един снимачен ден. В следващото издание на "Честно и откровено" ще видим какво е да си много харесван актьор, според някои от най-харесваните актьори в бранша на латино-американските теленовели...

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.