Джансел Елчин:"Влюбвам се постепенно"

Влиза във всички анкети направени в Турция за най-очарователен актьор. Със стила си на обличане и различната поза влияе върху жените. Добре, какво му е специалното на този мъж? Той разказва за себе си...

В какви отношения сте с Айда Аксел?
В "Огнено сърце" Айда ми е майка. В "Спомни си любима" също игра като такава. Поздравихме се за 100-та серия "майка-син". Много неща научих от нея относно живота. Много обичана от мен актриса и приятел.

Как премина детството ти?
Израснах в семейство на гурбетчии. Баща ми в Тире беше шивач, майка ми беше домакиня. Имам брат 7 години по-голям от мен. Прекарах много хубаво детство. Къщата ни беше го гарата. Като в каубойските филми, парния влак идваше веднъж на ден и пристигането от Измир беше голямо събитие. Имах три играчки. Едно колело, мраморни топчета и закърпена футболна топка. Винаги когато времето е топло на улицата дори на бос крак играехме с голямо удоволствие. Прекарвахме времето си катерейки се по дърветата, бяхме щастливи. Спомням си в празничните дни белите ни чорапи и и празничните ни обувки, строгия ни външен вид.

Живеел си във Франция...
През 1980 година икономиката в Турция преживяваше трудности. Баща ми умееше да шие костюми. Във Франция работеше с големи шивачи. Дори за Ален Деон е шил костюми. Когато се върнах в Турция, бях на девет години, и всички ни отведе във Франция. В началото единственото нещо, което исках е да се върна обратно в Турция и да се видя с приятелите ми. Новата култура за мен беше много стряскаща. В училище никой от нас не обличаше униформа. Всички бяха с дънки. С много хубави чанти, с герои от рисувани филми. Освен това тамошните деца имаха сумати играчки. Все още си спомням първите си дни в училище. Учителят, който влизаше в клас, само мен вдигаше. Защото не знаех френски език, затруднявах се да си намеря приятели. До средното учили ще не разговарях много, даже бях асоциален. В къщи винаги работех върху езика. За две години реших проблема...

Коя бе първата ти любов?
В Тире бяха само детски споглеждания. Но първата ми любов изживях на 10 години във Франция. Учителят каза "Аксел". Мислех, че повика мен. Но с това име имаше и едно момиче. То привлече вниманието ми. Един ден в коридора един мой приятел близо до Аксел каза "Ти си влюбен в това момиче!". Станах аленочервен. Момичето се усмихна и тръгна. Но аз не можах да издържа, изтичах след нея, целунах я и избягах.

Занимаваш се и с режисьорство...
Да, опитвал съм с късометражни филми. След това прочетох роман и намерих разказа за Шива, бе много интересен. Така заснех дългометражния филм "С боси крака в училищния двор". Харесвам филма си. Нямаше зрителски интерес, но са го гледали 20 000 души. Ако бяха го гледали 45 000 щях да бъда по-доволен. Но DVD продажбите вървят доста добре. Хората имат различни интереси. Направих филм по мое въображение. Ще продължа да се занимавам с режисьорство.

А за актьорството?
Шест месеца четох икономика и други науки. През това време и работех, за да подпомогна материално семейството ми. От Турция се внасяше текстил и аз го разпродавах на големи търговски центрове и фирми. С времето работата ми напредваше. Печелех доста добре, но ми беше скучно. За да се развивам започнах да се занимавам с театър. Записах се в курс, работейки с добри учители, влязох в приключението. Образованието ми продължи 3 години. След това снимайки нещо във Франция, на оглед дойде Ферзан Йозпетек. Той поиска да застана зад камерата на филма "Harem Suare". Благодарение на него научих тънкостите на правенето на един филм. След това дойдоха рекламните клипове. Със запознанството ми с Томрис Гиритлиоулу започнаха сериалите...

Как си с жените?
Виждам когато една жена е богата, умна и схватлива. С нея, след като изгледам един филм, трябва да мога да разговарям. До един мъж винаги трябва да има една жена, която да го обича и да споделя мислите му. Не вярвам в любовта от пръв поглед. Връзките ми винаги са минавали по един и същи път - крачка по крачка, стъпка по стъпка, постепенно. Освен това трябва да ме харесва естествен и да й вярвам. И ще обичам жената, с която ще тръгна на път. Защото трябва да познаваш човека, с който ще продължиш пътя си.

Модата...
През годините ми на актьор, за да мога да си плащам наемите, съм се занимавал с различни професии. И за Шанел съм работил. По време на дефилета съм бил и в логистичната служба. В един момент влязох в света на Карл Лагерфелд и Джон Галиано. За това и винаги се отнасям с внимание към модата. Всъщност за един актьор и режисьор е нужно да познава историята на модата. Харесвам сака от кадифе. Да изглежда елегантно и изчистено. В последно време се поотказах от черното, опитвам се да наложа тенденцията на кафявите тонове. Ризата - трябва уважително отношение към нея, обличам се с местно производство. Поло, тишърка, хем наподобяват на риза, хем изваждат моята привързаност към спорта. Харесвам спортни обувки, изглеждащи като стари. Разбира се бъдейки актьор, всичко ще облека, но в личния си живот няма да облека слип-бански.

Как подхождаш към всички случки и събития?
Светът е пренаселен. Трудно е да се разбереш, да се споразумееш с хората. Заради това към всичко подхождам наивно. Живея без напрежение. Затова се опитвам да не се хващам за "дребните" неща. Вярвам, че можем да се откажем от материалните неща.

13 коментара:

Анонимен каза...

Очарователен актьор,как можа де не се ожени и в живота за Туба.Моля предложете ни още някой сериал със негово участие.

Анонимен каза...

Най чаровният турски актьор.Жалко че независимо от чудесната му игра последните му проект бяха спрени.
Желая му щастие и късмет!!!

Анонимен каза...

Харизматичен,магнетичен, красив! Изключително талантлив!Желая му много нови успешни проекти,здраве и любов.

Анонимен каза...

Ще ни предложите ли до края на 2013 година сериал с участието на Джансаел Елчин?

Анонимен каза...

Cansel Elcin е най-хубавият турски артист,много е готин,в ''Огнено сърце'' бяха яка двойка с Туба,надявам се отново да излъчите сериал с чаровният Cansel Elcin! :) <3

Анонимен каза...

Ще бъде ли излъчен " Спомни си любима"? Прекрасен филм с Джансел Елчин и Берен Саат!

Анонимен каза...

Много бих искала да излъчите филма "Спомни си любима" с превод!

Анонимен каза...

Mnogo charoven i krasiv aktior! Zaribih se po filma!! Is Tyba mn si otivat!

Анонимен каза...

strahoten artist mnogo gotina igra v ogneno sarce.neveroiaten e.

Анонимен каза...

Талантлив,красив,обаятелен,скромен,елегантен. Всички филми с негово участие,които съм открила ги гледам судоволствие. Надявам се, че ще направят превод на Спомни си,любима. Огнено сърце,го гледам непрекъснато - може би за 5-ти път. Желая здраве! Букет

Анонимен каза...

Талантлив, красив, елегантен, ОБАЯТЕЛЕН. Моля за превод и на друг сериал с негово участие - Спомни си, любима.

Анонимен каза...

Бих нарекла Джансел Елчин "Запленяващ сърцето!" Магнетичен, красив,изключително талантлив, харизматичен! Турското кино има много красиви актьори и актриси, но такъв ярък интелектуалец има за първи път!Желая му път, който води все нагоре и нагоре.

Анонимен каза...

Не може да остане човек равнодушен пред този актьор! Много чаровен и елегантен. Не е типичен турски актьор. Усеща се и влиянието на европейската култура в него.Да е жив и здрав и да радва сърцата ни!

Предоставено от Blogger.